Søg i 1200 opslag:

30/04/2023

Discount: God italiener på stor flaske og en klassisk Bordeaux!

365discount skal være med til at løfte Coop's arv efter Irma, me ndet bliver svært -i hvert fald vinmæssigt. Ikke mindst når Netto er i storform med bl.a. den gode Barbera d'Asti til blot 39 kr for 100 cl! 

Barbera'en kommer fra godt kooperativ i Vinchio og til blot 30 kr for 75cl (39 for 100cl) er den meget svær at slå! Netto har også andre gode køb, Kingpin fra Spanien og Bourgogne-kopier på druer som pinot og chardonnay samt brus lavet i Bourgogne, men af druer hentet udefra. 

     365discount er ellers i top i denne uge med den flotte Bouteilley 2019 fra Bordeaux, som har tilhørt familien Guillot siden... 1617! Og så en god spansk Alaja Jumilla og Savanha's fra Sydafrika. 

     Endelig er Lidl også med for en Ruby Cabernet fra Californien. 

Bedste KØBBarbera d'Asti "Vinchio" 100 cl - Kingpin rød/hvid - Bouteilley Côtes de Bordeaux - Alaja Jumilla rød 

Godt KØB: Garnier Sparkling "Blanc de Blancs" - Martenot pinot noir/chardonnay - Savanha Mariella's rød/hvid/rosé

Barbera d'Asti "Vinchio", 100 cl... 39,-

Bedste KØB + *** (3/5), Netto, indtil fredag 5.maj

P.S: 40 for 1 liter = 30 for 75cl.  En ærlig barbera er perfekt til en risotto eller endog en pizza! Rustik snarere end poesi, en grov håndværker med ru fingre! Fyldig, frugtig, lidt tannin -nyd kælderkold. 
      I Barolo og omegn er kongen 
nebbiolo druen, men en halv times kørsel mod nord er stjernen den mørklødede barbera -som her i Vinchio. Mange huse i Barolo henter også barbera her. Byens coop har 200 medlemmer i de lave Alper og de vine, jeg har smagt herfra, har alle været gode.

Kingpin rød/hvid, Spanien... 39,-

Bedste KØB + **** (4/5), Netto, indtil fredag 5.maj

Druerne tempranillo og syrah (+ måske lidt cabernet) fra Felix Solis i Mancha, Spaniens og Verdens suverænt største (daglig) vinområde. En bordvin uden årgang, men huset oplyser, at vin fra køligere (finere) områder indgår i vinen. Vinen "lagres med eg", dvs typisk med egechips i tank eller egestave i tanken under gæring/lagring. Vinene ligner Guv'nor i Brugsen, synes jeg. 
      Uanset hvad er Kingpin både en smuk etiket (der er dygtige designere i Spanien!) og en flot rødvin med indbydende duft, lidt dybde, afrundet, kraftig smag og pæn længde
       Den hvide laves på sauvignon, chardonnay og verdejo. Tør, men rund, fyldig, ren og forbavsende frisk for et varmt klima. Men ikke i klasse med den røde. Foto: Husets museum er original arkitektur. 

Garnier Sparkling "Blanc de Blancs"... 39,-

Godt KØB + *** (3/5), Netto, indtil fredag 5.maj

Ikke smagt, men et andet brus fra samme firma er ganske ok, let og frisk med nydelig aroma og ren smag. Ikke just, hvad min sommelier vil anbefale (trods navnet), men slet ikke ringe -og godt køb.  Vinen får brus på tryktank (som prosecco og Asti), billigere end Champagne-metoden , som bruges til crémant. 
     Garnier har i Netto hidtil været rød og hvid bordvin, men de fås nu med Martenot etiketten (herunder). Begge er mærker fra GCF. 

Francois Martenot pinot eller chardonnay... 39,-

Godt KØB + *** (3/5), Netto, indtil fredag 5.maj

Martenot har postadresse i Bourgogne (21 som postnr), men selvom druen og flasken antyder det, er vinen ikke Bourgogne. Martenot er et mærke under GCF, med hovedsæde i Alsace og afdelinger i hele Frankrig, i Bourgogne bl.a. Moillard, Pierre André, Martenot og Garnier (med samme pinot og chard). 
      Vinen er, som prisen antyder, fra Sydfrankrig, ikke Bourgogne. Simple landvine, men slet ikke ringe -den røde har pæn aroma, let, behagelig med lidt hindbær i duften. Den hvide er frisk, tør og ren. 

Volition red.. 50,-
*** (3/5), Netto, indtil fredag 5.maj
Fra Sogrape i Portugal, der også leverer bl.a. Mateus og den røde Silk & Spice. Kender ikke vinen, men måske ligner den Silk & Spice lidt? Dvs rund og kraftig med åben bærfrugt -men håber på lidt midnre sødme end Silkevinen. 

Faustino VII Rioja... 50,-

*** (3/5), Netto, indtil fredag 5.maj

Hos Faustino er de lave numre bedst, dvs. 1 og 5 er ebdre end denne 7'er, som er tempranillo uden eg -en ung, frugtig vin med middel fylde. 2021 får 87p/Guía Peñin, langt under 1'erens 90-95p! 365discount solgte den iøvrigt til 39 for en måneds tid siden. 

Bouteilley, Côtes de Bordeaux.... 45,-

2019, bedste KØB + **** (4/5), Coop365discount, indtil onsdag 3.maj

Et superkøb -globalpris er op mod 100 kr (WineSearcher). Ganske klassisk, men åben og ligefrem Bordeaux på 80% merlot, åben rig frugt og middelfyldig, rank smag med ikke ringe elegance. Lidt tilbageholdende, men god til mad i dag -og bliver bedre med endnu et par år på langs. 
     Årgang er 2019 i min lokale 365Discount, en stor årgang med fyldige, afrundede vine med ret indbydende frugt. 
      Slottet ligger hverken i Margaux eller Pomerol, men blot 15 minutters kørsel fra Bordeaux by. Slottet har tilhørt familien Guillot siden 1617, lidt af en bedrift. Jean Guillot har designet de tanke, hvor mosten gærer og lagrer indtil tapning. 

Alaja, Jumilla... 29,-

Bedste KØB + *** (3/5)Coop365discount, indtil onsdag 3.maj
En ung, ulagret Jumilla fra Luzón, et af de store huse i Jumilla, det gode område sydvest for Alicante. Vent en middelfyldig, let frugtig, krydret og afrundet rødvin, måske med lille snert af frugtsødme i eftersmagen

Savanha Mariella's rød/hvid/rosé... 39,-

Godt KØB + *** (3/5), Coop365discount, indtil onsdag 3.maj

Denne vin er formentlig identisk med Savanha vinene i Brugsen, selvom de ikke bærer titlen ”Mariella”. Rød med pæn fylde og frugt (”Juicy”, saftig kaldes den) af druerne pinotage, cinsaut og shiraz, rosé og hvid (mest af chenin blanc) er begge tørre, men ren i smagen om end uden karakter. Men hvor meget kan du forlange til 39?  
     Coop's mangeårige leverandør Spier står bag disse basisvine. Tapning i Danmark. 

Cimarosa ruby cabernet, kr/fl v 6: 38,17

California, 6 fl: 229, *** (3/5), Lidlfra torsdag-søndag 4-7.maj

Ikke smagt, men vent en varmblodig, fyldig vin med krydret duft -præget af det varme klima i Californiens centrale dal. 
     Ruby er en krydsning mellem cabernet sauvignon og carignan med et mål om at levere god mængde vin pr vinstok i den varme San Joaquin dal, der ellers mest leverer rosiner. Og gerne en vin, der bevarer lidt af cabernet's karakter. Tappet i Tyskland.