Søg i 1200 opslag:

31/05/2024

Flotte vin i Rema, jævn i Netto

Kun Rema1000 tænker for alvor på os, der har Fars Dag på torsdag. Så tak til dem for en god pris på klassisk Bourgogne! 

Rema1000 har et rigtig godt tilbud på østrigske Sant Thias (55), som forener god kvalitet med en rimelig pris. Og så er der et pænt udvalg -foruden grüner veltliner også riesling, pinot og den herlige Gemischter Satz". Plus rødvin. 

    Til os fædre er der Chablis 1.Cru fra Brocard (149), dog ikke domænet, samt en ældre (2013) Santenay 1.Cru fra Lequin (199). 

    Netto har ikke meget at byde på i uge 23 -men jeg kender flere, der kan lide Garnier (45), både rød og hvid vin på druetyper fra Bourgogne. Har ikke smagt boblerne, men formentlig også ganske god (men skal være frisk). 

    Coop365 har fået deres eget opslag i denne uge, mens der ikke er registreret vintilbud fra Lidl i denne uge, suk. 

Bedste KØB: Sant Thias hvid/rød/rosé - Chablis 1.Cru "Vieilles Vignes"

Godt KØB: Santenay 1.Cru "Comme" Lequin - Upendo Cape rød/hvid - Vistaña rød/hvid/rosé - Garnier sparkling/rød/hvid

uge  23/2024

Sant Thias hvid/rød/rosé... 55,- 

Hvid grüner veltliner, riesling, Gemischter Satz eller Pinot & Co, rød pinot noir, Østrig
Bedste KØB + **** (4/5), Rema1000, søndag-lørdag 2-8/6

Den grønne veltliner er rigtig god og har DAC (appellation) Weinviertel, et af de gode områder for veltliner. Tør, frisk og sprød, med rig aroma (pærer, citrus og fersken), egentlig ret enkel, men alt hvad du kan ønske sig til alt fra muslinger til grillede rejer og salade nicoise. 
    Ja, den er også god til såvel salat og perfekt til osten! 6*/6 i Ekstrabladet og 5*/6 fra Vinbladet. 
     Riesling har lidt mere spinkel frugt, men nydelig friskhed, tør og ganske appetitvækkende -god vin til lys forret. 
    Gemischter Satz er fra 60 år gamle vinstokke, Welschriesling, Veltliner, Traminer og Pinot Blanc. Mere aroma, jordbær, peber, fyldig, med ganske lille (4 g/l) sødme, balanceret af syre. 5* i JyskeVestkysten (årg. 2020). 
    Pinot & Co på de hvide Bourgogne-druer, blanc og gris. Tør, let, frisk og sprød. 
    Den røde er pinot noir, ej smagt. .
Foto: Vingården ejes og ledes af ægteparret Harald og Daniela Frank, direktøren Johanna and vinmager Katrin Frank. 
    Vingården ligger Hernbaumgarten -et hav af vinstokke, især grüner veltliner. Byen ligger ved foden af de østlige Alper, nær grænsen til Tjekkiet. Klimaet er køligt og tørt, perfekt til druen.

Chablis 1.Cru "Vieilles Vignes"... 149,- 

Bedste KØB + **** (4/5), Rema1000, søndag-lørdag 2-8/6

2022 Closerie des Alisiers. Ikke smagt, men kan se, at rigtig mange har skamrost vinen. Har set pris i Frankrig på ca. 150 (€ 20), så en "normalpris" på 400 er vildt overdrevet. 

Stéphane Brocard er søn af en vinbonde i Chablis, som i 2007 grundlagde et lille vinhus ved Marsannay 150 km mod sydøst. Han har stort set intet domæne, men købere druer fra lokale bønder til denne vin. 

Santenay 1.Cru "Comme", Lequin... 199,- 

2013, godt KØB + **** (4/5), Rema1000, søndag-lørdag 2-8/6
Har tillid til denne 1.Cru, selvom årgang 2013 ikke er god. Vinen er tæt på 11 år gammel og bør nydes nu. Vinen er nok rimeligt mærk med rimeligt åben bouquet med lidt urt og grønt, pæn længde, måske lidt fast og stram, gr kølig vækstsæson. Tror ikke vinen bliver bedre. 
    Lequin er en gammel familie i Santenay, og Comme er efter Gravières nok byens mest ansete 1.Cru. Begge ligger på grænsen til Chassagne-Montrachet. 

Upendo Cape rød/hvid... 35,- 

Godt KØB + ** (2/5), Rema1000, søndag-lørdag 2-8/6
Basisvin fra Sydafrika, tappet i Danmark. Rund, fyldig rød uden karakter. Hvid ikke smagt, men burde være lidt bedre, formentlig i en kommerciel, let frugtig, blød stil.  


Vistaña rød/hvid/rosé... 25,- 

Rød cabernet-sauvignon og merlothvid chardonnay og sauvignon, rosé, Chile
Godt KØB + ** (2/5), Rema1000, søndag-lørdag 2-8/6

Udpræget basisvin fra det store, respekterede hus Santa Carolina. Der er grønt i den røde cabernet (smagt én gang), men slet ikke ringe, enkel, tør, rund og frugtig. Har ikke tillid til merlot. Hvid chardonnay mangler karakter, men positive noter i smagen. Hvid sauvignon og Rosé ej smagt. 

Ragnatela rød/hvid Puglia... 45,- 

rød Primitivo, Primitivo Susumaniello, Appassimento eller hvid, Italien (dansk tapning)

** (2/5), Rema1000, søndag-lørdag 2-8/6

Har også fået 5 kr op i pris, men stadig uinteressamt vin. Primitivo er ganske god i den tunge, frugtige stil -men vil gerne give Primitivo + Susumaniello en chance, kan være mere solid og kantet. Jeg er glad for, at jeg ikke købte Appassimento, som nok er mere sød. Hvid tør jeg slet ikke. 
      Ragnatela er italiensk for eddekoppespind, som etiketten antyder -men jeg slap fri! 
      Vinene er tappet af Globus og ligner Capolavaro, Danmarks mest solgte vinmærke. Globus ved Køge er Skandinaviens største tapperi, i dag 100% ejet af finske Anora, som nok er bedst kendt for snaps (O.P.Anderson, Linie, rød Aalborg) og vodka (Koskenkorva, Finlandia).  


Garnier Sparkling "Blanc de Blancs"... 45,-

Godt KØB + *** (3/5)Netto, indtil fredag 7/6

Ikke smagt, men andet brus fra samme firma er ganske ok, let og frisk med nydelig aroma og ren smag. Ikke just, hvad min "Sélection du Sommelier" vil anbefale (trods navnet), men slet ikke ringe -og godt køb. Vinen får brus på tryktank (som prosecco og Asti), billigere end Champagne-metoden fra bl.a. crémant.  

Garnier pinot eller chardonnay... 45,-

Godt KØB + *** (3/5)Netto, indtil fredag 7/6

Prisesn var 40 i spril, men 45 er også ok. Nok samme vin som Martenot (i Føtex og Bilka), som ofte er dyree endnu. Begge har samme postadresse i Bourgogne (dvs postnr 21+). Druerne pinot og chardonnay stammer også fra Bourgogne, men vinen er ikke fra Bourgogne. Begge er mærker under GCF i Alsace med afdelinger i hele Frankrig, i Bourgogne bl.a. Moillard, Pierre André, Martenot og Garnier

      Vinen er, som prisen antyder, fra Sydfrankrig. Simple landvine, men slet ikke ringe -den røde har pæn aroma, let, behagelig med lidt hindbær i duften. Den hvide er frisk, tør og ren.
    Netto sælger også Martnot oaked chardonnay (59, 3*). Ikke en vin, jeg vil betale ekstra for.