Søg i 1200 opslag:

19/05/2024

Discount: historisk riesling + masser af rosé!

"Kongens Mosel" er har siden primo 1900 været et kendt navn til Mosel, som bl.a. blev drukket ved det svenske hof. Den kan købes til 100 kr -og til 39. 

Vinen er dog ok, bestemt ikke det store sus, men en nydelig riesling til lav pris. Rema1000 tilbyder også den gode Barbadillo rosé fra Pyrenæerne (39). 

    Coop365 har den økologiske spanske Hermanas på den gode monastréll drue (39) samt den kendte Siglo Saco til samme lave pris (samt Linie aquavit til 95). 

    Lidl vil også være lyserød -og tilbyder flere rosé vine, hvor Oui Jolie (33,17 v6) og Paul & Emile (50) er bedst (og fransk). 

    I denne uge er der ikke registreret tilbud fra Netto. 

Bedste KØB: Königsmosel Riesling - Barbadillo "the Mountain Rosé" - Hermanas monastréll organic 
Godt KØB: Maximo rød/hvid - Peter Bott rød/hvid - Corte Orsini Chianti - Siglo Saco Crianza - Oui Jolie rosé - Cimarosa rosé - Paul & Emile rosé - Lysholm Linie snaps
*: økologisk eller biodynamisk - uge  21/24

Königsmosel Riesling... 39,-

Bedste KØB + *** (3/5), Rema1000, indtil lørdag 25/5

En let og sødlig (35g/l) riesling med lav alkohol (8,5%), god frugt og lidt syre, der gør vinen brugbar -og et godt køb! 
    Den har også fået meget ros (91p/100 fra generøse smagere, noget voldsomt, synes jeg -ligesom en pris på 99,95 i en webshop! Hos andre er prisen dog markant lavere, og vinen tappes også i 3 liter box (ikke godt for vin med sødme). 
    Men ikke mindst en god historie: "Kongens Mosel" var ekstremt populær i Sverige i 1900-tallet og blev leveret til det kongelige hof så sent som i 1990erne.
    Vinen blev oprindelig solgt af den jødiske vinfamilie Maas Nathan i Mainz, som gav vinen et fint ry ikke mindst i Sverige. Da Hitler overtog magten i 1933, solgte de i hast mærket til Drathen (som lavede vinen for dem) og flygtede til Sverige. 
    Efter 1945 gav Drathen mærket tilbage til Maas Nathan, men købte det tilbage i 1970erne. Efter Drathens død blev mærket i 1993 del af Zimmermann-Graeff i Zell, som også bl.a. leverer Peter & Peter. Den elegante etiket er kun ændret lidt siden 1920erne.  

Maximo rød/hvid.. 39,-

rød tempranillo, hvid verdejo, rosé Castilla Igp, Spanien

Godt KØB + *** (3/5), Rema1000, indtil lørdag 25/5
Kender ikke dette mærke, som er grundlagt 2002 i la Mancha området for at lave "moderne vin". Navnet er perfekt, men om den røde tempranillo er højdepunktet af, hvad det hede, tørre område kan levere, er jeg ikke sikker på. Ingen eg, men frugt og fylde. Den hvide er lavet på den gode verdejo, her dog groet i varmt klima. Men en vin med nydelig frugt. 

Barbadillo "the Mountain Rosé"... 39,-

Somontano, Spanien

Bedste KØB + *** (3/5), Rema1000, indtil lørdag 25/5

En rigtig god rosé på især cabernet og merlot, som trives i de lavere Pyrenæer ikke så langt fra grænsen til Frankrig. Stilen er simpel, men effektiv, med ren frugt, tør og velsmagende -god til en salat. Meget attraktiv pris. 

 

Peter Bott rød/hvid... 39,-

Tør Riesling, Chardonnay, Pinot Gris og rød Pinot Noir, landvin, Tyskland

Godt KØB + *** (3/5), Rema1000, indtil lørdag 25/5

Peter Bott er rød og hvid landvin fra Rhinen -fra et stort hus ved Mosel! Einig-Zenzen i Cochem (tapper 60.000 fl/time). 
      Kun smagt riesling, som var korrekt, tør, med pæn duft og lidt syre, meget god til prisen (men foretrækker den mere elegante Königsmosel). 
    Den røde pinot (smagt én gang hos venner) var korrekt, ret tør, lidt vandig aroma, men ren smag. Både chardonnay og pinot gris bør også være mere end acceptable. Så du får godt køb.

Chianti Riserva "Corte Orsini"... 50,-

Godt KØB + *** (3/5), Rema1000, indtil lørdag 25/5
Ikke smagt med dette navn, men stoler på Vinbladet (2023): "4* + 83p/100... Moderat frugtighed... lidt støvet helhedspræg. Moderat krydret med lakrids plus en del bitterstoffer. Behersket intensitet og pæn balance. Lidt til den enkle side. Generelt med en mørk og rigeligt slank frugtkarakter, der næsten overdøves af grønne og stramme tanniner. Behersket intensitet og med begrænset fylde, men med pæn harmoni". En typisk lille Chianti, reddet på stregen af lidt alder (set i 2019). 
    Rema1000 tilbyder til samme pris Mentor (3*), en solid portugiser med god frugt og fylde, men for mig skæmmet af del restsødme. 

Las Hermanas monastréll organic... 39,-

*Bedste KØB + **** (4/5), Coop365, indtil onsdag 22/5

Øko. Luzón er en god, stor bodega i Jumilla, men henter økologiske druer fra de lavere liggende vinmarker omkring Murcia til denne vin. 
       Samme økologi, samme drue monastréll (alias mourvèdre), samme moderne kælder, hvor vinen gærer i store tanke og tappes ung, mens vinen har sin frugt og styrke. En rustik landvin, men med kvalitet! Kan klare alt fra en grillbøf til cassoulet. Server kælderkold. 

Siglo "Saco", Navarra crianza... 39,-

Godt KØB + *** (3/5)Coop365, indtil onsdag 22/5

En nydelig vin, poleret og civiliseret med tilpas frugt og ren, afrundet eftersmag. Den mangler måske lidt personlighed, men hvor meget kan du forlange til 39? 
      Siglo var et mærke fra huset Age, et af de historiske huse i Rioja (Siglo = århundrede). I løbet af 1900-tallet blev Age overtaget af Domecq fra Sherry, som siden undergik en masse fusioner. Siden blev det solgt til Pernod-Ricard (pastis og bl.a. Jacob's Creek), som for nogle år siden solgte til Manzanos fra Navarra, som i løbet af de sidste 10 år også er blevet et stort hus i Rioja. 

Oui Jolie rosé, Frankrig, kr/fl v6: 33,17

6 fl: 199. Godt KØB + *** (3/5)Lidl , tirsdag-lørdag 21-25/5

Sydfrankrig leverer rigtig god rosé, men kender ikke denne, som dog nok er temmelig basisagtig. Den fik 3*/5 i BT i juni 23: "Den har det, en rosévin skal have. Den dufter af fersken...lidt krydderier. I munden har den også det her ferskenagtige noget, som jeg faktisk rigtig godt kan lide. Den smager lækkert, den smager sprødt. Men kan godt komme bedre ud". Prisen var dengang 55, så nu et godt køb. 

    Lidl har rosé uge, men ikke alle tilbud er lige gode -således koster Mateus Rosé 55 (den kan fås til 39 hos konkurrent). 

Cimarosa Rosé, Sydafrika, kr/fl v6: 25,-

6 fl: 150Godt KØB + ** (2/5)Lidl , tirsdag-lørdag 21-25/5
Tappet i Tyskland. Lav pris og vinen er helt ok, hvis du ikke har noget mod lidt sødme i din pinkie. Nydelig frugt, lidt syre. 

Paul & Emile rosé, øko... 50,-

Godt KØB + *** (3/5)Lidl (partivare indtil udsalg)

* 2022 Méditerrannée. En tør, ligefrem rosé med frugt og lidt charme. Kender ikke leverandøren, men kan se, at den er tappet af stort hus i Chateauneuf. Formentlig fra Provence egnen. 

Costières de Nîmes rosé... 50,-

*** (3/5)Lidl (partivare indtil udsalg)

Kender ikke denne Nîmes fra 2022, men vent en tør, ren rosé med middel fylde og let krydret aroma. Fair pris for Danmark, men ikke topkøb -og i Lidl Tyskland er prisen € 2,99 (kr 22,50). 

Lysholm Linie Aquavit... 95,- 

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 22/5

En meget lav pris på denne snaps, der ofte sælges til 150+ kr! Ikke min favorit, men mange er uenig (WineEnthusiast gav den 95p i 2016. Hmm). En mild snaps med lidt karamel i næsen, men også vanilje og en blid smag, hvor man dog fornemmer de 41,5% i smagen. 

      Den hældes den på egefade brugt til Sherry og sned med skib til Australien og retur, dvs. den har passeret Linien -Ækvator- 2 gange