Søg i 1200 opslag:

26/09/2022

En 10-årig Port til bundpris

Når bladene på træerne bliver gule og falder af, kan du være sikker på at se tilbud på Portvin! Og det første gode tilbud er Maynard 10 år til 89 kr i Rema1000. 

Sæsonen er til solid rødvin snarere end elegant hvidvin, og her leverer discountkæderne pænt i denne uge. 

      Fakta ser gode ud med en Rhone-kopi fra Casilllero del Diablo baseret på Rhone-druen syrah, som for mig er mere markant end Siglo, hvor en anonym fylde får lidt karakter af en rustik sæk rundt om flasken.

      Men ugens bedste i discount verdenen er Maynard's 10 årige tawny Port i Rema1000, som er lidt af et fund til 89 -især da jeg fornemmer, at de andre kæder har givet deres Portvin en dobbelt Putin på prisen. Men mon ikke vi ser mere interessante tilbud frem mod Jul?

Bedste KØB: Casillero del Diablo "Red Blend" - Maynard's 10 år Port
Godt KØB: Siglo "Saco" Navarra - O-Organic rød/hvid/rosé - Savanha Mariella's rød/hvid/rosé - Cristia Rhone "Collection" Noble House" Riesling

Maynard's 10 år aged tawny Port... 89,-

Bedste KØB + ***** (5/5), Rema1000, indtil lørdag 1.oktober
Walter Maynard, der lægger navn til vinen, solgte sin første vin fra Oporto i 1652 og er stamfader til van Zeller familien, der skabte deres ry på Quinta do Noval. I dag ejer de huset Baron de Vilar, der leverer denne vin, som (måske) er identisk med Menéres 10 år, som blev solgt lidt dyrere af Føtex og Bilka (tilmed præ-Putin). En god 10-årig med nydelig bouquet og pænt lang smag. 

Cristia Rhone "Collection".... 50,- 

2020, godt KØB + **** (4/5), Rema1000, indtil lørdag 1.oktober

En typisk Rhône uden store dikkedarer -god peberfrugt, alkohol og fylde. Cristia er lille vingård i Châteauneuf, men denne vin er ikke herfra -og faktisk heller ikke domæne-delen i Rhone, men købt ind udefra. Men ikke ringe, 2018 fik 5* i Vinbladet (oktober 2020), måske i overkanten. Set i årgang 2020. 


Ch. Lacoste Garzac, Bordeaux... 50,- 

**** (4/5), Rema1000, indtil lørdag 1.oktober

Middel fylde, god frugt, tør, ren smag med god modenhed, pæn middellang eftersmagFor blot 10 år siden ville jeg være gået i stor bue uden om vin som denne, men slotsejerne er blevet dygtigere -og har måske fået en hjælpende hånd fra den globale opvarmning, der hjælper druernes modning (kan se vinen holder 13,5% alkohol). 
      Slottet ligger ved Pujols ved Dordogne floden nær grænsen mellem Saint Émilion og Bergerac og dækker 30 hektar vin. Vinstokkene er 60% merlot og 40% cabernet. Excellent køb. Set i 2019, en rigtig god årgang.  

Bedste KØB + **** (4/5), Fakta, indtil onsdag 28.september

70% syrah, 30% cabernet med lidt eg. God positiv frugt, afrundet, kraftig, let krydret, rigtig god til prisen. Kommer fra Rapel, del af Central valley. 
       Concha y Toro er Chile's største vinhus med en omsætning omkring 7 milliarder kr og står bag lang række vine i Coop's kæder (Emiliana i Irma, Fetzer i Fakta, Bel Arbors, Don Melchor osv) -og altså også Casillero del Diablo. Foto: Concha y Toros hovedsæde i Santiago.

Siglo "Saco", Navarra crianza... 45,-

Godt KØB + *** (3/5)Fakta, indtil onsdag 28.september

Siglo var en Rioja fra huset Age, et af de historiske huse i Rioja (Siglo = århundrede). I løbet af 1900-tallet blev Age overtaget af Domecq, siden Pernod-Ricard. I dag ejes huset af Manzanos, oprindelig Navarra, så nu eer vinen blevet til Navarra! Men vinen er nok ikke ændret så meget -og sækken er stadig let at genkende!
      En nydelig vin, poleret og civiliseret med tilpas frugt og ren, afrundet eftersmag. Den mangler måske lidt personlighed, men hvor meget kan du forlange til 40? 

O-Organic, rød, hvid, rosé... 35,- 

øko, godt KØB + *** (3/5), Fakta, indtil onsdag 28.september 
Den hvide sauvignon er glimrende, tør, frugtig, ren og sprød -sådan i stil med New Zealand, blot lidt blidere. Rosé på cabernet og syrah er god, tør og frugtig, tør, men med frugtsødme og syre. Den røde carmenère har jeg ikke så stor tillid til. Billig carmenère er næsten aldrig god. Vil tro, at vinen ligner Adobe Organic, som sælges i Coop's andre butikker. 

Savanha Mariella's, rød/hvid/rosé... 35,-

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 28.september 
Dnne vin er formentlig identisk med Savanha vinene i Brugsen, selvom de ikke bærer titlen ”Mariella”. Rød med pæn fylde og frugt (”Juicy”, saftig kaldes den) af druerne pinotage, cinsaut og shiraz, rosé og hvid (mest af chenin blanc) er begge tørre, men ren i smagen. 
      Den mangeårige leverandør Spier står også bag disse basisvine. Ingen eg, tapning i Danmark. 

Capolavaro "Selezione", kr/fl v 6: 28,17

6 fl: 169, ** (2/5), Netto, indtil fredag 30.september
En lidt mere basisagtig udgave af Globus' bestseller sødsuppevin. Går som regel i en bue uden om disse vine, men har dog smagt den et par gange. Uskadelig. 

Dr Pauly "Noble House", Riesling...  39,-

Godt KØB + *** (3/5), Netto, indtil fredag 30.september


En herlig vin med ren aroma og let til middel fylde og fin syre afbalanceret af diskret sødme -herlig i utide, god med laksen og rejecocktail eller som ledsager til en salat.Jeg foretrækker den tørre Dr Pauly, men denne er også glimrende, og sødmen passer godt til syren. Tappet ved Mosel, men vinen er fra det billigere Rheinhessen.