Søg i 1200 opslag:

13/06/2023

God cava og Crémant -og dyr Prosecco!

I Rema1000 er Crémant Comte de Tarville (59) fra Bourgogne det bedste køb i en lang liste af brus. 
De andre til samme pris er Prosecco, Asti og Brachetto fra Italien. De kostede ned til 39 kr lige før nytår (og koster på vingården nok det halve af Crémant de Bourgogne).

Rema1000 håber måske, at kunderne ikke ser de høje priser, fordi de har for travlt med at stoppe indkøbsvognen med brus og shots til de nye studenter!

    Coop365 har god vin, men ikke nok og ikke godt nok. Lidt bedre end Rema i denne uge, dog. Der er dog langt op til Netto, som i denne uge har deres eget opslag

    Recoda er en nydelig cava i Coop365 (45), mens 100% Grenache er en god Rhone-kopi (50). 

    Jeg holder meget af Paul Mas Reserve (55) fra Sydfrankrig. Solid vin med rund kraft og god frugt.  Den er også blevet lidt dyrere, men prisen er stadig helt ok. 

Bedste KØBCrémant Comte de Tarville

Godt KØB100% Grenache "Detective" - Mariella's rød/hvid/rosé - Cava Recoda brut - Paul Mas "Reserve" rød/hvid 

100% Grenache "Detective", Sydfrankrig... 50,-

Godt KØB + **** (4/5)365Discountindtil onsdag 14.juni

Er tæt på topkøb. Druen grenache er en favorit, og jeg elsker Sydfrankrig. Smagt én gang sidste sommer. Vinen er stærk (15%), sympatisk, krydret frugt, enkel, men sympatisk Rhone-type, mangler lidt dybde. Men god til 50. 

Savanha Mariella's rød/hvid/rosé... 35,-

Godt KØB + *** (3/5), Coop365discount, indtil onsdag 14.juni

Denne vin er formentlig identisk med Savanha vinene i Brugsen, selvom de ikke bærer titlen ”Mariella”. Rød med pæn fylde og frugt (”Juicy”, saftig kaldes den) af druerne pinotage, cinsaut og shiraz, rosé og hvid (mest af chenin blanc) er begge tørre, men ren i smagen om end uden karakter. Men hvor meget kan du forlange til 39?  
     Coop's mangeårige leverandør Spier står bag disse basisvine. Tapning i Danmark. 

Cava Recoda, brut...  45,-

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 14.juni
Denne cava er i smag nok tæt på andre cavaer fra Coop, Gran Barón (Brugsen) og Vallformosa (Irma), som leveres af netop Vallformosa, et godt hus, markant mindre end giganterne Codorniu og Freixenet. 
       50 er en god pris, selvom druerne formentlig ikke  -helt legalt- kommer fra Katalonien selvom den er lavet her! Jeg har ikke smagt den, men den har fået 83p/100 af CellarTracker. Brut kan anbefales, men fås også som sød semiseco. 

Crémant de Bourgogne... 59,- 

Brut eller rosé, Comte de Tarville
Bedste KØB + **** (4/5), Rema1000, indtil lørdag 17.juni

Hvid Bourgogne er (meget) dyrere end Alsace og Bordeaux. Derfor burde crémant fra Bourgogne også være meget dyrere (måske endda tæt på Champagne i pris såvel som geografi). Så hvorfor er denne så billig? Især når den faktisk er helt ok (smagt 3 gange). Firmaet ligger i Chagny nær Santenay i Bourgogne. 

      5* i Vinbladet dec.2021 med ordene: "Delikat duft af ristet brød og æble med en let grøn tone. Ganske kompleks smagspalet med citrus, æble og abrikos med diskret autolysepræg og en god syre. En vellavet crémant de bourgogne, der ligger ret tæt på en ægte champagne."

Paul Mas "Reserve" rød/hvid ... 55,-

rød cabernet sauvignon eller pinot noir, hvid viognier, rosé, Sydfrankrig
Godt KØB + **** (4/5),  Rema1000, indtil lørdag 17.juni

Rød Cabernet-Sauvignon er en meget fyldig vin med åben, indbydende  bærduft og afrundet fasthed -faktisk et mix af Bordeaux og Californien -mere bær end Californien og blødere end Bordeaux!

Rød Pinot Noir -middel dyb farve; indbydende frugt, ren og pæn -det er ikke Bourgogne, men bedre end stort set al Bourgogne under 100 kr. 

      Hvid Viognierfrugtig tør hvid med pæn fylde under på den fine Rhône-drue kendt fra bl.a. Condrieu. Rema mener, den kan gemmes, jeg ville drikke den nu til f.eks. skaldyr og rejer. 
      Vinene er "Single Vineyards", måske fra domæner i samarbejde med den begavede Paul Mas. 

      FotoPaul Mas -her med døtrene for en del år siden- er en dynamisk, begavet vinmager, der taler flydende engelsk med charmerende fransk accent efter mange år i England. Han bor i dag på familiegodset omkring Pezenas nord for Béziers.
      Det er i de senere år udvidet voldsomt til i dag tæt på 1000 hektar, som leverer store mængder vin af god og af og til meget god kvalitet.

Prosecco Pasqua hvid/rosé... 59,- 

Extra Dry, **** (4/5), Rema1000, indtil lørdag 17.juni

Det er ikke længe siden, den var på tilbud til 39, så 50% højere pris er svært at akceptere! Denne Prosecco er for dyr lige nu, men slet ikke tosset, med vis friskhed og aroma. Den lyserøde er ikke smagt. Begge fås også i søde udgaver, som jeg ikke har lyst til at smage.  

 

Araldica Spumante rød/hvid/rosé... 59,- 

Hvid sød Asti, rosé Moscato og rød Brachetto d'Acqui, Italien

*** (3/5), Rema1000, indtil lørdag 17.juni 
Disse vine har også fået et pænt hak op siden nytår. Araldica kommer fra stort kooperativ. Brachetto er en lokal drue, som ikke giver meget farve. Flasken herover er rød, ikke rosé, men vinen har fint brus og en positiv bæraroma med masser af søde bær i eftersmagen. Den hvide Asti er også nydelig. Begge er gode til glas i utide -altså ét glas. I længden kan sødmen virke trættende.