Søg i 1200 opslag:

26/05/2024

Meny: Rosé er bedste køb

Når du kan få en lys god rosé ("gris") til 45, hvorfor så betale det dobbelte for en fancy flaske? 

Meny har dog ikke kun "Vin Gris" (45, fransk for grå, dvs. lys laksefarve), men også en ganske god Chemin des Roses (55). 

    Der er også søde bobler fra Asti (49,95) samt Anne de Bourg, hæderlige Bourgogne-kopier fra Sydfrankrig (45). Men ikke en mindeværdig uge for Meny, desværre. 

Bedste KØBGris "Question d'Equibre"

Godt KØBAnne de Bourg rød/hvid - Chemin des Roses - Santero Asti spumante - Koonunga Hill rød/hvid

uge  22/24

Gris "Question d'Equibre"... 45,-

Bedste KØB + *** (3/5), shop.Meny, indtil torsdag 30/5

Det vrimler frem med pink vin, men fortsat er det Frankrig, der dominerer både i mængde og smag. Denne er ny for mig, en "gris", dvs meget lys rosa farve, lavet i flamingoernes hjemegn, dvs Camargue deltaet i Sydfrankrig. Fine noter af blomst og frugt, let, , mere frugt og ret blød smag. Godt køb med 5 hjerter fra KvindeVin

Chemin des Rosé rosé, kr/fl v2: 55,- 

Godt KØB + *** (3/5), shop.Meny, indtil torsdag 30/5
Fra samme GCF som Calvet, men ikke Provence "kun" Méditerrannée (landvin). Men tæt på. Testvinder i Rema1000 (til 50) i maj: "Lys rosa. Attraktiv duft af hindbær og citrus. Velkomponeret smag af hindbær, honningmelon og citrus med diskret frugtsødme, lang eftersmag og en fin syrefinale. En aldeles glimrende rosé", skrev Skovenberg i Vinbladet.  

Santero Asti Spumante... 49,95

Godt KØB + *** (3/5), shop.Meny, indtil torsdag 30/5

Et rigtig godt køb i søde bobler fra et af de gode private huse. Sølv fra IWC: "Energetic peachy, floral nose. Apricot, pear and lime tones. Refreshing with a well balanced long flavour." 90p/5StarWines i 2023. 

Anne de Bourg, pinot noir eller chardonnay... 45,-

Godt KØB + *** (3/5), shop.Meny, indtil torsdag 30/5

Nydelig simple kopier af Bourgogne fra Sydfrankrig. Den hvide er ren og frisk, den røde er vag i duft, men ganske ok i smagen. 
    Anne er et mærke fra Pierre Chavin i Béziers, et ret ungt (2010) hus startet af vinmageren Gross fra Alsace. 

Koonunga Hill rød/hvid... 69,95

Godt KØB + **** (3/5), shop.Meny, indtil torsdag 30/5

Australia,. Rød cabernet/shiraz i en fast stil med rig duft af urter og bær, som ofte har godt af et år eller to på flaske, men egentlig særdeles egnet til solid grillbøf. Nydes kælderkold. Den hvide er pæn og nydelig uden større dikkedarer (men kun smagt én gang). 

Carnivor zinfandel eller cabernet... 69,95

*** (3/5), shop.Meny, indtil torsdag 30/5
California. Næppe favorit for vegetarer, men heller ikke en mindeværdig vin. Zin får godt nok 90p/WineEnthusiast i 2020 (men 86p for 2019). Kun smagt zin, som er mørk, kraftig, rig frugt, men også lille sødme til sidst, der generer lidt. Især frugt fra det varme Lodi. 

Macon Chardonnay "Beluses"... 89,95

**** (4/5), shop.Meny, indtil torsdag 30/5
Prisen er blevet lidt for høj, så ikke så godt køb. Det store kooperativ i Lugny fusionerede i 1994 med kælderen i Chardonnay, som -måske- har lagt navn til druen chardonnay. Beluses er en skråning her. Formentlig en god, frugtig og frisk chardonnay.