Søg i 1200 opslag:

30/03/2024

Klassisk Duero, flot malbec og gode køb i tør hvidvin!

Du venter ofte ikke god vin, når du går til discount kæderne. Men af og til kan du finde rigtig gode vine til lav pris -i denne uge Nuestro fra Spanien og Trapiche Pure fra Argentina. 

Rema1000 leverer den gode Nuestro Ribera del Duero (59) samt Cristia Rhone (50) samt ikke mindst den gode Riesling Kronenland (39). 

    Netto står for den gode Trapiche Pure Malbec (45), som også fås som god hvid sauvignon + tørt brus. Samt den solide Faustino V Reserva (50), som dog fås til 46,50 (v6) i Føtex. 

    Endelig Meny, som tilbyder de økologiske vine fra Cono Sur (49,95). 

    Lidl og Coop365 har ikke annonceret tilbud på vin i denne uge, desværre. 

Bedste KØBNuestro Ribera del Duero - Cristia Rhone - Kronenland Riesling Trocken - Trapiche Pure rød/hvid/brus 
Godt KØBSandhills sauvignon blanc - Lacoste Garzac Bordeaux - Faustino V Rioja - Cono Sur "Organic" rød/hvid

uge  14/2024

'

Nuestro, Ribera del Duero... 59,- 

Bedste KØB + **** (4/5), Rema1000, tirsdag-lørdag 2-6/4
God vingård i Fuentecésped ved Duero floden med vine, der har mere duft og karakter end de mere industrielle vine fra Pagos del Rey (giganten Solis). Som "409" i Brugsen, Condado de Oriza og  Altos de Tamaron (Føtex/Bilka). 
    Vinen har lagret 8 måneder i små egefade -en ganske flot vin, ikke sværvægter, men intens og med flot bærduft (brom og hindbær). Excellent køb. 
      Akkurat som Rioja er Ribera vinene kommet ned i pris -og det er denne et godt eksempel på. Sidst jeg så vine fra vingården i Danmarkm var prisen 140! 
Foto: Ejer Díaz Bayo har boet her i 10 generationer, men vingården er ganske ny og egentlig ganske flot, synes jeg. Den leverer flere etiketter, hvor Nuestro i teorien er billigst -synes dog D8 er svær at skelne fra D8 med Díaz etiketten! Den er del af gruppen Premium Fincas.



Sandhills Sauvignon Blanc... 59,-

Godt KØB + *** (3/5), Rema1000, tirsdag-lørdag 2-6/4
Marlborough, New Zealand. Kender ikke leverandøren, men vinen er tør, frugtig, men mindre sprød og mere poleret uden den skarphed og raffinment, der er i f.eks. Yealands. Men godt køb for Marlborough og New Zealand. 
    Jeg noterer, at vinen sælges af dansk internetbutik til godt 100 kr.  Fås også som rosé, formentlig med en smule rød pinot blandet i vinen. Ej smagt. 

Kronenland Riesling Trocken... 39,- 

Bedste KØB + *** (3/5), Rema1000, tirsdag-lørdag 2-6/4
Jeg kender rigtig mange vinhuse i Tyskland såvel som i andre lande. Men jeg er endnu ikke stødt på "Kroneland" (tænker automatisk på vor egen Frederik X!). Vinen er pæn og nydelig riesling fra Pfalz, hvor riesling ofte fås til lav pris. Men hvem leverer den? 
    Den såkaldte "normalpris" på 119 (fra importør Den sidste Flaske) er dybt useriøs. 

Cristia Rhone "Collection".... 50,- 

Bedste KØB + **** (4/5), Rema1000, tirsdag-lørdag 2-6/4

En klassisk Rhône uden store dikkedarer -god peberfrugt, alkohol og fylde. Cristia er lille vingård i Châteauneuf, men denne vin er ikke fra "Pavevin" -og heller ikke fra den del af domænet, der har AOP  Rhone. En "collection" af druer eller vin købt ind udefra. Men stadig rigtig god, 2018 fik 5* i Vinbladet. Set i årgang 2021. 


Lacoste Garzac, Bordeaux... 50,- 

Godt KØB + **** (4/5), Rema1000, tirsdag-lørdag 2-6/4

Jeg foretrækker så langt Bouteilley (Coop365), som jeg finder bedre (og ofte billigere). Middel fylde, god frugt, tør, ren smag med god modenhed, pæn middellang eftersmag

    For blot 10 år siden ville jeg være gået i stor bue uden om vin som denne, men slotsejerne er blevet dygtigere -og har måske fået en hjælpende hånd fra den globale opvarmning, der hjælper druernes modning (kan se vinen holder 13,5% alkohol). 
      Slottet ligger ved Pujols ved Dordogne floden nær grænsen mellem Saint Émilion og Bergerac og dækker 30 hektar vin. Vinstokkene er 60% merlot og 40% cabernet. 

Trapiche Pure rød/hvid/brus... 45,-

Pure malbec rød eller rosé, hvid Sauvignon, Sparkling Brut, Argentina

Bedste KØB + **** (4/5), Netto, indtil fredag 5/4

Bedst er rød Pure med den rige frugt og bløde kraft med mere frugt. Både 2020 og 21 har fået omkring 90p/100 af Tim Atkin mv. Impure er mere poleret, men for mig knap så spændende. 8-10 måneder i små egefade. 
   Hvid Pure er også rigtig god, sprød, rimeligt frisk sauvignon. Til prisen rigtig flot. 
   Disse vine kommer fra det højt liggende Uco ved foden af det højeste bjerg i Amerika (nord og syd), en times kørsel syd for Mendoza by 

Faustino V rød/hvid/rosé... 50,-

Rioja rød Reserva, hvid og rosé, Spanien

Godt KØB + **** (4/5), Netto, indtil fredag 5/4

Fås i Føtex til 46,50 (v6), noget lavere end "Netto prisen"! 
    Klassisk Rioja med indbydende aroma med krydderi og begyndende modenhed, rund fylde og pæn eftersmag. Stadig lidt bid, så et par år på flaske vil kun gøre vinen bedre.
    Set i 2017 med 90p/TimAtkin. 2016 fik 91p/100 af gode kritikere som Atkin og WineEnthusiast. Vinen  koster 70-80 kr i Spanien. 
    Også hvid, viura og chardonnay, gæret ved lav temperatur. Ren aroma, let til middel fylde, lidt neutral eftersmag. Rosé er ok, men slet ikke så god som den røde. Set i 2022, som er frugtig og middelfyldig.
     Faustino er ret unikt ved stort set al vin fra eget (650 hektar) domæne og nogle grimme kunstigt støvede flasker, som dog er lette at genkende. 

    Til samme pris What's Up? Zinfandel (50, 3*), endnu et spørgsmål fra Puglia. Lyder som noget fra samme afsender som Why Not? Ej smagt.

Cono Sur "Organic" rød/hvid... 49,95

økologisk, Cabernet Carmenere, pinot noir eller chardonnay, Chile

Godt KØB + **** (4/5), Meny, indtil tirsdag 30/4

Til 50 kr er disse vine gode køb. Cono Sur ("Det sydlige Hjørne") laver rigtig god vin i alle klasser, og de laver en masse, så prisen er (til glæde for alle) særdeles rimelig! 
      Ikke alle smagt, men pålidelige kendere er begejstrede -især måske for de røde: cabernet carmenère -kraftig, meget frugtig, afrundet, god længde- og pinot noir -masser af rød frugt, middel fylde, blød. Den hvide chardonnay. er nydelig, med friskhed og tør ren smag -men mangler lidt synes jeg. Vinene kan nydes unge.