Søg i 1200 opslag:

12/08/2023

Netto: eneste discount vine i denne uge!

Du skal ikke købe din tilbudsvin i discount markederne i denne uge, men kun Netto har vin af interesse -den altid pålidelige Lenz Moser fra Østrig med en sprød frisk veltliner og en riesling, som kan være endog bedre. 

Nero Grande kender du måske under andet navn fra Irma og Brugsen, en ganske god vin, som ikke har for meget sødme. Og så eer der jo Barefoot, årets vin til Pride festen. 
    Der var et par ok vine i Coop365, men intet af interesse, mens hverken Lidl eller Rema1000 har tilbud på vin. 
    Så i ventetiden var jeg en tur i Nemlig.com, som desværre ikke så ofte har interessante tilbud, desværre. Men de har dog 2 spændende spanske vine, Retuerta og Termes, begge prestigiøse vingårde ikke langt fra hinanden -og til omtrent samme pris. Dyre, men gode. 

Bedste KØB: Lenz Moser hvid/rød
Godt KØB: Nero Grande rød/hvid/rosé - Abadia Retuerta

Lenz Moser hvid/rød... 50,-

Riesling, Grüner Veltliner eller blauer Zweigelt, Østrig 

Bedste KØB + **** (4/5), Netto, indtil fredag 18.august

Frisk og let Veltliner med rig aroma og stor friskhed -ikke veltliner i top, men flot til denne pris. Den hvide Riesling er ikke smagt, men burde være mere diskret i aroma, lettere og endog friskere -bedst med mad. Rød er letbenet, men mørk og frugtig (kun smagt én gang). 

       Det var Lenz Moser (1905-78), der revolutionerede vindyrkningen ved at lade vinplanterne vokse højt og med større afstand mellem planterne. Det betød mindre arbejde og beskyttede druerne mod frost. Hans metoder ses i dag over hele verden.

Nero Grande rød/hvid/rosé... 50,-

Rød Zinfandel, hvid Fiano-Chardonnay, Rosé, Puglia

Godt KØB + *** (3/5), Netto, indtil fredag 18.august

Kun smagt rød, som sikkert vil glæde mange. Fornemmede en ganske lille sødme i smagen, men kan se, at Rydberg har givet vinen 5* (årg. 22) i Spritnyt. Den hvide er delvis på lokale fiano druer og burde være ok med lidt frugt og syre under blødheden? Formentlig er disse vine fra Femar nær Rom ekstremt tæt på Femar's andre Puglia vine: Epicuro Z-Zinfandel (Brugsen) og Masseria Trajone (Irma), mens Antico Ceppo i Meny er vine fra Lazio, hvor Femar har sit hovedsæde. 

Barefoot rød/hvid/rosé ... 50,-

Merlot, cabernet, pinot grigio, sød moscato og rosé, California
** (2/5), Netto, indtil fredag 18. august
Netto er sponsor for Pride, som ruller gennem Hovedstaden i næste uge -og pride vinen er den lyserøde White Zinfandel (lidet overraskende). 
De røde er ok med rund fylde og pæn bærduft. Jeg finder nok cabernet lidt sjovere end merlot. Den hvide er ret neutral, men slet ikke ringe, mens den sødlige moscato er behagelig -pga lidt brus. Den lyserøde kan jeg ikke få ned.
"BareFoot" -"Barfodsvinen" startede i en garage i 1960erne, hvor 2 venner lavede vinen med... ja, fødderne (uden sko!). God vin til lav pris fra starten + en ikonisk etiket. Succes'en var så stor, at giganten Gallo købte mærket i 2005. I dag laves vinen ikke med fødderne -så skal der mange flere end 4 fødder til -det årlige salg ligger omkring 200 millioner flasker!

Abadia Retuerta, selección especial, kr/fl v 6: 174,30

6 fl: 1045,80, godt KØB + ***** (5/5), Nemlig.com (rest)
2017. Kunne fås sidste år til 149 i Rema1000, men er stadig godt køb til 174, men bestemt ikke topkøb. 2017 er ikke smagt, men nok i stil med 2016, som var fremragende. 93p/Guía Peñin. 
      Vingården ligger utroligt flot ved Duero floden og er baseret på kloster fra 1120, som er ombygget til luksushotel og spa. Intet er sparet, og ejeren har bankbogen i orden, den schweiziske medicingigant Novartis (tidl. Ciba-Geigy fra Lyngbyvejen), så nu ved vi, hvor vores medicintilskud går hen -og hvorfor denne vin er den billigste herfra!
De har 200 ha vin, og midt ned gennem markerne går kommunegrænsen. Derfor står der Sardon de Duero og ikke Ribera del Duero. Men vi er altså ikke mere end 5-10 km fra Vega Scicilia og Pingus! Den begavede Pascal Delbeck -fra Ausone i St.Émilion- giver råd om vinen, som laves af Ribera druer som tinto fino, cabernet og merlot osv.
Smagt i 2016: "meget dyb; intens aroma af sol/kirsebær, urter og underskov; meget kraftig, men afrundet og lang. Flot nu og de kommende 3-6 år". Vingården har andre -dyrere- vine, men denne er sjovest og næsten et superkøb!

Numanthia "Termes", Toro...  188,96

***** (5/5), Nemlig.com (rest)

2018. En af de store vine fra Toro og et par klasser over Bajoz (39 i Bilka), som det bl.a. ses af 96p fra James Suckling (og 93p/Peñin). I stil er vinen ikke ulig Retuerta herover, og druen er identisk (hedder blot Tinta de Toro i Toro). 2018 er moden nu, fuld af kraft og rund styrke. 

    Vingården ejes af LVMH (Louis Vuitton-Moët-Hennessy), som også ejer bl.a. Yquem. Prisen er meget høj for Toro, og du kan faktisk også finde denne vin til markant lavere pris i andre lande. Men flot er den!