Søg i 1200 opslag:

24/10/2023

Nu er der Irma vin i discount!

Igen en uge, hvor det stort set kun er Coop365, som lever op til sit ry for gode priser på god vin. Og så kan du formentlig få WNTL? i andre supermarkeder. Men ikke helt til 365's pris. 

WNTL er SM-dansk for What's Not To Like, dvs. en rigtig pleaser. Og sådan smager vinen, der kommer fra det vestlige Washington -dvs nordf for Oregon og California. Vi er langt fra det kølige Seattle, i et ørkenagtigt landskab med hede somre og isnende vintre. Her kan laves god vin til lav pris -og det er WNTL -som du nok kan finde hos andre kæder med andre etiketter. 

    De andre kæder leverer knap så interessante tilbud, desværre. Der er ingen vintilbud i Rema1000 i denne uge. 

Bedste KØB: WNTL? syrah/riesling
Godt KØB: Alfredo primitivo - Mucho Mas 300cl box - Grant's whisky -Jameson Whiskey

uge 43/2023

WNTL? syrah/riesling.... 49,-
Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 25.oktober

Endnu et Irma-mærke, der nu fås i 365. Den røde syrah fik 5* af Rydberg i Ekstrabladet (2022) med ordene: "Flot duft af sorte bær. Ung og frugtig vin. Masser af brombær, peber og mørke krydderier. Fin balance og en fin saftig afslutning". Den hvide riesling har lidt sødme, men også sprød syre, som gør vinen særdeles egnet til et glasi utide.  

    Har ikke smagt vinene, men mon ikke begge er ekstremt tæt på Wow (Rema1000), Wild Life (tilbud til 50 i Bilka/Føtex), Upper Case i Brugsen), Darkny (Fleggaard) og sikkert andre etiketter, der ses i bl.a. Kjær & Sommerfeldt og andre steder. 

    Alle fås som rød syrah og hvid riesling. Leverandøren er Globus i Køge, som i dag er 100% ejet af finske Anora, som herhjemme nok er bedst kendt for snaps (O.P.Anderson, Linie, rød Aalborg) og vodka (Koskenkjorva, Finlandia).

Alfredo Primitivo.... 35,-
Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 25.oktober
Har ikke smagt denne vin, men fået den anbefalet af en ven + af BT -en typisk, fuldfed, men rimeligt tør zinfandel/amarone type med lidt balance. Ikke ren sødsuppe, men ren frugt -og så får den et ekstra plus, da vinen ikke er tappet på supertung flaske.  

Mucho Más 300cl box.. 109,-

*** (3/5)Netto, indtil fredag 27.oktober
Spanien. = 27,25 kr/75cl. 

Måske samme vin som KingPin i Føtex, da opskriften er ens og tappet af samme Felix Solis. Men der er stadig lige en ekstra filtrering og lidt ekstra svovl for at beskytte vinen mod elementerne i en tynd plastikpose. 
      Har smagt den røde tempranillo, som var glimrende (men havde ikke vin i glasflaske til sammenligning), fyldig, frugtig, fast og interessant på den gode måde. 
      Den hvide ikke smagt -men kan meget vel være tør, frugtig, frisk, takket være gode druer som verdejo, der indgår i blend'et. 

Barefoot, rød/hvid/rosé, frit valg... 55,-

Merlot, cabernet, pinot grigio, sød moscato og rosé, California
** (2/5)Netto, indtil fredag 27.oktober

"Den barfodede" var ikke topkøb til 45 i 2022, så til 55 er den slet ikke godt køb. De røde er ok med rund fylde og pæn bærduft. Jeg finder nok cabernet lidt sjovere end bestselleren merlot. Den hvide er ret neutral, men slet ikke ringe, mens den sødlige moscato er behagelig -pga lidt brus. Den lyserøde kan jeg ikke få ned. Jeg er nok for kræsen!
      "BareFoot" -"Barfodsvinen" startede i en garage i 1960erne, hvor 2 venner lavede vinen med... ja, fødderne (uden sko!). God vin til lav pris fra starten + en ikonisk etiket. Succes'en var sikret -især da giganten Gallo købte mærket i 2005. I dag laves vinen dog ikke med fødderne -så skal der godt mere end 4 fødder til -det årlige salg ligger omkring 200 millioner flasker!


Bourgogne chardonnay, kr/fl v 2: 74,50

2 fl: 149** (2/5), Lidl, søndag-lørdag 22-28.oktober

Prissen var 50 i november 2021, men stadig lav pris for Bourgogne, men desvære var den hvide 2020 ikke mindeværdig. Tør, ren og frisk, men letbenet og kort. Kender ikke aktuel årgang, men håber på mere sprød stil og lidt positiv aroma! Tappet i Bourgogne. 

Grant's Whisky "Triple Wood"... 99,-

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 25.oktober
Livet er for kort til billig whisky, men skal det være, har jeg et par favoritter. Jeg gik længe i en stor bue uden om Grant's. Engang med tilnavnet Stand Fast (og jeg modstod den!), siden Family Reserve (og den overlod jeg til familien) og nu igen Stand Fast + tilføjelsen "Triple Wood". Og slet ikke så ringe længere, bl.a. 89p/WhiskyAdvocate i 2018. Set til 79 sidste år, men 99 er også god pris. 

       En blid, frugtig whisky med spritten godt camoufleret af let sødme. ”Triple Wood” betyder lagring i 3 slags eg -ny eg, fade brugt til Bourbon og ældre fade, dvs. kun amerikansk eg. Men stadig kun lagret 3-4 år i eg. 

Jameson Irish Whiskey... 99,-

Triple Distilledgodt KØB + *** (3/5), Netto, indtil fredag 27.oktober

For mig er Jameson en blid og god whisky, en klasse over Tullamore, tilmed ofte af uransagelige grunde billigere -du får en bedre whiskey (med "e"). 
      En god whiskey til begyndere - Den er rig og ren i aroma, let (typisk for irsk), men ren og lang i smagen. Næsten for god til at blande med kaffe, rørsukker og skum! Så kom ikke og sig, at al billig whisky smager af det samme! 
      Men måske er jeg forudindtaget, da jeg har været på tur på det gamle destilleri i Bow street, Dublin. Her kan man smage den ud mod diverse andre (dyrere) whiskies. 
Netto tilbyder til samme pris Beefeater London Gin (99, 3*), også godt kø, samt svenske Absolut Vodka (99, 3*).