Søg i 1200 opslag:

25/06/2023

Meny har ikke helt samme æg!

Meny har gjort sig bemærket med en lidt grov opfordring til Irma kunder at lægge deres æg Meny's kurv. Set ud fra den sidste uge i juni er der dog ingen grund til at gå i Meny (desværre). 

Meny tilbyder nu også en ganske god rosé, som stadig ofte ses i en Irma (hvis du kan finde én). I Irma hed den Exhib og havde en meget fancy etiket. 

    I Meny hedder den Désir og er lidt dyrere -og knap så fancy (etiketten, vinen er lige så god).

    Jeg synes dog, at Superbrugsen og Kvickly har nogle mere spændende tilbud end Meny, også i denne uge. 

    Meny har dog i forvejen Haut Vol rosé, som er glimrende (men som 2021 skal drikkes nu) -og en god Rhone fra Princes kooperativet samt herlig øko vin fra Cono Sur til rimelig pris. 

    Og så har de en klassisk riesling fra det historiske Kloster Eberbach. Druerne kommer fra det celebre Rauenthal -fornem tør Riesling.

Bedste KØB: Cono Sur Organic rød/hvid 
Godt KØB: Cap d'Agde Rosé - Haut Vol rosé - Kloster Eberbach Rauenthal Riesling - Princes Rhone rød/hvid - Tanqueray Gin 

uge 26/2023

Cap d'Agde Désir de Rosé, kr/fl v 6: 54,83
6 fl: 329, Godt KØB + **** (4/5)Menyindtil torsdag 29.juni

Flaske og vin ligner den meget modeprægede Exhib, som stadig ses på hylderne i lukningstruede Irma'er. Måske er etiketten ikke så fancy. Vinen kommer fra samme gigant GCF, men jeg kan ikke udsætte noget -bortset måske fra prisen (som var højere end Irma) og mængden (6 flasker er meget her midt i ferien). 
    Smuk lys rosa farve, indbydende diskret aroma med positiv frugt, lidt lemon, pæn lang smag med fine syrer under. Nydelig vin til salaten eller en grillet laks. 2022 tildelt guldmedalje i Paris. Cap d'Agde by er ikke særligt flashy, men her er en masse klubber og en nudistferieby, som minder lidt om St Tropez i 70erne. Ligger ved Middelhavet tæt på smukke Sête lige præcis der, hvor den lange smalle landtange langs indsøen Thau slutter med Canal de Midi, som forbinder Middelhav og Atlanterhav. Vinen laves af druer som cinsault, grenache og den lidt sjældnere terret. 

Haut Vol rosé, kr/fl v 2: 55,-
2 fl: 110, Godt KØB + **** (4/5)Menyindtil torsdag 29.juni
Frankrig er verdensmester i pink, og det smages i denne smukke flaske fra stort kooperativ nær Carcassonne. Herlig nu (2021, håber dog 2022 er på vej?), vellavet, tør, frugtig (bær, jordbær) og med lige en snert af syre til at give friskhed. En rigtig god vin til en salat -og måske moules frites, selv i den gode udgave med blåskimmel ost. 

Kloster Eberbach Rauenthal Riesling... 99,95

2021 Rheingau Trocken

Godt KØB + **** (4/5)Shop.Meny, indtil torsdag 29.juni

Rauenthal har historisk ry for at levere nogle af Rheingaus og Tysklands bedste riesling vine med marker som Baiken og Gehrn. Denne tørre, mineralsk riesling har en rig aroma, markant syre og god længde. Nok bedre om 2-5 år, men også flot nu. Vinen er en cuvée på knap så kendte parceller i Rauenthal. 
    Kloster Eberbach stammer fra 1116, hvor der blev oprettet et kloster (med vin til at sikre det daglige brød) for Augustinerordenen på Rhinens højre bred.  Kloster Eberbach ejer i dag stadig nogle af de bedste vinbjerge i Rheingau og Tyskland. 
    Historisk har vinene skuffet, men er på vej op -men stadig til rimelige priser. Klostret optræder i både filmen "Rosens navn" og "Games of Thrones". 

Til samme pris også Riesling (let sødlig, 3*). Meny har ofte fra samme vingård Baiken Spätlese 2021 (174,95, 92p/Falstaff), en superb vin. 

Cono Sur Organic... 49,95

rød Pinot og Cabernet-blend, hvid chardonnay eller sauvignon, Chile 

Bedste KØB + **** (4/5)Shop.Meny, indtil torsdag 29.juni

Du får ganske meget vin for pengene i disse øko vine. Der nævnes nogle ratings, men de er for ældre årgange, så vidt jeg kan se. Vinene er dog lige gode for det! Den røde pinot er rigtig god i en enkel stil med vægt på frugt i duft og smag, mens den hvide sauvignon er herlig. De andre ikke smagt i nye år, men er fuld af tillid. 

    Cono Sur er specialist i pinot og sauvignon, ejet af Concha & Toro, men drives selvstændigt. 

Cellier des Princes, Rhone rød/hvid... 59,95

Cotes du Rhone rød Grande Reserve, hvid Sélection

Godt KØB + **** (4/5), Meny, indtil  torsdag 29.juni

Kooperativet Cellier des Princes leverer mange gange mere ydmyg Rhone som denne -moderne, fyldig vellavet rød på grenache. Slet ikke Chateauneuf -og heller ikke Vaucroze herover!- men en god vin til rimelig pris. Også ganske frisk tør hvid. 

Tanqueray Dry Gin 43,1%... 115,-

Også Sevilla Gin (destillat med oranger), Rangpur Lime og Royale (solbær)

Godt KØB + **** (4/5)Menyindtil torsdag 29.juni

Tilbud har været 129 for denne gin siden sidste år, Meny åbner dog for mere konkurrencedygtig pris på en af mine favoritter. 
    Gå efter den normale stærke Tanqueray. En lækker gin med ren smag, rig aroma -og med 43,1% alkohol perfekt til en G&T (eller Dry Martini osv). 91p/Falstaff.  Alt for meget gin holder desværre 37,5% og vil udtynde en færdig cocktail. 
    Faktisk kan jeg også godt lide de mere eksperimenterende Rangpur Lime og Flor de Sevilla, som er destilleret med hhv lime og oranger. Og med 41,3% alkohol har de også vis styrke.  
    Tanqueray er en af de historiske ginmærker (1838) og nok det mest solgte ginmærke med årligt 36 millioner flasker. Nu om dage destilleres den som mange fancy ginmærker i Skotland -helt ok, da London Gin må destilleres overalt (også i Danmark).