Søg i 1200 opslag:

25/11/2022

Meny: Herlig riesling i Meny + billig whisky!

Jeg har en stor svaghed for de tyske Peter & Peter vine, som du kan få til en meget lav pris i Meny's "sorte dage" indtil søndag.   

Den hvide Peter & Peter er på druen riesling groet ved Mosel på "Steillage", de stejle skifer bakker, som ses overalt fra Koblenz til Trier -et af de smukkeste landskaber i verden. Vinen fås både i en tør udgave og "Feinherb", som har en let sødme. Begge fortjener ros -især til så lav pris som 45! 

      Den røde udgave er pinot noir, som gror i det lune Pfalz, hvor ejeren også har en kælder. 

Bedste KØB: Peter & Peter rød/hvid - Ballantine whisky

Godt KØB: Stoli vodka

Peter & Peter rød/hvid, kr/fl v 6: .. 45,83

Riesling Trocken eller Feinherb "Steillagen", Pinot Noir Pfalz, Tyskland

6 fl: 275, Bedste KØB + **** (4/5), Meny, indtil søndag 27.november, normalt 59

Hvid riesling fra Mosel's "Steillage","feinherb", dvs. halvtør, med ganske nydelig duft og nydelig syre, Trocken er tør uden at overdrive, med en lille snert af grønt, dvs umodne druer, men stadig absolut drikbar og et superkøb. Rød pinot fra det lune Pfalz er pæn uden at være prangende, men med typisk hidbæraroma og ret tør, pænt lang smag, lidt fersk, måske. 5* i Ekstrabladet + godt køb.        

Peter & Peter er husvine ved den store Mosel musikfestival med en lang række koncerter i juli og august langs hele Mosel fra Koblenz til Trier (mange dog i Bernkastel). 
      Vinene laves af ZGM (Zimmermann-Graeff-(Rudolf) Müller) i Zell, et af Tysklands største vinhuse, som leverer store mængder vine til alle kæderne. Garvede læsere vil kende den hyggelige by Zell fra "Schwarze Katz", men i dag leder man i reglen forgæves efter en sort kat! (foto). 

       Jeg ved ikke hvem den anden Peter er -men husets chefvinmager er Peter Griebeler. Han er barnefødt ved Mosel, men har arbejdet flere år i bl.a. Californien og Østeuropa og siden 2005 for ZGM.  

Ballantine's Scotch Whisky, Blend... 79,95
Bedste KØB + **** (4/5), Meny, indtil søndag 27.november
Ballantine er et godt blend (som Famous Grouse) i en blid, let sødlig let stil og en hyggelig etiket. En meget lav pris. 
Til samme pris fås også Stolichnaya vodka (79,95, 3* + godt køb) og Gordon's Gin (3*).