Søg i 1200 opslag:

28/06/2024

Føtex på ferie: bedste køb er Bilka-vin!

Føtex var en seriøs rival til Brugsen i juni, men er nu gået på ferie med et tilbud -fælles med Bilka- som eneste topkøb. 

Bell'Aja fra Bolgheri (129) var del af Føtex vinfestival og er forlænget til 4.juli. Men bedste køb deles med Bilka -Wild Life riesling fra tørre, kølige Washington (40). 

    Ellers byder Føtex på gamle kendinge som solide Banrock Station og gode Porta 6 fra Lisboa. 

Bedste KØB: Wild Life riesling/syrah

Godt KØBBanrock Station rød/hvid - Porta 6 Lisboa rød/hvid/rosé - Bell'Aja Bolgheri 

uge  27/2024

Wild Life rød/hvid... 40,-

rød Syrah eller hvid riesling, Washington, USA (tappet i Danmark)

Bedste KØB + *** (3/5), Føtex og Bilka, indtil torsdag 4/7

Der er vådt og blæsende i Seattle, men næsten ørkenagtigt tørt og varmt i det indre af staten Washington, ofte med ganske kølige nætter. Perfekt til den hvide riesling, topkøb til 40, åben frugt, middel fylde, god syre skjult af lille sødme

    Den røde Syrah har ren smag, lidt blomme og frugt, ganske fyldig, men med en snert af restsødme, som trækker lidt ned for mig. 
    Formentlig identisk med lignende vine fra Meny, Nemlig (Darkny mv), Brugsen (Uppercase, WNTL) mv (samt en del restauranter, bl.a. Det glade Vandvid).
    N.B: Ret tæt på Kung Fu Riesling (99, 3*), som kommer fra samme dal i Washington. 
    Til samme pris Silverboom (40, rød/hvid Sydafrika, 2*), og Capolavaro (40, 2*, rød/hvid).

Banrock Station rød/hvid, kr/fl v6: 36,50 

6 fl: 219. rød shiraz-cabernet, hvid verdelho-chardonnay, Australien (tappet i England)

Godt KØB + *** (3/5), Føtex, indtil torsdag 4/7

Rød cabernet + shiraz er mørk, kraftig, frugtig, krydret, blød tannin, lille restsødme -kedelig i længden. Hvid er lidt sjovere -på druen chardonnay (trist) + verdelho (Madeira-drue) giver en intens aroma, som takket være lidt syre sikrer friskhed. 

    Banrock kommer fra gigantisk vinmark i det hede tørre Riverland, men det er behagesyge vine med lille sødme, som behager de fleste (desværre ikke mig). 


Porta 6, Lisboa rød/hvid/rosé... 50,-

Godt KØB + *** (3/5), Føtex, indtil torsdag 4/7

Kunne indtil 6.juni fås til 39 (Bilka). Rød med tilpas fylde, rund, bløde tanniner, med indbydende aroma af bær og blomme

      Den hvide (på blend med bl.a. moscatel) er ren og frisk med indbydende næsten tropisk frugt. 2021 fik lidt gavmildt 89p/JancisRobinson. Rosé ikke smagt.
     Vinen kommer fra Vidigal, som
 for 20 år siden overtaget af dansk-portugiseren Antonio Mendes Lopes,. Etiketten er prydet af gamle danske sporvogne fra 60erne, som stadig kører rundt i Lisboas gader. 

    Til samme pris Tanunda "1890" rød/hvid australsk (50, 3*), ok Oz tappet i Danmark. 

Bell'Aja Bolgheri... 129,-

Godt KØB + **** (4/5), Føtex, indtil torsdag 4/7

Bolgheri har ry som en art 1.Cru i Toscana, takket være bl.a. Sassicaia. Bell'Aja  på merlot og cabernet i en magtfuld, men lidt venlig vin med fine nuancer i frugt og eftersmag. Kan formentlig gemmes nogle år, men jeg vil nyde den nu. Set i 2020 med 93p/WinesCritic, men måske er 2021 på vej med bl.a. 92p/WineEnthusiast. 

    Denne vingård ejes af det fine San FeliceVingården er lille med stadig unge vinstokke (60% merlot, 40% cabernet), men de første årgange har fået ros i guiderne (omkring 90p/100). 

    Der er også  "tilbud" på Vidal-Fleury Ventoux (65, 3*) Rhone. 30% dyrere end i februar (50 i Netto). Også Masi Campo Fiorin rød/hvid (75, 3-4*). Denne pris er 50% højere end i marts 22 (49,83 v6 i Bilka). Vinene er gode nok, men...