Søg i 1200 opslag:

03/11/2023

Ny pris på Faustino og Amarone i Bilka -og topkøb fra Argentina

Ja, Bilka ka' være billigst når de vil. Det har de ikke haft lyst til de seneste uger, men nu er prisen i bund på den gode Medalla og den populære Righetti Amarone, mens seneste "tilbud" på Faustino I er gået fra 119 ned til 90.   

Bilka har kun få vine i den tykke tilbudsavis, men til gengæld flere af dem rigtig gode tilbud. 

    Medalla er seriøst god argentinsk vin fra Trapiche (50), mens Righetti Amarone (99) er i top til prisen. Endnu bedre er Faustino I Gran Reserva (90), mens jeg noterer en lav pris på Banrock Station (31,50 v 6) + rød Aalborg (69). Og høj pris på Bourgogne chardonnay fra kooperativet i Chablis (90). 

Bedste KØBTrapiche "Medalla" rød/hvid - Amarone Righetti - Faustino I Gran Reserva - Banrock Station rød/hvid 

Godt KØBStellenhof rød/hvid - Rød Aalborg Akvavit 

uge45/2023


Trapiche "Medalla" rød/hvid... 50,-

Malbec Maipu 2019/20, chardonnay 2021/22 Uco, Mendoza Argentina

Bedste KØB + **** (4/5), Bilka, indtil torsdag 9.november

Trapiche's basisvin er uskadelige, Oak Cask er markant bedre, "Pure" endnu en tand op. Tæt på toppen fås Medalla, som laves i ret små mængder for Trapiche, som tapper 100.000 flasker. Hver dag! 50 er en virkelig pris, når den er topkøb i Føtex til 69. 
      Malbec har lidt eg, men er især flot i sin frugt, kraftig og pænt lang, og dejlig allerede. 2019 fik 91p/WineEnthusiast, Aktuelle årgange er nok 2020, som sikkert er lige så god. Druer fra Maipu, 
    Den hvide chardonnay 2019 fik  92p/Parker, mens 2020 og 21 fik 91p/100 af lokale Descorchados. Ikke helt i top, men ufatteligt flot vin til 50! Druerne er fra det højt liggende Uco. 


Amarone Classico Righetti... 99,-

Bedste KØB + **** (4/5), Bilka (ttil torsdag 9/11), Netto (til fredag 10/11)

En amarone for begyndere, og det er rigeligt for mig! Frugtig og kraftig snarere end bred, rig, let sødlig frugt over en del syre. Mangler en god Amarones frugt og koncentration. Men er til alt held ikke sød (5,5 g/l). I top til en ekstremt lav pris for hus i regionen. 
      Amarone fans rynker på næsen af Righetti, som de mener, har solgt ud af de sande Amarone-idealer. Og sandt er det, at et ret lille hus i dag leverer store mængder Amarone til lav pris (men jeg undrer mig mere over, at Valpolicella er i stand til at sælge så meget amarone!). Og Righetti er faktisk ok -for begyndere og os uden for mange penge! 
      Righetti ligger midt i Classico området og ledes af 3. generation af familien Righetti. Her ligger også vingården, men druer købes ind til langt det meste af produktionen, som er koncentreret om ripasso og amarone. 

Faustino I Rioja Gran Reserva... 90,-

Bedste KØB + ***** (5/5), Bilka, indtil torsdag 9.november

2011. Bilka var måske ikke glade for, at jeg nævnte deres tilbud på 119 på Faustino I, når samme vin stod til 99 i Brugsen. Nu kan vi alle være glade -for den fås i Bilka til 90 i denne uge (i Brugsen varer de 99 til nytår!).   
      Faustino I har en dyb farve med modne nuancer, en indbydende duft med god dybde og modent krydderi, ganske fyldig og lang med god modenhed, som man kan forvente efter 10-12 år. 2011 har fået 93p/Guía Peñin, mens 2010 fik 94p/WineEnthusiast og 90p/Tim Atkin. 

     Bilka tilbyder også hvid Bourgogne "Chablisienne" (90, 3*) fra kooperativet i Chablis. Typisk  chardonnay, ikke Chablis, men nydelig og bestemt ikke fund til prisen. 2021 har fået 88p/TimAtkin.  
      Går hellere med Burgondie's hvide Montagny eller Mâcon Azé , når de er på tilbud.  

Stellenhof rød/hvid/rosé, kr/fl v 6: 33,17
Rød cabernet, pinotage, hvid chardonnay, rosé, Sydafrika (aftappet i Danmark)         

Rød: Godt KØB + ** (2/5), Bilka, indtil torsdag 9.november

Jeg har prøvet denne "single vineyard" vin nogle gange. Flere venner er glade for denne let sødladne, stærke (15%) rødvin, som dog (trods en lille sødme) er ret slank i smagen. Men ikke mig. Jeg trøster  kig med, at vinen i glas nok smager bedre end vinen i pap/plastikpose. Rosé og hvid ikke smagt. 
      En lav pris tæller op (og en flot etiket). Tilbud er forlænget med en uge, åbenbart.  

Banrock Station Reserve rød/hvid, kr/fl v 6: 31,50

6 fl: 189, rød shiraz-cabernet, hvid verdelho-chardonnay, Australien (tappet i England)

Bedste KØB + ** (2/5), Bilka, indtil torsdag 9.november

Kedelig vin i længden, men svære at slå til 31,50! Rød cabernet + shiraz er mørk, kraftig, frugtig, krydret, ikke helt tør (6 g/l). Hvid er lidt sjovere -på druen chardonnay (trist) + verdelho (Madeira-drue) giver en intens aroma, som takket være lidt syre sikrer friskhed. 
      Banrock Station er en af Australiens største vinmarker -dækker 1800 hektar i en blok, hvoraf 600 er plantet med vin. 

Aalborg Taffel akvavit "rød"... 69,- 

Godt KØB + **** (4/5), Bilka, indtil torsdag 9.november

Julen starter tidligt i år -også julefrokosten. Taffel har med sine 45% den ren skære kommenaroma. Jeg er puritaner, når jeg vælger ledsager til de syltede, marinerede og krydrede sild! Intet slår den røde Aalborg, som virkelig sætter de svage "blide" 30-40% snapse på plads inkl. Aalborg Eksport (38-40%). Og det uanset den i dag er destilleret i Norge ved siden af Linie (suk).