Søg i 1200 opslag:

02/11/2023

Mere Irma i Coop365...

Coop365 er ved at blive opgraderet -ganske tiltrængt- bl.a. med en række gamle Irma vine. De seneste er den hvide Hoffman sauvignon samt italienske Ricarico Prestige. 

    Andre gode køb er Prosecco (59) og Rozès 10 års Port, som du også kan få i storebror Brugsen. 

Bedste KØB: -
Godt KØB: Hoffman sauvignon blanc - Ricarico Prestige - Frontera rød/hvid/rosé - Prosecco Bianca Nera - Rozès 10 år Port - Famous Grouse whisky

Hoffman sauvignon blanc... 49,-

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 9.november
Den hvide sauvignon kendes mest fra Sancerre og nabo Fumé, men gror også i Spanien, hvor den dog sjældent gør sig bemærket. Denne vin laves af familien Alceño i det varme Jumilla for amerikansk importør. Druerne gror ganske højt. så vinen har en vis friskhed. Ganske god aroma, let, tør med pæn eftersmag. Kun smagt én gang, mens det stadig var en Irma vin! 

Til samme pris Ricarico Prestige (49, 3*), en solid syditaliener, ikke så sød som mange. Også en gammel Irma vin. 

Frontera Chile rød/hvid/rosé... 35,- 

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 9.november

Lillebror til Casillero del Diablo og i samme stil, blot uden eg. Rød cabernet er bedst, positiv frugt, fylde med lidt frugt til at dæmpe syren. Merlot ikke smagt, men tvivler på den. Chardonnay ganske god, ren aroma, tør smag. Sjovere end Gallo på hylden ved siden af.! 

Prosecco "Bianca Nera"... 59,-

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 9.november

Denne prosecco har et ganske flot udstyr og får ros af nogle, der burde vide det. Til 59 forventer du en god prosecco med fint brus, ren frisk aroma af æbler og akacie, enkel smag med god syre til sidst, balanceret af lille sødme 

    Et mærke fra Botter, så nok identisk med Prosecco Barocco (samme pris i Brugsen). Et meget stort familiehus, som har leveret vin til Irma siden først i 1970erne -og som (formentlig) overlever hos Coop.

Rozes 10 år tawny Port... 99,-

Godt KØB + **** (4/5)Coop365, indtil onsdag 9.november

Rozès laver mig bekendt kun én 10 års tawny, er denne vin nok ideintisk med forrige års ”JulePort”. En god tawny, ikke stor. Den smager ikke som klassisk 10-årig, men har dog fine nuancer i duft med lidt nød og frugt, til den søde side. Giv den lidt tid på flaske. 5* + godt køb fra Rydberg i Spritnyt. Fås også i Brugsen -og her varer tilbud til 31.12. 

Famous Grouse Whisky... 99,-

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 9.november

Der er 3-4 "slave" whiskies, der er  LIDT bedre end andre, bl.a. Teacher's, Ballantine's -og Famous Grouse. De er afrundede og frugtige, men uden den voldsomme karamelsødme, som kan ødelægge en del blends -og igen ikke for sprittede til ikke at drikke ren89p/Whisky Advocate.