Søg i 1200 opslag:

07/06/2024

Masser af bobler til studenterne...

En klassisk crémant fra fine Bourgogne til blot 59 er ugens topkøb i Rema1000. der som andre discount kæder har opdaget, at der skal bobler i glasset, når de første studenter snart springer ud. 

Rema1000 har en god og vaskeægte crémant de Bourgogne Comte Tarville (59), men mange vil gå med den lidt sødere Prosecco Extra Dry le Arche (45 i Netto) eller Bianca Nera (49 i Coop365), som også byder på den gode sødlige Moscato d'Asti Manfredi (39, Coop365). 

    Ugens laveste pris (25 kr) er Cali Coast zinfandel (Rema1000), men jeg vil nok foretrække Shiraz Barossa (33 v3 i Lidl) eller Alfredo primitivo (39 i Coop365). 

    Studenterne skal også have stærkere drikke (eller også skal vi andre have det, når roen sænker sig efter vognens afgang. Jack Daniel whiskey (129 i Rema, måske kun for 50cl?), som også byder på den gode lagrede Havana Club Añejo (99), som også fås i ok hvid. 

Bedste KØB: Crémant de Bourgogne "Tarville" - Prosecco le Arche hvid/rosé - Crémant Calvet - Prosecco "Bianca Nera" - Manfredi Moscato d'Asti - Francois Montand 150cl - Cali Coast zinfandel - Shiraz Barossa Lidl
Godt KØB: Moscato d'Asti "Marenca" - Scanavino Spumante brut eller moscato -  - Chablis Marguerite Carillon - Chablis Marguerite Carillon - Alfredo primitivo - Pajar Verona - 

Wow syrah + riesling - Jack Daniel whiskey - Havana Club rom hvid/añejo especial

uge 24/2024

Crémant de Bourgogne... 59,- 

Comte de Tarville, Brut hvid eller rosé
Bedste KØB + *** (3/5), Rema1000 søndag-lørdag 9-15/6

Topkøb! Skovenberg i Vinbladet gav den 5* (12/2021 til 75): "Strågul med bittesmå bobler. Delikat duft af ristet brød og æble med en let grøn tone. Ganske kompleks smag med citrus, æble og abrikos med diskret autolysepræg og en god syre. En vellavet crémant de bourgogne, der ligger ret tæt på en ægte champagne i både duft og smag." 
      De fleste kæder henter deres crémant de Bourgogne fra giganthuse som GCF (Moingeon, Calvet, Laugel, Helfrich, Arthur MetzBrucker) og Boisset (Ponnelle, Maison du Crémant), så alene derfor er Rema's vin mere interessant. Firmaet ligger i forstad til Chagny nær Santenay i Bourgogne og er meget lidt kendt. 


Prosecco "le Arche" rosé/hvid... 45,-

Bedste KØB + *** (3/5), Netto, lørdag-fredag 8-14/6

Prosecco er ikke tankevækkende foredrag, men god sladder! Og den bedste Prosecco er altid den yngste, med ungdommens friskhed. Som denne: Nydelig æblearoma, let sødme (hvad Extra Dry lidt vildledende skal have), men med lille syre, der giver friskhed
    Nydes alene eller mixet med Aperol/Campari eller anden spritz (hyldebær, kirsebær, brombær osv). 
    Fås også som rosé (farven kommer fra en lille sjat pinot), som er noget mere tør end den hvide, men med god frugt og lidt mere fylde. OK til velkomst og glas i utide. 

Crémant Calvet hvid/rosé... 60,-
Bordeaux rosé eller hvid brut (tør) + Ice

Bedste KØB + *** (3/5), Netto, lørdag-fredag 8-14/6
Etiketten er flot for en basis-cremant, som normalt vil være markant billigere end Bourgognes crémant.

   Vinen laves på Champagne-metoden, men er lavet på Bordeaux-druer, typisk rød cabernet og hvid semillon. Den hvide har en ren duft uden større karakter, men er frisk og appetitvækkende. Brut er ikke specielt tør. Den tørre rosé er nok bedre, men ikke smagt. 5* i BT. "Ice" er ukendt for mig og vil næppe købe den. 

    Samme afsender (og nok også vin) som Netto's Alexis Lichine, Louis Bresson (Meny ofte 70) og Dulong (Coop, 69). Alle laves i Bordeaux af Eschenauer, som igen er del af giganten GCF. 

Francois Montand sparkling, 150cl... 119,-

Bedste KØB + *** (3/5), Føtex, indtil søndag 30/6

NB: Magnum. En nydelig flaske til studenter og andet godtfolk! Også rigtig gode bobler lavet på den traditionelle metode (flaskegæring som crémant og Champagne). Tør, frisk, ganske fyldig, med fint brus og små bobler. 
    Kender ikke huset, men kan se, at det har hjemme i Jura området -men druerne er nok hentet i Sydfrankrig (bl.a. ugni blanc, chardonnay mv). 

Moscato d'Asti "Marenca"... 45,- 

Godt KØB + *** (3/5), Rema1000 søndag-lørdag 9-15/6
Et rigtig godt køb i let mousserende vin med lav alkohol, overdådig frugt af fersken og søde bær, ganske sød smag, som dog balanceres af bruset. Vinen kommer fra udmærket kooperativ i Piemonte. 

Scanavino Spumante... 45,-

Tør Pinot Chardonnay brut,  sød Moscato hvid eller rosé (dolce), Italien

Godt KØB + *** (3/5), Rema1000 søndag-lørdag 9-15/6

Prisen er ok, men ikke just topkøb (39 sidste år). Tør hvid på Champagne-druerne, en banal, men nydelig vin med lidt æbler og citrus aroma, store bobler og tør (8 g/l) rimeligt ren smag. Testvinder med 5* i Vinbladet i august 2020. Fiat snarere end Ferrari, men ok køb. 

      De 2 søde laves på moscato druen, men er ikke Asti (overskudsdruer fra regionen?), god ren frugt, sød, men med brus til at balancere sødmen. Den lyserøde moscato + lidt rød brachetto til at pink'e farven op. 
      Scanavino ligger i Piemonte og sælger også Barolo, men er bedst kendt for brus, som leveres til andre huse + en masse under egne mærker.

Prosecco Pasqua hvid/rosé... 59,- 

Extra Dry, *** (3/5), Rema1000  søndag-lørdag 9-15/6

Pasqua er stort familiefirma ved Valpolicella, som leverer ok middelvine. Deres Prosecco er slet ikke tosset og godt køb, pæn duft (æbler, melon) og lidt syre. Den lyserøde er ikke smagt. 

Prosecco "Bianca Nera"... 49,-

Bedste KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 12/6

Denne prosecco har et ganske flot udstyr og får ros af kyndige smagere. Den har hidtil været solgt til 59 -på tilbud! En god prosecco med fint brus, ren frisk aroma af æbler og akacie, enkel smag med god syre til sidst, balanceret af lille sødme 

    Et mærke fra Botter. et meget stort familiehus, som har leveret til Irma siden 1970erne og siden til resten af Coop.

Moscato d'Asti, Manfredi... 39,-

Bedste KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 12/6

Den søde moscato i en let mousserende udgave til lav pris -slet ikke ringe. Jeg foretrækker den ofte for spumanten. God frugt, sød, men boblerne giver lidt balance. OK velkomst til studenter og andre.  

Lidt hvid og rød

Cali Coast zinfandel... 25,-

rød zinfandel, også hvid moscato og rosé blush (nok søde), California (tappet i Danmark?)

Bedste KØB + ** (2/5), Rema1000 søndag-lørdag 9-15/6

Måske hverken værre eller bedre end andre 14,5% sværvægtere fra Lodi i California, tappet i Danmark og solgt til 50-60 kr. Men prisen er lav! Men vent en fedladen stærk sag med lille sødme. Hvid og rosé er nok endnu sødere.  

Chablis Marguerite Carillon... 99,-

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 12/6

Billig Chablis er ofte af tvivlsom provenans, men denne ex-Irma vin er ok uden at brillere.  Carillon ejede stort domæne i Chablis trods adressen i Meursault. Huset fik efter turbulente år (en ejer måtte i fængsel for falsk vin) ny ejer i giganten GCF (også bl.a. Calvet, Reine Pédauque, Pierre André og Moillard-Grivot). En letbenet, men typisk Chablis. Set i 2022, smagt i 2020 (og ikke mere). 

Alfredo Primitivo.... 39,-

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 12.juni

Har ikke smagt denne vin, men fået den anbefalet af en ven + af BT -en typisk, fuldfed, men rimeligt tør zinfandel/amarone type med lidt balance. Ikke ren sødsuppe, men ren frugt -og så får den et ekstra plus, da vinen ikke er tappet på supertung flaske.  

Pajar, Verona....  49,-

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 12.juni

Coop365 skriver: "Corvina og rondinella-druer fra området omkring Gardasøen. Druerne har tørret i cirka 20 dage inden presning. 12 måneder på egetræsfade og mindst 6 måneder på flaske" -tjaaa, det er vel, hvad de får oplyst fra leverandøren. Sådan en lille amarone til 50 -jeg bruger ikke penge på den, men konstaterer, at da Politikens Thomas Ilkjær (ildsjælen!) gav den 4 glas af 6 med ordene: "Fyldig, let sødmefuld vin, hvor de 14,5 pct. mærkes. Toner af modne kirsebær, chokolade og rødt kød. En smule kluntet og rustik, men fin tæthed". Så kan jeg også give 3*. 

    Til samme pris Bagatella Zinfandel (49, 3*), som i udstyr ligner Ranatella og Capolavaro, nok tappet i Danmark. 


Shiraz Barossa Valley, Lidl, kr/fl v3: 33,-*

3 fl: 99, *: kræver Lidl+ app, 2021 (tappet i Tyskland)
Bedste KØB + *** (3/5), Lidl, indtil søndag 30/6
Dette gode tilbud er forlænget. Åben frugtig næse med lidt krydderi, fyldig, blød, pænt lang -meget flot til prisen. Barossa er et af de fine områder i Australien, nord for Adelaide. Meget bedre end de normale Cimarosa vine. Set i 2017, en aldrende vin, men tror, den er tappet for nylig, så den nok har bevaret moden frugt og blødhed. 

Wow, syrah eller riesling.. 50,-

rød shiraz, hvid eller pink riesling Washington USA (aft. i Danmark)

Godt KØB + *** (3/5), Rema1000 søndag-lørdag 9-15/6
Vinen ligner WNTL (Coop365), UnderScore (Brugsen), Darkny (Nemlig.com mv) og Wild Life (Føtex osv) til forveksling, dvs. en rigtig god hvid riesling med frugt og friskhed + lille sødme, balanceret af syren. 4* i Ekstrabladet 03/23. 
    Den røde syrah har fylde og frugt. Jeg fornemmer også lille sødme, der generer mig lidt. Men helt ok til en grillaften.

    Bjerget Wow kan i godt vejr kan ses fra Yakima. Det ligger i Mount St Rainier nationalparken og ligner det bedre kendte St. Helens en del, men er ikke sprunget i luften endnu!  Og så er det et fængende navn til en vin. Men kun den hvide har wow-effekt! 

Jack Daniel "no 7" Whiskey.. 129,-

*** (3/5), Rema1000 søndag-lørdag 9-15/6

Holder flasken 70cl, eer det et topkøb for denne 40% Tennessee. En ret sød whisky med duft af tropisk frugt, vanilje og (ja) cola. Smagen er ret sød og lang, så de 40% ikke fornemmes. OK at nyde solo for de fleste, så jeg fatter ikke, at mange vælger at gøre den endnu sødere ved at blande med cola.

    I sidste årtusinde (da vinkenderen var knap så gammel) var Jack en dyr whiskey. I dag er prisen tæt på almindelig whisky (men ofte omkring 200), da den som anden Bourbon er lagret ret kort tid (den kaldes ikke Bourbon, dog). 
    Jack's er en af de mest solgte whiskies i Verden, men laves sjovt nok i et "dry county" i Tennessee, hvor alkoholsalg/nydelse er totalt forbudt, modsat naboen Kentucky. 
    Whiskien laves af maj (med lidt byg og rug), som destilleres én gang sammen med "sour mash" (rester fra tidligere destillation). Den unge spiritus filtreres gennem et 3 meter tykt lag af trækul af brændt løn før lagring i egefade. 
    Jack Daniel har siden 1956 været ejet af Brown-Forman, et meget stort familiefirma, som ejer en lang række velkendte mærker, bl.a. Diplomatico Rom og Korbel (californisk Champagne) mv.   

    Rema1000 tilbyder til samme pris Jack Daniel Honey (129, endnu sødere) samt Tanqueray Gin 43,1% (129, 3*, ok pris, men Netto er -ret unikt- billigere med 109). 

    Desuden Havana Club (99 + godt køb), hvid eller mørk Añejo Especial fra Cuba + Southern Comfort likør (99, 3*), en legendarisk whiskylikør (ferskenduft!), som sælges på reklamen: "SoCo & Pizza -1 del Southern Comfort + 1 pizza".