Søg i 1200 opslag:

27/02/2023

God Duero og Bordeaux til lav pris!

For 10 år siden skulle du ofte betale rigtig mange penge for spanske Ribera del Duero. Men nu kan du få en Condado de Teón Roble til blot 40 kr. Det er bestemt hverken Pingus eller Atauta, men til gengæld god vin til lav pris.   

Spanien er stadig et mekka for os, der går efter bedst mulig vin til prisen, uanset om du går efter Rioja, Duero, Toro eller Rueda. 

      Men Frankrig kan også være med -også på discount kædernes noget magre vinhylder. Bouteilley er en ganske anstændig vin fra historisk slot, som har tilhørt samme familie gennem 400 år. Imponerende. 

      Men ellers er der langt mellem gode discount tilbud. På vin. Vi har ikke fundet egnede tilbud i hverken Lidl eller Rema1000.  

Bedste KØB: Condado de Teón Ribera del Duero - Bouteilley Bordeaux
Godt KØB: Southbank sauvignon blanc New Zealand - Stella Asti Spumante

Condado de Teón, Ribera del Duero... 40,-

Bedste KØB + *** (3/5)Netto, indtil fredag 3.marts

En rigtig god Duero til en meget rimelig pris. Moden tempranillo lavet med omhu og lagret 3 måneder i små egefade ("roble"). En saftig vin med god frugt, afrundet og pænt lang. 
Laudrup sælger flere vine fra Otañon i Rioja, som dog også ejer bodega i Duero, som leverer denne vin såvel som Mantrús og senest Rippa Dorii (som er dyrere, men måske ikke bedre!). 

Netto tilbyder også Stella Asti Spumante (40, 3* + godt køb), som kan være rigtig godt køb -nydes ung (check tappedato, max. 6 måneder). 
     Desuden Golden Zin zinfandel (6 fl: 199, 2*), 6 flasker alt for meget, slet ikke min smag. Også Orso d'Oro rød/hvid (40, 2*), formentlig meget lig Golden Zin, sød kraft, ikke min smag. 

Bouteilley, Côtes de Bordeaux.... 45,-

2019, bedste KØB + **** (4/5), Coop365discount, indtil onsdag 1.marts

Et rigtig godt køb -globalpris for vinen er op mod 100 kr (WineSearcher). Ganske klassisk, men åben og ligefrem Bordeaux på 80% merlot, åben rig frugt og middelfyldig, rank smag med ikke ringe elegance. Lidt tilbageholdende, men god til mad i dag -og bliver bedre med endnu et par år på langs. 
     Årgang er 2019 i min lokale 365Discount, en stor årgang med fyldige, afrundede vine med ret indbydende frugt. 
      Prisen er meget lav, for vinen ligger hverken i Margaux eller Pomerol, men blot 15 minutters kørsel fra Bordeaux by tæt på, hvor floderne Garonne og Dordogne mødes og bliver til Gironde. Slottet har tilhørt familien Guillot siden 1617, lidt af en bedrift. Jean Guillot har designet de tanke, hvor mosten gærer og lagrer indtil tapning. 


Southbank sauvignon blanc... 50,- 

Bedste KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 1.marts
En typisk sauvignon med overdådig aroma af sød frugt, urt, passion og solbær. Frugten går igen i smag, som balanceres af sprød syre
    Ikke det store sus -men en god vin til superpris. Vinen er for mig mindst lige så god som  mange fra de 2 giganter, Constellation (bl.a. Selaks, Kim Crawford osv) og franske Pernod-Ricard (Brancott, Montana mv, der leverer 75% af al vin fra New Zealand. 
      Vinen laves af Yealandsgrundlagt 2002 af Peter Yealand. I dag er huset et af de største i Marlborough, det største område på New Zealand, med hele 1500 hektar vin omkring Wairau. 
      Vinmager Natalie Christensen er efterkommer efter en oldefar, som fulgte i grundlovsfader Monrads fodspor til det den anden side af Jorden efter nederlaget i 1864. De grundlagde bl.a. kolonien Dannevirke syd for Hawke's Bay opkaldt efter den gamle vold, som i dag ligger i Sydslesvig.

Alfredo Primitivo.... 45,-

*** (3/5), 365discount, indtil onsdag 1.marts

Har ikke smagt denne vin, men fået den anbefalet af en ven + af BT -en typisk, fuldfed, men rimeligt tør zinfandel/amarone type med lidt balance. Ikke ren sødsuppe, men ren frugt -og så får den et ekstra plus, da vinen ikke er tappet på supertung flaske.