Søg i 1200 opslag:

03/08/2022

Halv pris på Rhone fra Bernard

Føtex og Bilka sælger Rhone-vinene fra Louis Bernard til halv pris, så længe lager haves. Alle vinene er værd at købe, måske især Rhone (35,50) og Villages (40,10)! 

Louis Bernard er et ungt firma (1976), grundlagt af den dynamiske Michel Bernard sammen med mindre vingårde. I 1998 blev det købt af giganten Boisset, og kældrene er rykket til Gigondas

      Jeg var ikke glade for ældre årgange, men i dag er basisvinene gode -og fremragende køb til halv pris! Vinene er formentlig identiske med Chartreuse de Bonpas, som har samme ejer (og måske Gabriel Meffre -ses i Coop- som huset deler adresse og ejer med). 

      Jeg kender ikke Sallings grund til at stoppe med Louis Bernard, men måske har de fået et godt tilbud fra rival, måske Auguste Bessac? 

Bedste KØB: Rhone Louis Bernard rød/hvid/rosé - Rhone Villages Louis Bernard - Costières du Nimes Bernard
Godt KØB: Chateauneuf du Pape Louis Bernard

Cotes du Rhone Louis Bernard, rød... 35,50

Bedste KØB + **** (4/5), Føtex og Bilka, restvare (nedsat fra 71)

2020. Har kun studeret en enkelt guide eller to, men kan se, at Louis Bernard's vine får samme rating som den langt dyrere Rhone fra Guigal (p.t. 135, men på tilbud sidste år til 69). Til 35,50 må Louis Bernard være et af de bedste køb i Danmark i dag (men måske overgået af Village'n!). 

      Bernard rød har middel fylde, god frugt med fine bær og krydderi, lidt blomme i smagen og ren, afrundet eftersmag med lidt fasthed gr sin ungdom. God madvin. 2020 fik 88p/Spectator -flot i denne klasse! Mens Guigals noget dyrere røde Rhone blot får 87p af WineSpectator (årg. 2017, 2016 mv). 
       Mange vil måske foretrække den lagrede Guigal (om end nødig ældre end 2017, da vinen i reglen er bedst efter 4-6 år. Men der er ingen forskel i selve kvaliteten. 

Rhone Louis Bernard, rosé og hvid... 35,-

2020/21 Cotes du Rhone 

Bedste KØB + **** (4/5), Føtex og Bilka, restvare (nedsat fra 71)

Hvid ikke smagt, men laves på hvid grenache, bourboulenc, clairette og et tilskud rolle -typiske hvide Rhone-druer- tør og frisk, men uden større karakter. 2020 fik 89p/Spectator, det samme som Guigal's 2020. Lidt vel gavmildt måske.
      Rosé er blend af grenache og syrah, ikke smagt, men burde være en oplagt vin til en salade nicoise, paëlla eller risotto. 88p til 2020, mens Guigals 2020 må nøjes med 87p af samme Spectator. 

    Louis Bernards vinmager er Sylvain Jean (foto), som leverer god vin til at supplere de nydelige etiketter, hvor det store "B" er let genkendeligt. Bernard ejer 23 hektar i Chateauneuf du Pape, men køber ellers ind fra mindre vinbønder. 
      Bernard kan måske lære lidt af Guigal. Som er kendt for små mængder topvine (af de 3 markvine fra Côte Rôtie laves blot 3000-5000 flasker af hver! De giver ham et ry, som måske gør ham i stand til at få markant højere pris for basisvine, som laves i millioner af flasker hvert år. Som er markant dyrere, men ikke så gode køb som Bernard (og Auguste Malbec, som også ses i Bilka og Føtex). 

Rhone VillagesLouis Bernard ... 40,50

2020, Bedste KØB + **** (4/5), Føtex og Bilka, restvare, normalt 80,60
Fandt den rigtig god, med noget mere fylde og overdådig frugt, fastere og længere end den normale Rhone. Noget lukket stadig -måske skruelåget? Bedre dagen efter. Meget lovende. 88p fra Spectator. Skal være cuvée fra Sablet (nær Gigondas) og Signargues, som er en ny lovende Villages, hvor Chapoutier også henter meget vin. 

Costières de Nimes Louis Bernard ... 30,-

Bedste KØB + *** (3/5), Føtex og Bilka, restvare (nedsat fra 60)

Smagt i 2019, men årgang kan variere. En Rhone på godt og ondt -dvs. god fylde, frugt og provencalske urter! Tilmed har vinen skruelåg, så frugten bevares bedre. Smagt i april. Enkelte butikker har måske også rosé og hvid, men check årgang (ikke over 3 år!). 

Louis Bernard Chateauneuf du Pape ... 115,-

Godt KØB + *** (3/5), Føtex og Bilka, restvare (nedsat fra 230)

2019, ikke smagt, men kan se, at Spectator giver vinen 90p/100: "Friendly and open in feel, offering a burst of cherry and kirsch notes backed by red licorice, floral and garrigue hints. The silky, persistent finish has a nice mineral hint too. Drink now through 2027. 2,700 cases made".
      Parker har givet ældre årgang 89-91p. I den stærke ende (15%), hvad dog passer godt til grenache. Giv den et  par år og nyd inden for 5-6 år. Godt køb for ok Neuf!