Søg i 1200 opslag:

03/12/2023

God Ripasso til ingen penge i Coop365

Den gode Falasco Ripasso er det bedste køb i discount butikkerne i den første uge af december. En god ripasso til blot 49, som du tilmed skal af med pænt over 100 kr for -i hjemlandet Italien. 

For høj en pris, men selv i Tyskland koster vinen 80+ kr og viser -igen- at vin ikke er dyr i Danmark. Altså på tilbud! For der er en tendens til, at "normalprisen" ofte er pumpet op. Til alt held ikke helt så meget i hverken Rema, Netto -eller Coop365, som har ugens bedste køb. 

    Et andet godt tilbud er Villa Borghetti Bardolino (29), som også koster noget mere syd for grænsen. Ikke mindeværdig, men helt ok glas til prisen. 

    Coop365 har også et par andre gode køb -Hardy's Stamp (35) fra Australien og Bread & Butter fra California (99). 

Bedste KØB: Falasco Ripasso - Villa Borghetti rød/hvid/rosé
Godt KØB: Hardy's Stamp rød/hvid/rosé - Bread & Butter rød/hvid

uge49/2023

Falasco Ripasso Valpolicella... 49,-

Bedste KØB + **** (4/5), Coop365, indtil onsdag 6/12

En god ripasso med fedme og fylde, men uden sødladenhed. til en pris, som er ekstremt rimelig -det seneste tilbud på denne ex-Irma vin var 69!. Og kan se, at du kan betale 14,5€ på webben for samme vin (og det endda i Italien, ca. 110). Kender ikke 365' alder, men kan se, at 2020 har fået 94p/100 af 5StarWines, endnu en (for gavmild) italiensk guide, sådan lidt Maroni'agtig. 
    Vinen er et mærke fra det store Valpantena kooperativ i bjergene over Verona. Valpantena er den centrale del af Valpolicella stik nord for Verona og leverer rigtig god Valpolicella. Kooperativet samler druer fra 750 hektarer og leverer god vin, som af og til kan være forbavsende tæt på egnens andet store hus, Bertani

Hardy's Stamp rød/hvid/rosé... 35,-

Godt KØB + *** (3/5)Coop365, indtil onsdag 6.december (tappet i England)

Den røde er bedst med rund fylde, åben frugt og en lidt tørrere smag end mange. Prisen er rigtig god! Kender desværre ikke hvid og rosé. 
      Hardy er traditionsrigt (1853) hus og den vigtigste hus ejet af Accolade, Verdens største vinhus. Der er stadig en Hardy med i huset, men næsten alle vine er præget af industri. Stamp vinene blev præsenteret på Verdensudstillingen i Brisbane 1988. 

Bread & Butter pinot noir eller chardonnay... 99,- 

California. Godt KØB + *** (3/5)Coop365, indtil onsdag 6.december

"Brød & Smør" -for California er dette dagligvin, som "du ikke skal tænke over, men blot drikke". Men da California er afsender, er prisen ikke just dagligvin! 
      Nydelig kommerciel vin, den røde med frugt og blødhed -nydes ung- akkurat som den hvide, som er lidt for simpel for mig, men ok vellavet. 
    Et af (mange) mærker fra WX (før Winery Exchange), specialist i mærker til andre, som er et meget stort hus, som ejes af Terold (Bamberg familien) fra Argentina, som også ejer bl.a. Trapiche. Vent ikke stor kompleksitet, men nyd det pæne udstyr! Appellation er California,så vinen kan blandes af druer fra hele staten. 

Villa Borghetti rød/hvid/rosé... 29,- 

rød Bardolino eller La Paccino, rosé Bardolino, hvid pinot grigio, Italia

Bedste KØB + *** (3/5), Rema1000, kun torsdag-lørdag 7-9/12 (max. 12 fl. til denne pris)

Den lette Bardolino fra Garda søen er tør, frugtig og ren -til samme pris kedelig rød Ripasso-type fra Puglia "La Paccino" (kan få selv en pizza til at døse). Bardolino er ikke kunst, men en behagelig ledsager til en salat eller pizza. Fås også som en letbenet tør rosé Chiaretto. 
      Den hvid pinot grigio til samme rimelige pris er bedre end jeg huskede den, med pæn frugt. Det lover godt, at tapperen Pasqua bor ved netop Bardolino. Det skal dog siges, at du kunne få den til 25 kr sidste år -men 29 er stadig en ekstremt rimelig pris. 


Shiraz Paarl "Fairtrade"... 55,-

*** (3/5), Lidl, søndag-lørdag 3-9/12 (tappet i Tyskland)
En indbydende, seriøs vin med positiv frugt, god fylde og rund eftersmag. Ikke stor poesi, men en mættende vin, der glæder. Druedyrkerne har fået en ok pris for deres druer, så vinen har fået lov at bære Fairtrade etiketten. Lidt høj pris, måske. 

    Lidl tilbyder også Rachmaninof Vodka (54,95, 3*), en 37,5% vodka, der ikke gør fortræd på gæster eller pengepung. Desuden Jomfruolie, italiensk eller græsk (45, 50cl), rimelig pris i lyset af nuværende pris på olivenolie. Men håber der kommer andre (endnu mere rimelige) priser.