Søg i 1200 opslag:

21/06/2024

Coop365 satser på EM-favoritterne...

Coop365 satser på EM-favoritterne Italien og Frankrig med lav pris på bl.a. Barrelaia (39), der før blev solgt for op mod 100. 

Trods prisen er Barrelaia ikke et topkøb, men en pleaser fra Toscana akkurat som Netto's Borgo al Pascolo (59), som slet ikke er topkøb trods 99p fra ukritisk kritiker (vil hellere have San Felice Classico til samme pris i Føtex). 

    Netto tilbyder også den gode Mucho Màs (45, rød/hvid/brus), 10 kr over Bilka's Kingpin (nok samme vin) og 35% højere end Nettos egen pris i april (33,17 v6).

    Coop365 har Falasco hvid grigio (35) og Tesauro "R" (en ripasso-type fra Verona, 35) samt den gode Falasco Ripasso (65). EM-favoritten Frankrig er repræsenteret af Undivided (49), bløde Bourgogne-kopier -havde i dissse EM-tider håbet på stjernevin snarere end ok discount, suk!

    I denne uge er Lidl repræsenteret af god pinot gris fra New Zealand (50), mens Rema1000 ikke har interessante tilbud. 

Bedste KØB-
Godt KØB: Barrelaia Toscana - Ricarico Prestige Puglia - Undivided rød/hvid - Falasco Garganega - Tesauro "R" - Falasco Ripasso - Mucho Más rød/hvid/brus - Chianti Borgo al Pascolo - Pinot Gris Gisborne Lidl - Grant's whisky
uge  26/24

Piccini "Barrelaia", Toscana... 39,-

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 13/12

Brugsen har prøvet at sælge vinen til op til 100 kr, men nu er prisen anderledes korrekt. God fylde og blød tannin, men duften passer ikke til smagen. Navnet skal nok lede tankerne hen på både lagring i eg (Barrel) og Sassicaia -men vinen er ikke andet end en daglig toscaner på supertung flaske. Smagt for 2-3 år siden i min Irma uden at vække begejstring. Oplyses at være lagret 6 måneder i egetræ.

Ricarico "Prestige" Puglia... 39,-

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 26/6

Kun smagt én gang uden større indtryk, men til markant lavere pris end før set. Primitivo og negroamaro, 4* hos Rydberg, der noterer tørhed og kirsebær i næsen. Dvs mindre sødme end (alt for) mange. Men slet ikke den bedste vin fra Irmas sortiment. En typisk syditaliensk Puglia tappet af hus i Barolo. 

Undivided Pinot Noir eller Chardonnay.... 49,- 

Godt KØB + **** (4/5), Coop365, indtil onsdag 26/6

Sydfransk vin på de to druer fra Bourgogne: Chardonnay er pæn og nydelig Bourgogne-kopi i let kølig udgave, totalt træfrit, som jeg kan lide den, diskret aroma, middel fylde, pæn syre i eftersmag.

     Rødvinen smager af sort pinot. Farven er middel -som al Bourgogne- duften er ren hindbær med lidt solkrydderi (men slet ikke som i f.eks. Oregon eller California!), smagen er ret let, men ved iltning bliver den længere. Nydes kælderkold -en meget drikkelig vin!

     Vinene laves af giganten GCF, og tappet i den store Eschenauer/Calvet kælder i Bordeaux. 

Falasco Garganega, Verona... 35,-

Godt KØB + *** (3/5), Coop365indtil onsdag 26/6

Garganega er hoveddruen i naboen Soave. Her fra vinstokke omkring det lune Valpolicella. Ganske god på en nem, uforpligtende måde: Nydelig aroma, tør, frisk, rent smagende, sprød og med pæn fylde -en god ledsager til en let sommerret. 

Tesauro "R", Verona ... 35,- 

Godt KØB + *** (3/5), Coop365indtil onsdag 26/6

En blid ripasso-type fra Falasco kooperativet. Corvina og rondinella møder merlot, og vinen er  slet ikke ringe, med blid bærfrugt uden marmelade og en tør, middelfyldig smag. 

Falasco Ripasso Valpolicella... 65,-

Godt KØB + **** (4/5), Coop365, indtil onsdag 26/6

En god ripasso med fedme og fylde, men uden sødladenhed. til en god pris (selvom du kunne få den til 49 sidste år).Men du skal betale 14,5€ på webben for samme vin (og det endda i Italien, ca. 110). Kender ikke 365' alder, men kan se, at 2020 har fået 94p/100 af 5StarWines, endnu en (for gavmild) italiensk guide, et lille nummer bedre end Maroni. 
    Vinen er et mærke fra det store Valpantena kooperativ i bjergene over Verona. Valpantena er den centrale del af Valpolicella stik nord for Verona og leverer rigtig god Valpolicella. Kooperativet samler druer fra 750 hektarer og leverer god vin, som af og til kan være forbavsende tæt på egnens andet store hus, Bertani

Mucho Más rød/hvid/brus... 45,-

*** (3/5), Nettolørdag-fredag 22-28/6 

Den bedste Netto-pris var nok 33,17 i april, men 45 er også helt ok. Men du kan få Kingpin (nok samme vin) i Bilka til 35.  

    RødRund kraft og god frugt -slet ikke det solbrændte, triste, som ofte plager vinene fra la Mancha, det hede, tørre område syd for Madrid. Druerne er mest tempranillo + lidt cabernet og syrah + lidt ege chips. 
    Den hvide er aromatisk tør med god frugt og ren smag på druerne verdejo, chardonnay og sauvignon. 
    Boblerne får 2.gæring på tank og tapning under tryk, dvs. Prosecco-metoden snarere end cava. Men stadig en tør, livlig vin med god frugt og pæn friskhed -modsat Delapierre herunder! 
    Felix Solis er en af Verdens største (vinfabrikker) med lager på 250 millioner liter, som ved høsttid modtager godt 7,5 millioner kg druer. Hver eneste dag. Alt andet lige er kvaliteten imponerende. 

    Den røde fik 88p/100 af Peñin i 2021. Vinene er uden årgang, da de "kun" er bordvin af vin fra flere områder, især det varme Mancha, men med druer fra køligere områder. 

Chianti Borgo al Passo... 59,-
Godt KØB + *** (3/5), Nettolørdag-fredag 22-28/6 

2022. En blød Chianti, frugtig, simpel og ligefrem. Men meget behagelig og vellavet med kold gæring og ikke skyggen af eg. Drik den nu, mens den har sin frugt. 
    Men alt andet end topkøb, når du til samme pris kan få den langt finere Classico, San Felice (59 i Føtex), som roses af kritisk kritiker! For du skal se bort fra ratings på 98-99p fra ukritiske (gavmilde) kritikere. Vil tro vinen er identisk med Borgo al Pascolo (som Meny solgte til samme pris), som havde samme 99p fra en ItalianWIneGuy.  
    Vinen laves i regionen af Riolite, ejet af vinkonsulent Franco Bernabei. I dag er det dog mest sønnen Matteo, der laver vinene på indkøbte druer eller vine. 

Cava Delapierre seco ... 45,-

** (2/5), Netto, lørdag-fredag 22-28/6 

Kunne fås til 39 i juni 23. Denne cava er ret ligegyldig -det bedste er næsten navn og etiket. "Seco" betyder halvsød i boblernes verden så vinen er en ung, vagt frugtig cava lagret kort tid. Netto burde have brut også (mere friskhed), men har ikke set den, suk. 
    Lidt synd, for Delapierre var en af Codorniu's franske kældermestre, der lærte huset at lave noget, der kunne ligne Champagne. Og det kan denne vin (kun smagt én gang) ikke. 

Pinot Gris Gisborne, New Zealand... 50,-

Godt KØB + *** (3/5), Lidl 

2022. På sin vis mere frisk og ren end den normale hvide sauvignon, som du ser overalt fra New Zealand. Har ikke den ekstreme aroma fra sauvignon, men er sprød, frisk og ren med pænt lang smag. 
      Gisborne er ikke så kendt som hverken Marlborough eller nabo Hawke's Bay. Klimaet er lunere og derfor godt til den grå pinot, og priserne er også noget lavere -men stadig er 50 kr en rigtig god pris på vin fra New Zealand. Vinen er del af DeLuxe, en serie vine fra Lidl, som har etiketter med billeder af Gary Bullock, en anerkendt engelsk kunstner (foto). 

Grant's Whisky "Triple Wood"... 89,-

Godt KØB + *** (3/5), Nettolørdag-fredag 22-28/6 

En blid, frugtig whisky med spritten godt camoufleret af let sødme. ”Triple Wood” betyder lagring i 3 slags eg -ny eg + fade brugt til Bourbon + ældre fade, dvs. kun amerikansk eg. Men samlet kun lagret 3-5 år i eg, vil jeg tro.

    Netti tilbyder til samme pris Limoncino Bottega 30% 50cl (89, 3*), kun 50cl (mod ofte 70) men ganske god likør. Den laves (som al limoncino) i nord -men med citroner fra Sicilien- mens navnet oftest er limoncello i Syditalien. Men samme likør. Azur blå logik!