Søg i 1200 opslag:

26/10/2023

Topkøb fra Sydafrika og en Barbie'agtig vin!

Coop365 er kendt for lave priser, og det forstås med topkøb til blot 29 kr. Men nu har Coop365 fået et større udvalg, bl.a. med en række Irma vine. Håber kæden kan få flere kunder og mere salg! 

Jeg kan ikke huske, at en discount kæde har fået sit eget opslag før. I hvert fald har hverken Netto, Rema1000 eller Lidl været tæt på -de har i dag alt for få tilbud, som iøvrigt alle er set før. 

    Coop365 har ambitioner om at afløse Rema1000 som Danmarks favoritkæde. Så langt er kæden ikke, for de mangler topkøb i 50-100+ kr klassen, som du af og til finder i Rema. 

    Men Mariella's er ganske ok vin til ingen penge, mens You & Me er en Barbie-vin med lidt charme til lav pris. Og så er der Falasco Ripasso, hvis du vil give lidt flere penge, mens Primitivo Badia alle Colle er en blid sværvægter. Slet ikke så ringe! 

Bedste KØB: Savanha "Mariella's" rød/hvid/rosé
Godt KØB: For Me & For You rød/hvid - Falasco Ripasso - All About Organic rød/hvid - Primitivo "Badia al Colle"

uge44/2023

Savanha "Mariella's" rød/hvid/rosé... 29,-

Bedste KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 1.november

Letbenede, men ok vine fra Savanha, et mærke fra Spier, Coop's mangeårige leverandør i Sydafrika. 
    Alle vine er blends, den røde bl.a. pinotage og shiraz. En ret blød, middelfyldig vin uden større ambitioner, men helt og. Den hvide er især chenin blanc og chardonnay og var bedste køb + 5* af Skovenberg i Vinavisen for et par år siden (til 35) med ordene: "Vinen er let cremet, med god druefrugt og med noter af modne æbler og pærer. Lang og blød eftersmag."  
    Mariella's er også en posh restaurant, som ligger i Swartland en god halv times kørsel nord for Cape Town på vej mod Lesotho og Johannesburg.  

For You & For Me rød/hvid... 39,- 

Moldova Pint Noir eller Riesling (aftappet i Danmark)

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 1.november

Det enkle og charmerende udstyr minder mig lidt om Barbie. Simpelt og distinkt, meget forskelligt fra Dream i Brugsen (men nok samme vin). Og du kan nok flere flasker vin til prisen på blot én lille dukke! 
    Har du smagt vin fra Moldova? Hvis nej, så er her chancen til en utroligt rimelig pris. Vinmarkerrne ligger næppe mere end en times kørsel fra Ukraines Shabo (i Brugsen). 
    Den røde pinot er letbenet og frugtig, lidt rustik med bær og snarere end fløjl. Den hvide ikke smagt, men andre har været særdeles rosende, ganske frugtig, med lille sødme. 2021 fik 5* i Vinavisen. 
    Moldova er et historisk vinland med 147.000 hektar vin (tæt på Chile i antal vinstokke men langt efter i produktion). I Sovjet-årene kom hver 2. flaske sovjetisk vin fra Moldova, som allerede i 1800-tallet leverede ikoniske vine. 
    Moldovas vin gror omkring 47. breddegrad -længere fra Ækvator end nogen vinmark i "Den nye Verden" (men med lunere klima end store dele af Frankrig, Tyskland og Østrig). Meget kolde vintre og hede somre giver vine med aroma og mineralitet. En god del af vinen laves i samarbejde med både franske og tyske vinhuse. 

       Landet har også Verdens største vinkælder, som strækker sig over 200 km. Det meste laves af kooperativer. Hmmm! 
     Jeg har smagt masser af god vin fra landet. Lidt af et mirakel, for landet har været præget af fattigdom, korruption og dårlig ledelse...  

Falasco, Ripasso Valpolicella... 69,-

Godt KØB + **** (4/5), Coop365, indtil onsdag 1.november

Endnu en Irma vin, der må "nøjes" med 365. En god ripasso med fedme og fylde, men uden sødladenhed. Vinen er et mærke fra det store Valpantena kooperativ i bjergene over Verona. Her laves god vin, og denne ripasso er et godt køb. 

      Valpantena er den centrale del af Valpolicella stik nord for Verona og leverer rigtig god Valpolicella. Kooperativet samler druer fra 750 hektarer og leverer god vin, som af og til kan være forbavsende tæt på egnens andet store hus, Bertani

Spier "All About Organic" rød/hvid... 45,-

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 1.november

Økologisk. Ikke smagt, men har ofte tillid til Spier's økologiske vine. Men har opgivet at hitte rede i de uendelige mange Spier etiketter -der er nok mindst dobbelt så mange etiketter, som der er vine!  Denne er vist med Natured etiketten, for har ikke smagt (eller set) All Organic -og hvad er forskellen på den og Yellow Wood, som også er øko? 
    Den røde er shiraz, nok lidt rustik, simpel, men fyldig stil. Den hvide er sauvignon (mens Natured er chenin) og for mig nok lidt sjovere med sin rige aroma. 

Primitivo "Badia al Colle"... 49,-

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 1.november
Jeg har mere tillid til denne zinfandel/primitivo end Chester Falls (California, 49). Badia kommer fra det lille Manduria i Puglia, som har en vis (italiensk!) kontrol med høstmængde og kvalitet. Ikke smagt, men vent en afrundet, kraftig, men ikke tung vin med åben frugt. Vinen kommer fra det store Piccini i Toscana. 

Barrelaia, Toscana... 49,-

** (2/5), Coop365, indtil onsdag 1.november
Det lidt for smarte navn antyder "supertoscanere": Barrel (egefad) og navnet Sassicaia, den ultimative supertoscaner. Salgstalen skriver om: "Intens, dyb, kompleks med lækre fadnoter og elegant og lang eftersmag". For mig ingen supertoscaner, men en ligegyldig, kønsløs lille Toscaner uden større karakter. Sangiovese + Bordeaux druerne merlot og cabernet + lidt eg. Fås p.t. til 30 kr i grænsebutikken Calle. 
    Piccini er måske mest kendt for Memoro, et superkommercielt blend af vin fra hele Italien (men nok mest Puglia), men leverer også store mængder vin fra Chianti og Toscana.