Søg i 1200 opslag:

28/09/2023

Nobile Riserva til halv pris!

Jeg har altid undret mig over, at vinen med det flotte navn "Vino Nobile" -"Den ædle Vin"- er så lav i pris. Egentlig burde den være lige så dyr som Brunello -og hvorfor ikke dyrere?- men alligevel er prisen i dag som en god Chianti -og dagens vin fås endda til halv pris af, hvad samme Riserva koster på vingården! 

Nobile Riserva fås til 69 indtil torsdag. Bilka har 40% på italiensk vin fredag-lørdag 29-30/9. Men her er der næppe topkøb (på BilkatoGo fandt jeg 3 (!) vine). 

    Ved sidste 40%/Italiensk gang anbefalede jeg netop Nobile Riserva, som -efter 40% rabat- kostede 75,60. Nu er prisen 69. Dermed er 40% rabat for lidt! Skørt!

    Men du kan -måske- gøre et topkøb med f.eks. Vecchia Cantina's Magnum Chianti, som du kan finde til 80 for en Magnum. Men de "Vilde Priser", Bilka lover, er svære at finde! Der er også 25% på spiritus- Her er der også langt mellem snapsene... 

    Andre gode tilbud fra Bilka er Trapiche's flotte Medalla malbec og chardonnay (begge i top til 69) samt den unikke Mooiplaas fra Sydafrika (69). 

Bedste KØB: Vino Nobile Riserva Vecchia Cantina - Trapiche "Medalla" malbec/chardonnay - Mooiplaas rød/hvid chenin

Godt KØB: Salentein "Portillo" rød/hvid/rosé

uge 40/2023

Vino Nobile Riserva Vecchia Cantina... 69,-

Bedste KØB + ***** (5/5), Bilkaindtil torsdag 5.oktober

Vino Nobile er en "super-Chianti", adskilt af en landevej fra nabo Brunello. Faktisk var "Den ædle Vin" indtil 1950erne også dyrere end Brunello! Nobile (inkl. Riserva) er bedste vin, Rosso Montepulciano er næstbedst, mens den 3. bedste vin sælges som Chianti. At få Nobile riserva (som skal lagre 2 år i eg) til 69 er interessant, da prisen i kælderen selv er € 19 (ca 140 kr). 
    Mere modent præg end den normale (gode) Nobile, både i bouquet og eftersmag. Set i 2015 med 90p/Falstaff og 17p/Vinum, men vinen er uanset årgang rigtig god. Kælderen er ved at få rigtig fine ratings uden at være i top. Vecchia Cantina er det lokale kooperativ med 700 medlemmer, som har en god del af æren for at gøre regionen til Italiens første "DOCG" (DOC + garantita). 

Trapiche "Medalla", malbec eller chardonnay... 69,-

Bedste KØB + ***** (5/5), Bilka, indtil torsdag 5.oktober

Trapiche's basisvin er drikbare, "Pure" og Oak Cask er (i klassen 40-50 kr) superkøb. Medalla er fra de bedste marker og langt bedre og laves i ret små mængder (under 200.000 fl. vin/år). En bagatel for hus, som tappeer 100.000 flasker. Hver dag! 

      Malbec har lidt eg, men er især flot i sin frugt, kraftig og pænt lang, og dejlig allerede. 2019 fik 91p/WineEnthusiast, 2017 fik 89p/Parker. 2018 5*/6 i Ekstrabladet. Aktuelle årgange er nok 2020, som sikkert er lige så god.  

    Den hvide chardonnay 2019 fik  92p/Parker med ordene: "A sharp and austere profile...the oaking feels very subtle and the aromas and flavors integrated, respecting the varietal character and coming through as serious, elegant and fresh. It's tasty and has good balance." Både 2020 og 21 fik 91p/100 fra lokale Descorchados. 


Salentein "Portillo", rød/hvid/rosé... 50,- 

2 fl: 99, rød merlot, hvid sauvignon, rosé, Argentina
Godt KØB + **** (4/5)Bilka, indtil torsdag 5.oktober

Portillo ("Den lille dør") kan kaldes 2.vinen til Salenteins velkendte Barrel Selection. Den købte jeg til 50 for et par år siden, men prisen er nu nærmere 80 kr (på tilbud). Men Portillo er egentlig rigtig god i en frugtig, fyldig stil. Har desværre kun smagt malbec og chardonnay (som Føtex ikke sælger), men vent god vin til fair pris. 
    Salentein ligger i Uco, hvor den har nogle af de højest liggende vinmarker, og hele 800 hektarer. En hollandsk entreprenør er hovedejer sammen med familien Pulenta, der var pioner for kvalitet i Argentina (de gjorde Trapiche berømt). 

Mooiplaas Estate rød/hvid ... 79,-

rød pinotage eller cabernet, hvid chenin blanc, Stellenbosch, Sydafrika 

Bedste KØB + **** (4/5), Bilka, indtil torsdag 5.oktober

På tilbud i Føtex til 89, så p.t. er Bilka billigst! 

    Både den frugtige, fyldige røde pinotage (2020 fik 91p/Tim Atkin) og den tørre, sprøde chenin blanc fra 50 år gamle busk vinstokke (22 fik 90-91p/Tim Atkin) er rigtig god vin begge to. 
    Cabernet 2019 fik 88p af samme herre (vingården laver den i stil, der kan gemmes "årtier", så måske skal vinen bare have et par år mere?). 
       Ejendommen har 200 år bag sig og er et smukt, fredet herresæde. Mooiplaas ligger i Bottelary Hills godt 40 km stik øst for Cape Town på vejen mod maleriske Stellenbosch.

Fitzroy Bay sauvignon blanc... 69,-

**** (4/5), Bilka, indtil torsdag 5,oktober

New Zealand. Mere end ok, men bestemt ikke topkøb. En ganske frisk, tør, aromatisk hvidvin, som vel hverken er værre eller bedre end kendte mærker som Mud House og Selaks -og  husker den som noget bedre end Kaweka, som er tappet i Danmark. Egentlig sært, da Fitzroy er tappet i... Spanien! Hvor ejer Felix Solis bor og laver multillioner af flasker ofte mere end ok vin. Få af hans spanske hvide kan dog måle sig med denne fra kælderen i New Zealand.