Søg i 1200 opslag:

25/06/2023

Discount er ikke altid billigere, suk!

Det bedste køb i discount butikkerne er Dr Pauly's fine Premium Riesling. Og den kan du få til akkurat samme pris i Føtex og Bilka. Du kan også få den gode KingPin, som giver meget vin til 39 -både rød og hvid. Men den kan du få 10% billigere i Bilka. Så meget for discount! 

Coop365 byder på testvinderen i BTs rosé smagning: Silenia. Men de smagte kun 5 vine -af pænt over 100 alene i supermarkederne- så læg ikek for meget i det. Men sikkert en god vin, og helt ny for mig! 

    Ellers er discount kæderne gået i ferie mode. Selv flaskeerne er skrumpet -Lidl's bedste bud er deres gode hvide Chenin, som fås på 25 cl flaske, 2 pæne glas til en skovtur o.l. 

Bedste KØBDr Pauly Riesling "Premium"

Godt KØBHardy's Stamp rød/hvid/rosé - Silenia Rosé - Cava Delapierre seco Kingpin rød/hvid - Cimarosa Chenin Blanc 25cl

uge 26/2023

Silenia Rosé... 50,-

Godt KØB + **** (4/5), Coop365, indtil onsdag 28.juni

Kender slet ikke denne rosé, men kan se, at BT har den som testvinder bl.a. med ordene: "mange lag. Masser af frugt, masser af fylde. Super lækker tekstur i munden. Den er sådan lidt Syd-Rhône-stil i det, hvor man virkelig får varmen og solen. Det var det her, jeg håbede på at få i dag". 
Det skal dog siges, at BT kun smagte 5 pinkies -og ikke nogle af dem, jeg plejer at anbefale. 

    Coop365 sælger også Santa Rita Rosé (35, 2-3*). Næppe det store sus, men en god pris på en tør rosé. 

Hardy's Stamp rød/hvid/rosé... 35,-

Godt KØB + *** (3/5)Coop365, indtil onsdag 28.juni (tappet i England)

Vil hellere i Coop efter Hardy's Crest (6 fl. 179), men skal du kun bruge én flaske, er denne helt ok, om end inderligt ligegyldig. Men en lidt tørrere smag end mange. Den røde er bedst. 
      Hardy er traditionsrigt (1853) og den vigtigste del af Accolade, Verdens største vinhus. Der er stadig en Hardy med i huset, men næsten alle vine er præget af industri. Stamp vinene blev præsenteret på Verdensudstillingen i Brisbane 1988. 

Dr Pauly-Bergweiler Riesling "Premium"... 59,-
2022 Kabinett eller Trocken, Mosel
Bedste KØB + **** (4/5), Føtex og Netto (indtil fredag 30.juni), Bilka (29.jun).  
Først Føtex, så Bilka og nu også den uartige lillebror. Vinen er storebror til Noble House. Samme riesling, men fra selve Mosel og rigtig meget vin til prisen. Måske er den sødlige lidt for sød for nogle, men her er overdådig aroma og god syre. 
    Foretrækker den tørre "Trocken", som stadig har nogle gram restsødme, som kun gør godt for smagen, som har rigtig meget riesling flint og aroma. For nylig også testvinder i Vinbladet. 

Cava Delapierre seco ... 39,-

Godt KØB + ** (2/5), Netto, indtil fredag 30.juni

Flot navn og etiket, men ... Måske 3*, men tvivler. Når det er bobler, betyder "Seco" halvsød, så vinen er en ung, vagt frugtig cava lagret kort tid. Netto burde have brut også (som har mere friskhed), men har ikke set den, suk. 
    Lidt synd, for Delapierre var en af Codorniu's franske kældermestre, der lærte huset at lave noget, der kunne ligne Champagne. Og det kan denne vin (kun smagt én gang) ikke. 

Kingpin rød/hvid, Spanien... 39,-

Godt KØB + *** (3/5), Netto, indtil fredag 30.juni

Prisen er 35 i Bilka, så Netto er ikke altid billigst! Men Kingpin har en smuk etiket (der er dygtige designere i Spanien!) og en flot rødvin med indbydende duft, lidt dybde, afrundet, kraftig smag og pæn længde

       Den hvide laves på sauvignon, chardonnay og verdejo. Tør, men rund, fyldig, ren og forbavsende frisk for et varmt klima. Men ikke i klasse med den røde. 

    Netto sælger også Montgras Rosé (39, 2*?). I BTs smagning fra sidste uge fik den ris. Vil ikke lægge for meget i det, men har ofte smagt oversøisk rosé, som skuffer (måske pga tidlig høst). 

Chenin Blanc Cimarosa, 25cl: 16,50

Godt KØB + *** (3/5)Lidl, indtil lørdag 1.juli (tappet i Tyskland)

Små flasker kan være ok til en skovtur o.l., men flasken ældes hurtig. Denne er med skruelåg og holder bedre (akkurat som Lidl's brus på dåse, som ofte er topkøb). Denne er en klassiker på stor flaske -tør, ren og frisk- så den anbefales gerne.  

Zinfandel rosé Cimarosa, kr/fl v 6: 33,17

6 fl: 199. ** (2/5)Lidl, indtil lørdag 1.juli (tappet i Tyskland)

Jeg er ikke blevet gode venner med denne vin, som minder for meget om tyggegummi på den søde måde. Ret sød, vag frugt med lidt jordbær, let og lav alkohol med lidt syre, men sødmen dominerer. Suk. 


Diamond Hill, 300 cl box... 99,-

rød/hvid/rosé, * (1/5), Rema1000, torsdag 29/-lørdag 1/7 (tappet i Danmark)

Har smagt denne box 2 gange og vil nødig gentage oplevelsen. Jeg kan have været uheldig at få vin fra en gammel box, dvs. tappet for 4-6 måneder siden eller havde stået en uge eller mere (men udskænkeren sagde, den var åbnet samme dag). 
Hvid var bedst -dvs. anonym, rød var oxideret ved begge lejligheder. Prisen svarer til 25 kr pr 75cl -så hellere ofre lidt ekstra for en Hardy's Stamp o.l.  Jeg vil tro, andre er glade for vinen, men altså slet ikke mig.