Søg i 1200 opslag:

06/06/2023

Vin&Co i Østrig og Tyskland (og synes at overleve)

Jeg frygtede, at Vin&Co forsvandt efter den hestekur, som Coop er i gang med. Men nu er Danmarks største vinmagasin er ude med et nyt nummer med både rosé + 18 sider om vinene fra Tyskland og Østrig. De 60 sider kan hentes ganske gratis i din lokale Coop (og Irma) indtil september, hvor der kommer et nyt nummer. 

Også det glimrende Samvirke med samme dygtige Lotte Malmros som redaktør fortsætter til alt held også. 

    Naturligvis er Vin&Co ingen konkurrent til Din Vinguide fra Rydberg, som er koncentreret viden og herlige artikler fordelt over 100 tætpakkede sider. 

    Det aktuelle opus 37 (!) giver ekspertviden om Barolo & Co, smager 44 Médoc vine (!), 109 tyske riesling vine (hvor Vin&Co nøjes med 9, som sælges af Coop og smages af et sikkert ikke for kritisk Coop). Foruden masser af andre vine -her er læsestof til hele sommeren...

    Men for os med hang til letlæste, men meget velskrevne artikler er Vin&Co værd at hente. 

Besøg i Wien

    De 18 sider om Tyskland og Østrig byder på både masser af bred viden og lidt kultur i form af en rundrejse i Wien. 

    Jeg er meget interesseret i Østrig og læste artiklerne om både Coop's nye (og rigtig gode) hus Pfaffl med interesse. Hovedforfatter er den faste skribent Rasmus Palsgård, der viser fint rundt i landet. Måske mangler historien om cappuccino (som vel egentlig er østrigsk!).

    Jeg savner også lidt om Hundertwasser's Wien, men det er virkelig nede i detaljerne, for du får virkelig lyst til en rejse til Wien, der engang helt overstrålede Berlin, Paris og Bruxelles som europæisk kulturcentrum. Og alligevel er en by, du nemt kan gå rundt i! 

Rosé og trappistøl 

    Vin&Co inviterer dig i hvert nummer i Vinskolen, hvor selv garvede gamle nørder som mig ofte lærer noget nyt -denne gang om rosé. Frankrig står for 1/4 af al rosé i Verden, ret imponerende. 

    Endelig kommer du også på besøg i kloster, der lever op til den hellige Benedikt's forordning fra 535 om, at klosteret skal være selvforsynende -også med øl. Og Christian Andersen nævner gerne Orval som en øl, der kan få folk til at gå i kloster (dog ikke mig, der vil i klsoter med vin!). 

    Stærk alkohol er også et tema i alle numre, denne gang om vodka, hvor vi får historier om Smirnoff, ukrainsk vodka (for dyr, synes jeg) samt diverse opskrifter. 

    Der er dog også masser af frikvarter med pudsig viden og møder med interessante mennesker og deres vine. 

    I det aktuelle nummer er der "7 ting du måske ikke vidste om vinopfindelser", hvor vi bl.a. lærer om en C-skål, lingeri til en flaske vin! Eller en robot, der på Clerc Milon står for god del af det hårde arbejde i vinmarken. 

    Søren Østergaard og Zirkus Nemo er gæst i "Mig og Min Vin", hvor Lotte Malmgren opdager, at han faktisk går ganske meget op i vin, ikke mindst Bourgogne. Men når hun spørger Smadremanden, får hun dog ganske andre svar -her skal vinen op på radiatoren! 

    Og naturligvis er der også en quiz samt Anders Halskov-Jensens faste klumme, hvor han gør op med de rigide regler om mad og vin. Han fandt en kraftig chardonnay som perfekt til bøf béarnaise. Så hvorfor ikke Champagne med en burger? 

Har Coop vine nok til Vin&Co?

Jeg er noget bekymret for Vin&Co's fremtid -især når Irma forsvinder. I det aktuelle nummer er der skåret lidt ned på antallet af Irma vine. Men Vin&Co kan ikke nøjes med Coop's tyske vine fra giganterne Grands Chais de France (med hus i Tyskland) samt Peter Mertes. Der mangler simpelthen bedre vin -derfor Irma's Landgraf som en et godt hus i Rheinhessen. 

    Ditto med rosé, hvor Vin&Co let og elegant går uden om Tavel "Roc Epine", men ikke kommer uden om No 2 de Saint-Martin, en vin fra et af Provence's Cru Classé slotte.