Søg i 1200 opslag:

03/11/2023

Trist discount i denne uge!

Du skal ikke gå i discount kæderne i denne uge, hvis du vil have topkøb. Coop365 har lidt mere at byde på, men Netto har en god Pure (50) og Amarone (samme pris som Bilka). 

    Lidl har om muligt endnu mindre, suk! En Däo Torre del Ferro (69) kunne du få til 49 sidste år. Men ok, Lidl har Stoli vodka og Jägermeister til lavere pris end i Netto. 

    Rema1000 prøver med en Silverboom, dansktappet sydafrikaner fra nederste hylde, du kan få til 40 i Bilka. Men havde større håb! 

Godt KØBTrapiche "Pure" eller "Impure" - Stoli 38% vodka

Trapiche "Pure" eller "Impure"... 50,-

"Pure" rød malbec, hvid sauvignon + Impure malbec, Argentina
Godt KØB + **** (4/5) Netto, indtil fredag 10.november

"Pure" er udvalgte druer fra det fine Uco helt uden lagring i eg og er meget rost af kendere, med rette. Kunne før fås til tæt på 40 kr (og var fund til denne pris). Stadig godt køb. 
      Malbec har åben, overdådig frugt, solid, afrundet fylde og lang smag. Den hvide har god frugt, men har ikke den  præcision og sprøde friskhed som god sauvignon fra New Zealand og Frankrig. Men både hvid og rosé er små 5* værd til 45 kr! 
      "Impure" er samme Pure, blot med lagring i egefade. Indbydende rund, men jeg foretrækker Pure. 


Amarone Classico Righetti... 99,-

Bedste KØB + **** (4/5), Bilka (til torsdag 9/11), Netto (til fredag 10/11)

En amarone for begyndere, og det er rigeligt for mig! Frugtig og kraftig snarere end bred, rig, let sødlig frugt over en del syre. Mangler en god Amarones frugt og koncentration. Men er til alt held ikke sød (5,5 g/l). I top til en ekstremt lav pris for hus i regionen. 
      Amarone fans rynker på næsen af Righetti, som de mener, har solgt ud af de sande Amarone-idealer. Og sandt er det, at et ret lille hus i dag leverer store mængder Amarone til lav pris (men jeg undrer mig mere over, at Valpolicella er i stand til at sælge så meget amarone!). Og Righetti er faktisk ok -for begyndere og os uden for mange penge! 
      Righetti ligger midt i Classico området og ledes af 3. generation af familien Righetti. Her ligger også vingården, men druer købes ind til langt det meste af produktionen, som er koncentreret om ripasso og amarone. 

Commanderie Beynaguet, Corbières... 69,-

*** (3/5), Lidl, søndag-lørdag 5-11/11 
Kender ikke denne Corbières, men til pris bør vinen have et anerkendt navn. Jeg tror, at vinen er rimeligt god til prisen. Men fornemmer, at Lidl tjener gode penge på den.

Torre de Ferro Dão Reserva... 69,-

*** (3/5), Lidl, søndag-lørdag 5-11/11 
Kostede 49 i november 2022, så prisen er gået 40% op i et år, hvor priserne slet ikke burde stige! I Tyskland er prisen fortsat 45-55 kr (ikke tilbud). Min rating er baseret på leverandør Global/Dão Sul, det største hus i den anerkendte Dão region, som leverer Cabriz og Casa do Santar. 
      Vinen ligner nok (og Santar har gennem årene fået 90p/Parker og 92p/Spectator). Druerne er den ansete touriga nacional og tinta roriz (tempranillo), som begge også bruges i den nordlige nabo, Portvinsområdet.  Så vent en fast, kraftig vin med ren sort frugt, solid fylde, lidt bid i eftersmagen. 

Stoli 38% vodka... 89,-

Godt KØB + *** (3/5), Lidl, søndag-lørdag 5-11/11 
 91p/WineEnthusiast (lidt gavmildt). Mht boykot er det ok at boykotte Stoli i Holland, Belgien og Luxembourg, hvor Stoli er den originale fra Rusland!  I resten af Europa er vodkaen destilleret i Letland af russer, der "stjal" navnet i Rusland og nu lever i "eksil" i London og Luxembourg. 
       Lidl tilbyder også Sierra Tequila (89, 3*) og Jägermeister halvbitter (89, 2-3*).