Søg i 1200 opslag:

29/05/2024

Coop365: Herlig hvid og fine bobler

Coop365 har gode bud på god vin til sommerfesten -til helt rigtige priser. Herlige hvide, gode bobler og kraftige rødvine... 

Det er første gang Coop365 Discount får et opslag helt for sig selv. Men de har rigtig mange gode køb i uge 23: 

    Southbank sauvignon (49) har en rig aroma og sprød smag og visere, at ikke al billig New Zealand er kedelig. Til samme pris kan du få en absolut drikbar tør Arthur Metz riesling fra Alsace (49). Der ere også en god spansk Monte Ory chardonnay (35) -samme pris som Notte Nera zinfandel (35), endnu en stærk Puglia. 

    Prosecco Bianca Nera (49) både smager og ser godt ud, mens Haut-Mouleyre er god crémant til lav pris (59). 

Bedste KØB: Southbank sauvignon blanc - Prosecco Bianca Nera - Crémant Haut-Mouleyre - Monte Ory chardonnay - Arthur Metz Riesling Alsace - Notte Nera zinfandel 

Godt KØB: 100% Grenache "Detective" - Undivided Pinot Noir + Chardonnay - O-Organic rød/hvid/rosé - Indomita rød/hvid/rosé - Stamp rød/hvid - Kahlúa coffee liqueur

uge  23/2024

Southbank Estate sauvignon blanc... 49,- 

Bedste KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 5.juni

God hvid NZ sauvignon til superpris. En typisk sauvignon med overdådig aroma af sød frugt, urt, passion og solbær. Frugten går igen i smag, som balanceres af sprød syre.
    Lige så god eller endog bedre end langt dyrere vin fra giganterne Constellation (bl.a. Selaks, Kim Crawford osv) og franske Pernod-Ricard (Brancott mv), der leverer 75% af al vin fra New Zealand.
      Vinen laves af Yealandsgrundlagt 2002 af Peter Yealand og er med 1500 hektar et af de største domæner i New Zealand. Vinmarkerne ligger ved Awatere og Wairau, en ret kølig del af Marlborough,. der leverer tæt på halvdelen af al vin fra New Zealand. 
      Vinmager Natalie Christensen var IWCs "årets vinmager hvid" og er efterkommer efter tipoldefar, som fulgte grundlovsfader Monrad til det fjerne New Zealand efter nederlaget i 1864. De grundlagde kolonien Dannevirke nær Hawke's Bay opkaldt efter den gamle vold, som engang var Danmarks sydgrænse. 

Prosecco "Bianca Nera"... 49,-

Bedste KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 5.juni

Denne prosecco har et ganske flot udstyr og får ros af kyndige smagere. Den har hidtil været soglt til 59 -på tilbud! En god prosecco med fint brus, ren frisk aroma af æbler og akacie, enkel smag med god syre til sidst, balanceret af lille sødme 

    Et mærke fra Botter. et meget stort familiehus, som har leveret til Irma siden 1970erne og siden til resten af Coop.


Haut-Mouleyre, Crémant Bordeaux... 59,-

Bedste KØB + **** (4/5), 365Discount, indtil onsdag 5.juni 

En tør, meget frisk og ren crémant med nydelig aroma og middel længde. Vinen fik i 2021 hhv 89p og 88p/100 fra kompetente Falstaff og WineEnthusiast. 
    Haut-Mouleyre er glimrende slot i St Émilion, men vinen sælges uden slotsnavn og laves i Eschenauers store kælder, som nok får nogle druer fra slottet.. Nydelig etiket og et rigtig godt køb -hvor meget vin på Champagne-metoden får du ellers til 59? God til studenterne. 


Monte Ory Chardonnay, Navarra.. 35,-

Bedste KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 5.juni

Mere frisk end mange, ret letbenet, neutral aroma, god syre og rank friskhed. Mindes den som tør, men det er 3-4 år siden, jeg sidst smagte denne nordspanier. 

    Vinen laves af Manzanos, et familiehus, som er vokset voldsomt de senere år takket være korrekte vine til lave priser. Siglo Saco er andet mærke fra huset, som ses i både Coop365 og Brugsen. 

Riesling Alsace "Arthur Metz"... 49,-

Bedste KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 5.juni
Selvom Metz er et gammelt (1904) navn, har det oftest været anset for leverandør af meget billig Alsace. I dag er huset rykket til Marlenheim og lagt sammen med Laugel (på tilbud til 59 i Brugsen), begge jet af giganten GCF. 
    Smagte den sidste år og fandt den markant bedre end de lidt grønne vine, jeg smagte i 90erne. Positiv aroma, lidt simpel, men ren og frisk -og excellent køb. 

Notte Nera Zinfandel... 35,-

Bedste KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 5.juni (tappet i Danmark)
Langt væk fra de vægtløftere, som Syditalien synes at have som målgruppe for sin vin. Kun smagt én gang i festligt lag, men kan se, at Rydberg i Ekstrabladet gav en ældre årgang 5* + godt køb: "Mørke bær og krydderier i duften. Pæn intensitet og sorte kirsebær, lakrids, peber og vanilje i smagen. Simpel men vellavet vin med en pæn krydret afslutning". Dengang var prisen 50 - superkøb til 35. 

100% Grenache "Detective", Sydfrankrig... 49,-

Godt KØB + **** (4/5)Coop365, indtil onsdag 5.juni

Er tæt på topkøb. Druen grenache er en favorit, og jeg elsker Sydfrankrig. Smagt én gang sidste sommer. Vinen er stærk (15%), sympatisk, krydret frugt, enkel, men sympatisk Rhone-type, mangler lidt dybde. Men god til 49. 

Undivided Pinot Noir eller Chardonnay.... 49,- 

Frankrig, godt KØB + **** (4/5), Coop365, indtil onsdag 5.juni

Af de to druer fra Bourgogne: Chardonnay er pæn og nydelig Bourgogne-kopi i en kølig udgave, totalt træfrit, som jeg kan lide den, diskret aroma, middel fylde, pæn syre i eftersmag.

     Rødvinen smager af sort pinot. Farven er middel -som al Bourgogne- duften er ren hindbær med lidt solkrydderi (men slet ikke som i f.eks. Oregon eller California!), smagen er ret let, men ved iltning bliver den længere. Nydes kælderkold -en meget drikkelig vin!

     Vinene laves af giganten GCF, formentlig i deres store kælder på domænet la Baume. Druerne kommer fra Oc, dvs. Languedoc-Roussillon, og den kølige del af dette område er Limoux og omegn, så druerne er nok herfra.

O-Organic rød/hvid/rosé... 39,- 

økogodt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 5.juni

Den hvide sauvignon er glimrende, tør, frugtig, ren og sprød -sådan i stil med New Zealand, blot lidt blidere. Rosé på cabernet og syrah er god, tør og frugtig, tør, men med frugtsødme og syre. Den røde carmenère har jeg ikke så stor tillid til. Billig carmenère er sjældent god.     

Indomita rød/hvid/rosé... 35,-

Cabernet, Pinot noir, sauvignon blanc, rosé, Chile
Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 5.juni

En basisvin fra et stort, godt firma i Chile, som laver vin som på fabrik, men med vist talent.
      Både røde pinot og især cabernet er god til prisen, men den hvide sauvignon er bedre -rig aroma og ren, tør smag med lidt citrus og hav -og den lyserøde cabernet er frisk og frugtig med lidt druesmag. 

FotoRihanna på besøg hos Indomita. Jeg ved ikke om hun er vild med lige netop vinene herover? Måske har besøget have noget at gøre med, at huset sælger en masse vin, om end kun 1/10 af Concha & Toro (hos Coop). Huset er ganske nyt (2006), har mest vin fra de gode områder nær Stillehavet og ejes af giganten Bethia.

Hardy's Stamp rød/hvid/rosé... 35,-

Godt KØB + *** (3/5)Coop365, indtil onsdag 5.juni (tappet i England)

Den røde er bedst med en lidt tørrere smag end mange. Men er den et bedre køb end Hardy's Crest (35) eller OPI (33,17 v 6) i Brugsen? Prisen er svær at slå! Kender desværre ikke hvid og rosé. 
      Hardy er traditionsrigt (1853) hus og den vigtigste hus ejet af Accolade, Verdens største vinhus. Der er stadig en Hardy med i huset, men næsten alle vine er præget af industri. Stamp vinene blev præsenteret på Verdensudstillingen i Brisbane 1988. 

Kahlúa Coffee Liqueur... 99,-

Godt KØB + **** (4/5), Coop365, indtil onsdag 5.juni
70cl. Den danske kaffelikør Isle of Moen koster 245 kr på destilleriet på Møn -for 50 cl. Her får du the original, Kahlúa til 99 -for 70 cl. 
      Kahlúa blev skabt i 1936 af en gruppe venner fra Mexico og har siden gået sin sejrsgang i hele verden. Den nydes ofte ren -og kold- og er en vigtig ingrediens i bl.a. Black Russian og Espresso Martini. Og jeg kunne godt tænke mig at bruge den til Icecoffee! 
    Coop365 sælger til samme pris Bacardi Rom (99, 3*), også en god pris.