Søg i 1200 opslag:

26/11/2023

Sjælden rød Baden og andre vine til julebordet!

Lidl præsenterer en række prisbillige, men ganske gode vine til julens bord. Sjovest er måske en ung tysk pinot noir fra det sjældent sete Baden (39) -mens den klassiske Neo fra Ribera del Duero (65) nok er bedst. 

Lidl tilbyder også den gode unge Loios (50) fra Alentejo i Portugal samt en ung slotstappet Bordeaux til blot 39. Og så ere der en god Ripasso fra kooperativet i Negrar Valpolicella (55). 

    For 1-2 år siden tilbød Lidl en Pillitteri icewine fra Niagara til en fair pris. Nåede ikke at få købt den, men måske den kommer igen senere? 

Bedste KØB: Neo Ribera del Duero - Spätburgunder Baden - Valpolicella ”Ripasso”
Godt KØB: 
Loios Alentejo - le Roc Bordeaux

uge48/2023

Neo, Ribera del Duero... 65,-

Bedste KØB + **** (4/5), Lidl, søndag-lørdag 26/11-2/12

Flot, med overdådig frugt og nydelig lang, afbalanceret smag med modne tanniner. 

Stadig ung, men med sin balancerede kraft en god madvin. Nok bedre om 2-3 år.  2019 er lidt rå endnu, men har alligevel fået hele 91p/Guía Peñin, ret uhørt til denne pris. 

    Neo er en god, lille vingård, grundlagt i 1999 af 3 venner, der (ind)spiller rock i kælderen og ser film (Neo/Matrix). En gigantisk står en sjov robot (foto) står foran vingårdenSe denne lille film om vingården

Vil tro, at de som andre køber vin ind udefra for at supplere de 12 hektar domæne. En crianza fra Neo blev for 4 år siden solgt for 150+ kr, så du får meget for pengene i denne vin. 

    År efter år en flot vin, 2918, 17, 16 og 15 fik alle 90-91p/100 af Peñin, Spaniens mest kendte vinguide. 2016 fik 5* i Ekstrabladet af Rydberg (som også er forfatter til ”Spaniens Vine”). 

Spätburgunder Baden... 39,-
Bedste KØB + *** (3/5), Lidl, fra søndag 26/11 (spotvare)

Set i 2022. En ung, bærpræget pinot noir fra Baden i Sydtyskland ved Rhinen  nær grænsen til Frankrig. Det lune klima giver frugtige, afrundede vine, som de senere år ofte har været blandt de bedste fra Tyskland, ikke mindst Bourgogne-typer på Spätburgunder (Pinot Noir). 
    Her ligger en udslukt vulkan, Kaiserstuhl, måske Tysklands bedste rødvinsområde -men denne kommer nok fra mere ydmyg adresse! Vi er ikke mere end en halv times kørsel fra Colmar i Alsace! 
    Ikke smagt, men vent en vin med præg af hindbær, let, frisk med en vis dybde -og til 39 kr er det godt svært at lade vinen stå på hylden. Trods den lidt triste etiket! 

Lidl tilbyder en anden Pinot Noir, fra Chile (39, 2-3*), ikke smagt, men nok mere blød end dyb, Merlot Cimarosa Sydafrika (39, 2-3*) samt Primitivo Puglia (39, 2-3*), ingen af dem sgat, desværre. Denne kunne dog godt have interesse, hvis den ikkeeer for sød. 

Loios, Alentejo... 50,-
Godt KØB + *** (3/5), Lidl, søndag-lørdag 26/11-2/12
Det gode hus Portugal Ramos ligger i Alentejo øst for Lisboa nær historiske Evora og er et imponerende sted at besøge. Stil som hypermoderne californisk vinhus med intet sparet -og vinene er druetypiske og gode. Loios er en af basisvinene, lavet på lokale druetyper uden cabernet eller chardonnay! 
    Den røde er mørk og middelfyldig, drevet af rød frugt med frisk syre, godt klaret i det lune klima! Druerne er tempranillo (aragonez) og trincadeira + en snert andre druer. Ingen eg.  Har før også kunnet fås som god hvid, men ikke set fornylig. 

le Roc, Bordeaux... 39,-
Godt KØB + *** (3/5), Lidl, fra søndag 26/11 (spotvare)
Kender ikke hverken vin eller årgang, desværre, men prisen er særdeles rimelig for Bordeaux tappet på slottet. Formentlig en ung, frugtig vin med blød tannin, baseret på merlot og lidt cabernet uden eg.   

Valpolicella ”Ripasso”.. 55,-
Bedste KØB + **** (4/5), Lidl, fra søndag-lørdag 26/11-2/12 
Dyb farve, masser af sød frugt i duft og smag, middel fylde, blød, fine noter af kirsebær og lakrids, men vinen er ingen tung frugtbombe, men tør og rimeligt præcis. En alsidig julevin. 
Lidl lægger navn til vinen, som er tappet af ”Valli di Verona” på en adresse i Verona, som viser sig at være det respekterede kooperativ i Negrar. Vinen er måske ikke den bedste herfra, men bedre end mange!    

Bourgogne Pinot Noir... 89,-
*** (3/5), Lidl, fra søndag-lørdag 26/11-2/12 
Kun smagt i ældre årgang, som var en ganske korrekt lille pinot noir med pæn frugt, men lidt for uambitiøs til prisen.