Søg i 1200 opslag:

01/09/2022

6 superbe grenache vine

MegaVin er en Kvickly i forklædning, som tager vinen alvorligt nok til med mellemrum at lave en avis kun med vin. Der er mange svipsere -for mig- men også mange rigtig gode køb -som 6 forskellige vine på 100+ årig grenache vinstokke. 

Den nye Fødselsdagsavis gælder for bestilling senest søndag 4/9, men en del af tilbuddene fortsætter formentlig -eller kommer igen. MegaVin har på godt og ondt fået Odder sat på kortet (lidt syd for Århus, hvis du ikke vidste det). 

      Vinene er en blanding af de normale Coop-vine + små og store partier fra importører som Amka. Yngre og ældre vine, som MegaVin med glæde køber -hvis de kan få den rigtige pris. 

      Der er flere past their prime, som ikke burde have samlet støv i importørens kælder, men der er også mange rigtig gode køb + et par spændende vine som professor Sancha's 6 grenache vine!   

      Her er nogle af de bedste bud, hvis du (som mig, der fører pennen) hellere vil betale for lidt end for meget:

Bedste KØB: Peña al Gato "Colección" - Nexus "One" Ribera del Duero 
Godt KØB:  Ugaba 2016 Stellenbosch - Karl May Weissburgunder- Bandol "Baie de Pointus" rosé - S de Ségur 2016 Haut-Medoc - Glen Moray 12 år Single Speyside Malt

Peña al Gato "Colección", 6 fl... 799,-

2019 Rioja øko, Bedste KØB + ***** (5/5), MegaVin, indtil søndag 5., september
Ejer og vinmager Juan Carlos Sancha er professor i vinmageri med egen lille 23 hektar vingård højt oppe i Rioja Alta. I 2019 lavede han lille projekt med 100 årige garnacha vinstokke fra egne og 5 naboer. Vinene er alle lagret 11 måneder i fransk (Troncais) eg -eneste forskel er markens placering og ejerens navn (som kan læses på etiket). Vinene er meget flotte (har fået op til 97p af Tim Atkin) og er superkøb.  
      Et sindssygt spændende eksperiment -en kasse med 6 forskellige vine på 100+ årige garnacha vinstokke (grenache som hoveddruen i Chateauneuf du Pape). som er plantet i samme højt liggende dal i Rioja Alta.
       Vinene har alle fået gæring og lagring 11 måneder i 500 liter fransk eg. Forvent en fed, magtfuld vin med rig frugt og lidt eg. Jeg tror du kan glæde dig. Der er tappet 600 af hver af de 6, dvs. 600 x 6 fl, hvoraf 100 kasser ligger hos Megavin. 

Nexus "One", Ribera del Duero kr/fl v 6: 79,95


2019, bedste KØB + **** (4/5), Megavin
indtil søndag 4.september

Jeg må indrømme, at jeg finder normalprisen (169) helt hen i vejret! Men -ok- til 80 giver jeg gerne 5* + rigtig godt køb. Vinen er simpelthen så mættende og blød, at jeg længes efter en pivsur Bordeaux! Jeg foretrækker faktisk den billigere "One" med mindre alder og eg! Middelstort hus med 40 hektar i Pesquera, ejet af Marco Real i Navarra. 

Ugaba 2016, Stellenbosch...v 6: 79,95

Sydafrika, godt KØB + ***** (5/5), MegaVin, indtil søndag 4 september

Amka leverer denne vin til utroligt lav pris, der sætter mange Spier vine på plads -men du skal nok drikke vinen snarest. Blend af syrah (48%) + cabernet og Petit Verdot. Kraftig, overdådig og rig. 
      Vinen er 2.vin fra Amwilka, en af Sydafrika's nye "1.Crus" -som dog aldrig blev helt så god som ventet. Bag vinen står 3 stjerner, Lowell Jooste (tidligere ejer af Klein Constantia) og Bruno Prats (tidligere ejer af Ch. Cos d’Estournel) og Hubert de Bouärd  Angélus, 1.Grand Cru (A) i St.Émilion). Har ikke set nye ratings på denne vin, desværre. 

Karl May Weissburgunder, kr/fl v 6: 69,95

2021 Øko, Tyskland, godt KØB + **** (4/5), Megavinindtil søndag 4.september
For gamle læseheste som mig er Karl May et ikon -en herlig del af barndommen gik med at læse "Skatten i Sølvsøen", "Mahdien" og andre bøger fra Sahara og Amerika, hvor man fulgte bl.a. Winnetou. May var alletiders forfatter, født i Dresden, men berømt i den ganske verden. 
      Hans familie har denne vingård i Osthofen i Rheinhessen, hvor de bl.a. laver denne vin, som serveres ved den årlige "Winnetou festival". Vinene er blevet meget bedre de senere år og er nået op på 3* i Falstaff. En klassisk tør elegant pinot blanc med friskhed og stil. 

Bandol "Baie de Pointus", kr/fl v 6: 79,95

2021, godt KØB + ***** (4/5), Megavinindtil søndag 4.september
Kun smagt én gang, men en ganske lækker tør rosé med sart laksefarve og indbydende ren aroma med fine syrer. Kender desværre ikke leverandør. Måske AdVini. 

S de Segur, Haut-Médoc... v.6: 49,95

2016, godt KØB + **** (4/5), Megavinindtil søndag 4.september

Se youtube fra Kim i Coop om vinen. Ej smagt, ej på Coop web. Formentlig overskudsvin uden meget eg fra Ségur, og det lover godt, formentlig med god frugt i duft (solbær) og en frugtrig smag, som skjuler den syre, som næsten altid vil præge Bordeaux og sikrer holdbarhed. Giv den masser af luft eller gem 2-3 år. 

Primitivo "18 gradi", Puglia kr/fl v 6: 98,-

2021, ** (2/5), Megavinindtil søndag 4.september
Minder lidt om dårlig Portvin, vulgær og forvrænget i sine aromaer -men det er måske mig, der reagerer på etikettens 18% alkohlol! Denne type vin minder mig om Puglia's fortid som leverandør af basisvin til Martini vermouth. Druerne tørrer på vinstokken og høstes meget sent, og med moderne teknik kan alkoholen komme op på 18%. Jeg vil helst være fri! Men det var sjovt at smage den. Men kun 1/2 glas, tak! 
      Den skal have fået 99p af "Italian Wine Guy", hvem det så er. Vinen ses flere steder og med forskellige flasker og etiketter, så du behøver ikke købe den hos Megavin (om overhovedet).   

Glen Moray, 12 år Single Speyside Malt...  169,- 

Whisky, godt KØB + **** (4/5), Megavinindtil søndag 4.september

Langt mere omgængelig end den Ardbeg fra Islay, jeg købte for et par måneder siden! Whiskybiblen giver den 91p -ikke så tosset- og kalder den et godt kompromis mellem de lette og de røgede, sådan lidt à la Glenlivet. Har ikke smagt den (har meget andet i barskabet), så jeg overlader ordet til Whiskybasen: 
      "Glen Moray is a bit off the radar. However, sometimes there is more than first meets the eye. The shy Speyside nose of this 12-year-old expression offers fresh fruits, orange peel and honey. With water, the fruitiness intensifies with sour plums, apricots and marzipan. On the palate, sweet and malty flavors combine with bitter lemon, cinnamon and a touch of wood spices".

MegaVin tilbyder også Herpa Flora 43% Gin, økologisk fra Danmark (149, 4*), som må være et af markedets bedste ginkøb. Købt til samme pris i min lokale Kvickly. 
      Desuden Puerto Blanco Barbados Rom 50% (159, 4*), som tilbydes som 12 årig. Den er fra Mount Gay destilleriet (eneste på Barbados), så også her et topkøb.