Søg i 1200 opslag:

01/09/2023

Nærmest uanstændigt lave priser i Brugsen!

Der er næsten for mange tilbud ved Brugsens vinfestival. Nogle af priserne er nærmest uanstændigt lave (hårdt, men det skal siges). Og når du til omkring 40 kan få vine som William Hardy, Trivento, Laugel Alsace og tørt brus fra Casillero del Diablo, kræver det næsten et besøg. 

Jeg havde helt glemt den superbe Signos fra Chile, som jeg kaldt et "Best Buy" til omkring 100. Nu er prisen 69. Og så er der de nye gode østrigere fra Pfaffl, Weinmacher (50), som er rigtig gode køb.  

Andelen af topkøb er så høj, at jeg ikke er sikker på, at Brugsen kan tjene penge på et salg, især når jeg helt overser de mange andre tilbud, som blot er "gode"... Der er et opslag mere på vej! 

Bedste KØB: William Hardy shiraz + chardonnay - Pfaffl "Weinmacher" rød/hvid/rosé - Trivento Reserve rød/hvid - Signos Single Vineyard rød/hvid - Casillero del Diablo "Devil's Collection" - Laugel hvid Alsace  

William Hardy, shiraz eller chardonnay... 39,-

Bedste KØB + **** (4/5),  Superbrugsen og Kvickly, indtil torsdag 14.september

Langt bedre end Crest og de andre, faktisk nærmest uforskammet god til 39! Ja, faktisk tæt på at være normalprisen 99,95 værd. 
    William Hardy var vinmager gennem 40 år og medlem af stifterfamilien. Den røde shiraz er fra Limestone Coast syd for vinhovedstaden Adelaide -et rigtigt godt område- og det præget vinen, som er en stor vin, men ingen fedladen flødebolle! God frugt, blåbær og krydderi, men holdt i skak af lidt syre.
      Den hvide chardonnay kommer også fra et køligt område, Langhorne Creek syd for McLaren Vale og Adelaide. Vi er nær havet, som tager toppen af varmen! Ganske rig, ren aroma med lidt melon og citrus, middel fylde, pæne syrer, middellang smag. Jeg ved ikke, om der er eg i vinen, men det smages til alt held ikke. 5* i Vinbladet og Vinavisen. 

Trivento Reserve, rød/hvid.... 40,-

rød Malbec, cabernet, hvid malbec eller chardonnay, Argentina
Bedste KØB + **** (4/5)Superbrugsen og Kvickly, indtil torsdag 14.september

Også et "must", for Trivento leverer rigtig gode vine i disse år. "Reserve" får typisk omkring 90p af lokale Descorchados (malbec har endda fået 92p de seneste 2 årgange).  
Trivento's hvide malbec er en tør hvidvin med rig aroma (kirsebær/hindbær/æble) og frisk syre -ej smagt, men er nok bedre end chardonnay'en. Den røde malbec er altid god. De sorte druer høstes tidligt og får de sorte skaller (der giver farven) fjernet inden gæringen, som er kølig (10 gr!) og lang. 
      Trivento ("Tre Vinde") har navn efter husets første vingård, "3 Vinde". I dag er huset et af de store og ejes af giganten Concha y Toro på den anden side af Andes bjergene. 

Emiliana "Signos", Single Vineyard... 69,- 

cabernet-sauvignon eller pinot noir, hvid chardonnay-roussanne, øko +  biodynamisk, Chile

Bedste KØB + ***** (5/5), Superbrugsen og Kvickly, indtil torsdag 14.september


Cabernet fra "Morros" marken i Maipo nær Santiago. 2018 fik 93p/Descorchados, 2017 5* af Rydberg i EB og 17p/20 af Oldenburg.
Pinot noir fra "Rincón" ved Valparaiso nær det kolde Stillehav, et klima, som kan give pinot så god som New Zealand og Oregon -men til priser, så vi kan være med! Den aktuelle 2021 fik 93p/JamesSuckling samt 5* af Rydberg i SpritNyt med ordene: "En del urtede noter i duften. Saftig og let i udtrykket med jordbær, hindbær og strejf vanilje. Imødekommende og næsten som saftevand på den gode måde."
    Cabernet fra "Morros" marken i Maipo nær Santiago. 2018 fik 93p/Descorchados, 5* af Rydberg i EB og 17p/20 af Oldenburg.
    Den hvide er blend af chardonnay og unikke roussanne fra Rhone. En fyldig men ganske frisk vin med overdådig frugt. 2021 fik 92p/JamesSuckling og 5* af Rydberg.
    Fra Emiliana's biodynamiske 800 hektar vingård, en selvstændig del af giganten Concha y Toro. Vine fra særlige parceller i ret små mængder, typisk 15-20.000 flasker af hver. Vinene laves af  Noelia Orts (foto), en kvindelig vinmager fra Alicante i Spanien.

Casillero del Diablo "Devil's Collection".... 39,-

rød cabernet-shiraz mv, hvid sauvignon mv, rosé grenache mv, mousserende brut, Chile

Bedste KØB + **** (4/5), Superbrugsen og Kvickly, indtil torsdag 14.september

Også en nærmest ulovligt lav pris for en faktisk ganske anstændig vin fra Chile (selvom den ikke er normalprisen 110 værd). "Reserva Especial" og blends på flere druer: 
     Den røde på Bordeaux-druer + syrah er en god, fyldig sag fra det ret kølige Rapel nogle timer syd for Santiago. 
     Den hvide er meget frugtig, stikkelsbær og lime, på druerne sauvignon, chardonnay og traminer. Har ikke smagt rosé, et typisk Rhone/Provence blend på cinsault, grenache mv. 
      Den mousserende Brut på Champagne-druerne chardonnay og pinot noir er simpel, men god, tør og ren, med lidt æble og frugt (5* i Winelab, EB, BT mv) -meget bedre end f.eks. brus fra Trapiche og Lindeman's. 
    Du ved godt, hvordan en gigantvinhus ser ud, så her er foto af Manchester United's spillere (og et par heldige fans). Casillero del Diablo har været sponsor for holdet siden 2010. 

Laugel hvid Alsace, kr/fl v 3: 43,-

3 fl: 129, Riesling, pinot gris, pinot blanc eller sylvaner, Frankrig

Bedste KØB + *** (3/5),  Superbrugsen og Kvickly, indtil torsdag 14.september

Riesling er formentlig identisk med Helfrich, som du skal betale 55 for i Føtex. 
    4 ok, men simple Alsace vine trods etikettens "Cuvée Selectionnée". Laugel er del af Arthur Metz, igen del af GCF-gruppen, ejet af netop familien Helfrich. Familien var i 80-90erne var tæt på at ødelægge markedet for Alsace med en masse grønne, umodne vine. I dag synes vinene bedre, men bestemt ikke top. Riesling nok bedste, men den hvide pinot er også ok. De andre desværre aldrig smagt. 


Pfaffl "Weinmacher" rød/hvid/rosé... 50,-

rød zweigelt, hvid riesling, rosé (mest zweigelt), Østrig 
Bedste KØB + **** (4/5),  Superbrugsen og Kvickly, indtil torsdag 14.september

Heidi & Roman Pfaffl (bror og søster) leder med familien en 150 hektar vingård i Weinviertel en times kørsel nordvest for Wien og er på få år blevet lidt af en stjerne i Østrig. Druetypiske, friske vine med god aroma og frisk syre til rimelige priser. Men de 2 søskende vil mere -og har lavet denne serie vine til Coop, baseret på indkøbte druer (Weinmacher = vinmager). 
    Kun smagt den røde, som er let, frugtig og rigtig god sommervin, sådan lidt i stil med Beaujolais. 4* fra Rydberg. Riesling burde næsten være bedre, takket være klimaforandringerne -vent en tør, aromatisk vin med god syre og længde. Har fået guld på Mundus Vini. 
    Har ikke set den aromatiske Grüner Veltliner, men mon ikke den også står på hylderne? Zweigelt og andre lokale druer er ikke smagt, men nok let og enkel.

Spier "Title Deed", kr/fl v 6: 33,17

6 fl: 199Bedste KØB + *** (3/5), Superbrugsen og Kvickly, indtil torsdag 14.september

Spier's polerede, kommercielle vine er mest tappet i Danmark med lige én filtrering ekstra. Denne har lidt mere dybde end den mere daglige Signature -uden at  matche Private længere nede. Men rigtig meget vin til 33 kr! 4*/6 af Rydberg i Spritnyt (nov2022). 

       Kraftig, med ganske nydelig frugt med bær og krydderi, middel længde med lidt syre. Vinen er et typisk Bordeaux-blend med merlot dominans + cabernet, malbec og petit verdot.  Den hævdes at være lagret 13-17 måneder i eg, men der virker utroligt til denne pris.
      Etiketten er domineret af en bid af dokumentet, der viser, at Spier er grundlagt 1692. Tappet af Globus Vin. 

Spier "Private Collection" rød/hvid, kr/fl v 6: 49,83

6 fl: 299, rød Pinotage eller Shirazhvid chenin blanc eller chardonnay, Sydafrika
Bedste KØB + ***** (5/5), Superbrugsen og Kvickly, indtil torsdag 14.september

Væsentlig bedre end de almindelige Spier-vine du ser i Brugsen, men ikke normalprisen 129,95 værd! Kun smagt en ganske dejlig hvid chenin, simpel, men ren og frisk, og den blommeagtige pinotage, som er frugtig, krydret og blød, men med god fylde og længde. 

Hardy's Crest 300cl box rød/hvid... 109,-

rød cabernet-shiraz, hvid chardonnay sauvignon, Australia (tappet i England)

Godt KØB + ** (2/5),  Superbrugsen og Kvickly, indtil torsdag 14.september

Du bør sjældent betale mere end 109 kr for box vine, for vinene er aldrig så god som vin på glas eller i dåse.  Men er denne en rimeligt frisk tapning (under 4 måneder), så får du ganske meget vin for pengene. Og husk aldrig at give de 179,95, som er "normalprisen" (den kunne fås i glas til 35 i sidste uge. Rød eer fyldig, krydret og rund, hvid næppe så god.