Søg i 1200 opslag:

16/08/2024

Discount: Topkøb fra Spanien og rosé på STOR flaske!

Når det gælder discount, er Spanien ikke til at komme uden om med vine som den økologiske Hermanas og den hvide Monte Ory chardonnay. 

De koster blot 39 kr i Coop365, som topper discount kæderne (igen) i denne uge. De byder også på ok italiensk vin til lav pris som Tesauro R og Falasco samt en blidt mousserende Moscato d'Asti -alle til blot 39. Plus en god Pagus Bisano ripasso (65).

    Her kan Netto ikke være med, men de har dog den store smukke LYV rosé (150 cl til blot 109) og den altid gode Trapiche Pure (50). Masi Modello kunne fås til 30 i 2021 og er steget støt til nu 50 kr. 67% stigning på 3 år. Så er den ikke godt køb længere! 

    Lidl og Rema1000 har i denne uge ikke vin i deres tilbudsavis. 

Bedste KØB: Hermanas monastréll organic - Monte Ory chardonnay - Moscato d'Asti "Manfredi"
Godt KØB: Undivided Pinot Noir/Chardonnay - Falasco Garganega - Tesauro "R" - Pagus Bisano Ripasso - LYV Magnum rosé - Trapiche "Pure" rød/hvid/rosé - Gemma Asti Spumante

uge 34/2024

las Hermanas monastréll organic... 39,-

Bedste KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 21/8

Druerne er fine, økologiske monastréll druer (mourvèdre i Châteauneuf du Pape og andetsteds) fra egnen omkring Murcia og Jumilla lidt syd for Alicante
    Her ligger Luzón med en stor vingård og hypermoderne kælder. Huset leverer en masse vin, som i reglen har god standard -jeg husker stadig en af de første spanske "naturvine" (Contraseña), som blev solgt af Irma. 

    Vinen gærer i store tanke og tappes ung, mens vinen har sin frugt og styrke. En rustik landvin, men her er kvalitet! Kan klare alt fra en grillbøf til cassoulet. Server kælderkold. 

Monte Ory Chardonnay, Navarra.. 39,-

Bedste KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 21/8

Mere frisk end mange, ret letbenet, neutral aroma, god syre og rank friskhed. Det er 4 år siden, jeg sidst smagte denne nordspanier. 

    Vinen laves af Manzanos, et familiehus, som er vokset voldsomt de senere år takket være korrekte vine til lave priser. Siglo Saco er andet mærke fra huset, som ses i både Coop365 og Brugsen. 

Undivided Pinot Noir eller Chardonnay.... 49,- 

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 21/8

Tæt på 4*. Sydfransk vin på de to Bourgogne druer: Chardonnay er pæn og nydelig Bourgogne-kopi i blidt kølig udgave, totalt træfri, diskret aroma, middel fylde, pæn syre i eftersmag.

     Rødvinen smager af sort pinot. Farven er middel, duften er ren hindbær med lidt solkrydderi (men slet ikke som i f.eks. Oregon eller California!), smagen er enkel og let, men ved iltning bliver den længere. Nydes kælderkold -drikbar+.

     Vinene er produceret og tappet af giganten GCF, som også står bag den faktisk gode sydfransker la Baume. 

Falasco Garganega, Verona... 39,-

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 21/8

Garganega er hoveddruen i naboen Soave. Her fra vinstokke omkring det lune Valpolicella. Ganske god på en nem, uforpligtende måde: Nydelig aroma, tør, frisk, rent smagende, sprød og med pæn fylde -en god ledsager til en let sommerret. 

Tesauro "R", Verona ... 39,- 

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 21/8

En blid ripasso-type fra Falasco kooperativet. Corvina og rondinella møder merlot, og vinen er  slet ikke ringe, med blid bærfrugt uden marmelade og en tør, middelfyldig smag. 

Falasco Ripasso Valpolicella... 65,-

Godt KØB + **** (4/5), Coop365, indtil onsdag 21/8

En god ripasso med fedme og fylde, men uden sødladenhed. til en god pris (den koster 14,5€ på webben for samme vin (og det endda i Italien, ca. 110). Kender ikke 365' alder, men kan se, at 2020 har fået 94p/100 af 5StarWines, endnu en (for gavmild) italiensk guide, et lille nummer bedre end Maroni. 
    Vinen er et mærke fra det store Valpantena kooperativ i bjergene over Verona. Valpantena er den centrale del af Valpolicella stik nord for Verona og leverer rigtig god Valpolicella. Kooperativet samler druer fra 750 hektarer og leverer god vin.

Moscato d'Asti "Manfredi"... 39,-

Bedste KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 21/8

En meget lav pris på moscato med brus -slet ikke ringe trods prisen! Jeg foretrækker ofte denne frizzante for fuld spumante. God frugt, sød, men boblerne giver lidt balance. Ikke smagt for nyligt. Skal nydes inden for et år fra tapning. 

    Manfredi er et stort familiehus, som har specialiseret sig i den 2.gæring på tank, som hurtigt og effektivt får gode bobler i moscato og andre druetyper. 


LYV rosé Magnum... 109,-

Godt KØB + *** (3/5), Netto, indtil fredag 23/8

150 cl. En STOR smukt facetteret flaske med glasprop (og designpris). Men også god rosé til god pris: En nydelig rosé med åben frugt og blød smag med lidt frugtsødme og ikke for meget syre. Check årgang, helst 2023, men 2022 er også ok, da glasproppen bevarer frugten bedre end kork. 

    Vinen laves af Iain Munson for JeanjeanHer kort video, hvor han fortæller om vinen. 

Trapiche "Pure" rød/hvid/rosé... 50,- 

Rød malbec, hvid sauvignon, rosé
Godt KØB + **** (4/5), Netto, indtil fredag 23/8

"Pure" ser ikke eg, men er fuld af frugt.
    Bedst er rød malbec har åben, rig frugt, solid, afrundet fylde og lang smag, et topkøb!  
    Også rød Pinot Noir fra Patagonien længere mod syd. Nydelig og pæn, men bestemt ingen "Bourgogne-dræber". 
    Den hvide sauvignon har god frugt, men har ikke den  præcision og sprøde friskhed som god sauvignon fra New Zealand og Frankrig. 
    Fås også som rosé (ikke smagt

Foto: Trapiche kommer fra Mendoza ved foden af Andesbjergene. "Pure" Malbec og sauvignon gror i højderne i Uco, et særligt (godt) område ved foden af det højeste bjerg i Amerika (både nord og syd), en times kørsel syd for Mendoza by.

    Netto tilbyder også Alto Andes rød/hvid/rosé (2*, 30 med Netto+ app). Har ikke tillid til basisvin fra Chile -kan se, at Rydberg gav den hvide 2* i Ekstrabladet, så jeg er næppe ene. Jeg har ikke brugt penge på at smage den. 

Asti "Gemma", Spumante... 50,-

Godt KØB + *** (3/5), Netto, indtil fredag 23/8

Denne gode spumante nydes ung (højest et år efter tapning). Rig aroma af druer, sød, men rimeligt frisk, ren og pænt lang. God til frugtdesserter mv.  
    Gemma laver selv Barolo, barbera og hvid, men denne er vist 100% hentet udefra. 

Masi "Modello", corvina eller pinot grigio.. 50,-

*** (3/5), Netto, indtil fredag 23/8

30 kr i december 2021, 35 i 2022, 40 kr for en flaske i 2023. Nu koster vinen 50 -en stigning på 67%. Det er vist mere end de 21%, forbrugerpriserne er steget! Nogle siger, priserne er på vej ned igen, men det har Netto vist ikke hørt om! 

      Den røde er Masi's forsøg på at lave typisk Valpolicella af druen corvina af druer hentet uden for denne dyre region. Vinen er god, med kirsebær i duft og smag, som er frisk og let. Servér kælderkold. En god ledsager til lettere retter. 

      Den hvide er arketypen på italiensk pinot grigio af druer hentet i hele TriVenezie (som går helt til grænsen til Slovenien!). Tør, let (12%) diskret aroma, uden større smag eller fylde, men ren og frisk