Søg i 1200 opslag:

02/09/2023

Bordeaux kan også være for lav i pris!

Hver eneste gang, jeg smager Recougne, siger jeg til mig selv, at jeg må drikke mere Bordeaux! En vin med fylde og karakter. Kom ikke her og sig, at Bordeaux er dyr. Hvis noget er Recougne faktisk for billig! 

Meny har mange gode vine og en del gode køb. Men slet ikke så gode køb og så mange gode tilbud som konkurrenterne -og i denne uge er Brugsen stukket helt af. 

    Recougne (59,95) er ugens bedste i Meny (og det er ikke første gang). Jeg tror også på Riesling Grand Cru (75), selvom jeg ikke har smagt den. Andre gode vine er Max's (99,95), en hyldest til Max Schubert, der kreerede Penfold's Grange (hvad Penfold's dengang ikke var så glad for) og dermed stort set  ene mand satte Australien på vinens verdenskort! 

    Og så endnu en Rhone fra kooperativet Princes (59,95), denne gang med navn efter dressurhesten Cassidy. Endelig den gode lyserøde Haut-Vol (55 v 2). 

Bedste KØB: Recougne Bordeaux Supérieur
Godt KØBRiesling Grand Cru "Wiebelsberg" - Roi de Passage Rhone - Penfold's Max's rød - Haut Vol rosé - Cordella Brunello

Riesling Grand Cru "Wiebelsberg"... 75,-

2021 Alsace, Godt KØB + **** (4/5), Meny, indtil torsdag 7.september
Har ikke smagt denne vin, der er mærke vist nok fra Henri Ehrhart i Ammerschwihr. Derfor tør jeg ikke give mere end 4*, selvom vinen meget vel kan fortjene 5*. Wiebelsberg er en god, men mindre kendt Grand Cru i det nordlige Alsace. En lav pris på Grand Cru. En mineralsk, middelfyldig, tør hvid, som formentlig har rig aroma og en god syre. 

Recougne, Bordeaux Supérieur...  59,95

Bedste KØB + ***** (5/5)Meny, indtil torsdag 7.september

Vinen måler sig med ganske meget Saint Émilion og Pomerol, så det er vinen til os, der foretrækker kvalitet og pris frem for et dyrt navn (og jeg elsker etiketten med det røde segl midt på). Navnet kommer fra latin, ”Terra Recognita”, så selv romerne har anerkendt slottet!    

      Set i den fine årgang 2019 med hele 91p/WineEnthusiast, men uanset årgang en mørk, kraftig og fast vin, men aldrig hård, præget af moden merlot, rig parfume og god længde. Den er flot efter 5 år, men kendt for at kunne leve 20 år. 
      Slottet ligger i Fronsac ikke langt fra det fine Mayne-Vieil, dvs. heller ikke langt fra Pomerol- men en kommunegrænse gør, at vinen er ”Bordeaux”, ikke Fronsac som Mayne Vieil. 

Roi de Passage, Cotes du Rhone... 59,95

Godt KØB + **** (4/5), Meny, indtil torsdag 7.september
Jeg har ikke stor tillid til vine lavet i samarbejde med en celebrity -heller ikke når det som her er en fest! Hyldest til Cassidy, dressurhest for Cathrine Laudrup-Dufour. Men 60 kr er ganske fair, da vinen laves af det pålidelige kooperativ Princes. Formentlig identisk med den normale Vieille Vigne -og den koster også 60 på tilbud. En ung (2022), fyldig Rhone fuld af frugt.  

Penfold's Max's shiraz-cabernet...  99,95

Godt KØB + ***** (5/5)Meny, indtil torsdag 7.september

2019. En rimeligt værdig hyldest til Max Schubert, som stort set egenhændigt har æren af, at Australien i dag laver god rødvin!. Sådan! Før ham leverede Down Under Portvin og Sherry typer, så det vakte opsigt og forargelse, da han for 80 år siden præsenterede den første bordvin med ambitioner Den blev også rakket ned. Penfold's ville have ham til at stoppe, men han fortsatte. Og få år efter ville de have ham til at fortsætte. Gudskelov! 

    Denne vin er rigtig god og klassisk fast, kraftig Oz vin med krydret duft og rimelig koncentration. God nu, nok bedre om 1-2 år. Med rette 94p/WineEnthusiast. Et par klasser over den velkendte Koonunga Hill. 

2 fl: 110. godt KØB + **** (4/5), Meny, indtil torsdag 7.september

Frankrig er verdensmester i pink, og det smages i denne smukke flaske fra stort kooperativ nær Carcassonne. Herlig nu (2021, måske er 2022 på vej?), vellavet, tør, frugtig (bær, jordbær) og med lige en snert af syre til at give friskhed. En rigtig god vin til en salat -og måske moules frites, selv i den skrappe udgave med blå ost. 

Til samme pris Devil's Rock riesling (55 v 2, 3*). Kun smagt én gang (i 2022), men typisk Pfalz riesling, som jeg dog ikke husker som bedre end Dr Pauly (som ofte fås til 40 eller mindre i Føtex mv). 

2017, godt KØB + ***** (5/5), shop.Meny, indtil torsdag 7.september

En god Brunello fra ret lille ejendom ejet af Maddalena Cordella. Ikke smagt i nyere år, men god årgang med solid fylde og vis elegance. 2017 har fået bl.a. 93p/JamesSuckling, men kun 92p af Luca Maroni, som jeg desværre mistede al tillid til i 00erne. Og troede ikke, han gav nogen vin mindre end 99p! 

Olivier & Lafont Chateauneuf du Pape... 169,95

2020, **** (4/5), shop.Meny, indtil torsdag 7.september

Rød grenache/mourvèdre blend -mørk, intens aroma, fyldig, men egentlig afrundet og pænt lang. Smager egefri, og 90% af vinen ser heller ikke små egefade. 
      Kun smagt én gang (i Meny) og finder egentlig, at vinmagerne Olivier & Lafont's billigere vine som Lirac er langt bedre køb end denne vin.  

Barolo ”Patres”... 109,95
****
(4/5), Meny, indtil torsdag 7.september
Italien. Senest smagt i 2005 (!), men andre har rost 2019. Men Sansilvestro er specialist i Piemonte og sælger modsat mange andre ikke vine fra f.eks. Puglia (endnu?). Ældre årgange var gode og gode køb i den støvede, stramme stil, som yndes af masochistiske nebbiolo-tifosis. Huset ejer 7 hektar (!), men får druer fra 40 mindre vinbrug, bl.a. i Barolo. Jeg husker en flot duft efter en halv time i glasset.