Søg i 1200 opslag:

07/08/2023

Mucho Más fås med "meget mere" brus!

Du skal ikke forvente et vildt vinøst ræs i Netto og Coop365, som dog tilbyder gode odds de veltjente travheste. Den populære røde og hvide Mucho Más (nok er identisk med Guv'nor i Brugsen og KingPin i Føtex/Bilka) har dog fået en berusende søster. 

Mucho Más Sparkling er ikke lavet på Champagne-metoden -modsat Cava- men er mere end ok til 45. Der er også en god pris på Dr Pauly's fine Premium Riesling (59, dvs dyrere end i Bilka!), mens Coop365 har den gode Grenache Detektiv til en god pris. 

    Ingen tilbud i denne uge fra Lidl eller Rema1000. 

Bedste KØB: -
Godt KØB: Mucho Más rød/hvid/brus - Dr Pauly Premium Riesling - 100% Grenache "Detective" - Mariella's rød/hvid/rosé - Indomita rød/hvid

Mucho Más ... 45,-

Rød, hvid, rosé og brus, Spanien

Godt KØB + *** (3/5), Netto, indtil fredag 11 august

Sparkling får som Prosecco brus på tryktank -ikke i flasken som Cava- men er ganske velsmagende med god frugt, friskhed og balance. Ikke tør (restsødme 14 g/l), men heller ikke sød. Druer omtrent lige dele chardonnay og viura/macabeo. Kom på markedet sidste år og har høstet en del medaljer, senest 88p/Decanter (med etiket Guv'nor). 

     Den røde glæder mig ved rund kraft og god frugt -slet ikke det solbrændte, triste, som plagede vinene fra la Mancha, det hede, tørre område syd for Madrid. Druen er tempranillo + lidt syrah + lidt eg. Excellent køb. Den hvide laves på druerne verdejo, sauvignon + lidt chardonnay, som får en kold gæring og 2.3 måneder "sur lie". Forbavsende frisk med god aroma, tør, middel fylde -flot for vin fra så varmt et område.

Dr Pauly-Bergweiler "Premium"... 59,-
2022 Riesling Trocken (tør) eller Riesling Kabinett (sødlig), Mosel, Tyskland

Godt KØB + **** (4/5), Netto, indtil fredag 11 august

En rigtig god storebror til den faste tysker, Noble House, som også ses Salling's 3 kæder (Føtex, Bilka og Netto). Forskellen er klar: druen riesling fra selve Mosel (modsat Noble House fra det billigere Rheinhessen). 

    Måske er den sødlige Kabinett lidt for sød for puritanere, men den har herlig aroma og sprød  syre. Foretrækker selv den tørre "Trocken", som stadig har nogle gram restsødme, som kun gør godt for smagen, som har rigtig meget riesling flint og aroma. Testvinder i Vinbladet. 

G.S.M. Vidal-Fleury... 50,-

*** (3/5), Netto, indtil fredag 11 august

Set i 2020/21. Bag Vidal-Fleury står Guigal. Kendt for Rôtie, men disse vine udgør i dag under 1% af salget. Denne vin var i 2009 husenes første spæde skridt ud af Rhone, da vinen købes ind i Languedoc og bestemt ikke smager af Rôtie!

       En tidlig årgang var faktisk rigtig god, men 2020 var ikke i top. Ganske fyldig, frugtig med fint krydderi, rimeligt rund, men ikke helt bund/dybde i smagen. 2020 fik 85p/JancisRobinson. 

100% Grenache "Detective", Sydfrankrig... 50,-

Godt KØB + **** (4/5), Coop365indtil onsdag 9.8.

Er tæt på topkøb. Druen grenache er en favorit, og jeg elsker Sydfrankrig. Smagt én gang sidste sommer. Vinen er stærk (15%), sympatisk, krydret frugt, enkel, men sympatisk Rhone-type, mangler lidt dybde. Men god til 50. 

Savanha Mariella's rød/hvid/rosé... 35,-

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 9.8.

Spier Collection i Brugsen til 25 er langt bedre køb, men denne er også god til prisen. Rød med pæn fylde og frugt (”Juicy”, saftig kaldes den) af druerne pinotage, cinsaut og shiraz, rosé og hvid (mest af chenin blanc) er begge tørre, men ren i smagen om end uden karakter. Men hvor meget kan du forlange til 39?  
     Coop's mangeårige leverandør Spier står bag disse basisvine. Tapning i Danmark. 

Indomita rød/hvid/rosé... 35,-

Cabernet-sauvignon rød eller rosé, pinot noir, sauvignon blanc, Chile

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 9.8.

En basisvin fra et stort, godt firma i Chile, en fabrik, men med vist talent.
      De røde pinot og cabernet er god til prisen, men den hvide sauvignon er bedre -rig aroma og ren, tør smag med lidt citrus og hav -og den lyserøde cabernet er frisk og frugtig med lidt druesmag.