Søg i 1200 opslag:

20/08/2023

Topkøb fra Bordeaux og italiener, der blev 67% dyrere!

Der er krise i Bordeaux i øjeblikket, og priserne er faldet. Du skal stadig betale svimlende summer for top 100 -de store klassificerede vine- men de fleste andre har svært ved at få solgt deres vin -og prisen dækker knap nok løn og husleje. 

Derfor kan du få et tilbud som Bouteilley i Coop365 (45). Vinen smager bestemt ikke som Batailley fra Pauillac, men mindre kan også gøre det -og vinen fås faktisk i dag til samme pris som for 25 år siden!  

    Noget ganske andet end Netto's Modello, som næsten er en model i uanstændig prissætning -den kunne fås til 30 kr i 2021, nu er prisen 50, en stigning på 67%. 

Bedste KØB: Bouteilley Côtes de Bordeaux - Trapiche Pure og Impure
Godt KØB: Cava Recoda brut 
uge 34/2023

Bouteilley, Côtes de Bordeaux.... 45,-

2020, bedste KØB + **** (4/5), Coop365, indtil onsdag 23.august

Et rigtig godt køb -globalpris for vinen er op mod 100 kr (WineSearcher). Ganske klassisk, men åben og ligefrem Bordeaux på 80% merlot, åben rig frugt og middelfyldig, rank, tør smag med ikke ringe elegance. Lidt tilbageholdende, men god til mad i dag. 
     Årgang er den store 2020 i min lokale 365Discount, som er god nu for frugten, men vil modne 3-4 år til god bouquet. 
      Prisen er meget lav, for vinen ligger hverken i Margaux eller Pomerol, men blot 15 minutters kørsel fra Bordeaux by tæt på, hvor floderne Garonne og Dordogne mødes og bliver til Gironde. Slottet har tilhørt familien Guillot siden 1617, lidt af en bedrift. Jean Guillot har designet de tanke, hvor mosten gærer og lagrer indtil tapning. 


Cava Recoda, brut...  49,-

Godt KØB + **** (4/5), Coop365, indtil onsdag 23.august 
Denne cava er formentlig identisk med cava'en fra Coop's andre kæder, Gran Barón (Brugsen) og Vallformosa (Irma), som leveres af netop Vallformosa, et godt, stort hus, men dog markant mindre hus end Codorniu og Freixenet. 
       Og så er 45 en god pris, selvom vinen formentlig ikke kommer fra Katalonien -helt legalt- selvom den er lavet her! Jeg har ikke smagt den, men den har fået 83p/100 af CellarTracker. Brut kan anbefales, men fås også som sød semiseco. 

Gallo Family rød/hvid/pink....  45,-

** (2/5), Coop365, indtil onsdag 23.august

Coop's 365 har god vin, men deres vintilbud er (suk!) p.t.  de mindst interessante i Danmark (med Bouteilley fra Bordeaux som flot undtagelse!). 

      Gallo leverer god vin, men disse basisvine bør ikke smages sammen med Pure herunder! Engang kunne du få cabernet og zinfandel, men i dag fås kun den langt mindre interessante røde merlot. Den hvide er ikke chardonnay eller viognier, men en ligegyldig moscato, som tilmed også fås som pink. Kom nu, Coop! 

Trapiche "Pure" rød/hvid/rosé... 50,- 

Rød malbec, hvid sauvignon, rosé
Bedste KØB + **** (4/5), Netto, indtil fredag 25.august 

"Pure" ser ikke eg, men er til gengæld en rigtig god vin fuld af frugt.
    Bedst er rød malbec har åben, rig frugt, solid, afrundet fylde og lang smag, et topkøb!  
    Også rød Pinot Noir fra Patagonien længere mod syd. Nydelig og pæn, men bestemt ingen "Bourgogne-dræber". 
    Impure (3-4*) er malbec lagret i eg. Smagt 2 gange, skuffede lidt sammenlignet med den egefri udgave, 
    Den hvide sauvignon har god frugt, men har ikke den  præcision og sprøde friskhed som god sauvignon fra New Zealand og Frankrig. 
    Fås også som rosé (ikke smagt

Foto: Trapiche kommer fra Mendoza ved foden af Andesbjergene. "Pure" Malbec og sauvignon gror i højderne i Uco, et særligt (godt) område ved foden af det højeste bjerg i Amerika (både nord og syd), en times kørsel syd for Mendoza by.

Masi "Modello", corvina eller pinot grigio.. 50,-

*** (3/5), Netto, indtil fredag 25.august

30 kr i december 2021, 35 i 2022 og i februar 2023 var prisen 40 kr. Nu står vi på 50 -en stigning på 67% på under 2 år. Det er vist mere end de 21%, forbrugerpriserne er steget! De siges at være på vej ned igen, men det generer vist ikke Netto! 
      Den røde er Masi's forsøg på at lave typisk Valpolicella af druen corvina, men af vin hentet uden for denne ret dyre region. Vinen er god, med kirsebær i duft og smag, som er frisk og let. Servér kælderkold. En god ledsager til lettere retter. 

      Den hvide er arketypen på italiensk pinot grigio af druer hentet i hele TriVenezie regionen (som går helt til grænsen til Slovenien!). Tør, let (12%) uden større aroma eller karakter, men til gengæld ren og frisk

    Så vil jeg hellere i storesøster Føtex og hente le Arche, ikke mindst den hvide Garda (40 kr) eller i Rema1000, hvor de har Villa Borghetti, som er den ægte Bardolino fra Veneto! 

    Netto har også Tanunda rød/hvid/rosé (50, 3*), typisk basisvin fra Australien, slet ikke klasse som Trapiche. Køb denne eller betal 10 kr ekstra for den markant bedre Matthew's Road (60, 4*) i Føtex (og måske også Bilka).