Søg i 1200 opslag:

15/09/2023

Et lille spansk mirakel (god vin til 25 kr)

Alaja fra Coop365 er et lille spansk mirakel af en rødvin til blot 25 kr. Frugtig ung rødvin fra Finca la Solana, som mange kunder kender fra Irma (hvor den var dyrere).

Igen i denne uge domineres discount af Coop365 med en række rigtig gode tilbud på billig, men ok vin. Kun én anke -kan vi ikke få lav discount pris på rigtig god vin? Vil de virkelig kun sælge dagligvin?   

    Men Alaja fra Alicante i Spanien er et lille mirakel til blot 25, mens Mariella's har lidt mere stil, men også er i top til 35. 

    Kun Rema1000 kommer tæt på med de dansk-tappede økologiske monastréll og malbec (35). Netto er uden interesse, mens Lidl har italienske dage med ok Chianti (49) og en herlig Limoncino citronlikør til blot 65.  

Bedste KØB: Alaja Jumilla - Mariella's rød/hvid/rosé - Organic Valor + Malbec
Godt KØB: 100% Grenache "Detective" - Chianti Governo "Duca di Sasseta" - Limoncino ctronlikør - Sambuca Massetti

Alaja, Jumilla... 25,-

Bedste KØB + *** (3/5)Coop365, indtil onsdag 20.september
Nærmest ufattelig lav pris! En ung Jumilla fra finca la Solana, som trofaste kunder husker fra Irma. Vinen er et mærke fra Luzón, et af de gode huse i Jumilla sydvest for Alicante. Ingen eg, så du får nok en middelfyldig, frugtig, krydret og afrundet tør monastréll, måske med lille snert af frugtsødme i eftersmagen

Mariella's rød/hvid/rosé... 35,-

Bedste KØB + *** (3/5)Coop365, indtil onsdag 20.september

Denne vin er formentlig identisk med Savanha vinene i Brugsen, selvom de ikke bærer titlen ”Mariella”. Rød med pæn fylde og frugt (”Juicy”, saftig kaldes den) af druerne pinotage, cinsaut og shiraz, rosé og hvid (mest af chenin blanc) er begge tørre, men ren i smagen om end uden karakter. Men hvor meget kan du forlange til 39?  
     Coop's mangeårige leverandør Spier står bag disse basisvine. Tapning i Danmark. 

100% Grenache "Detective", Sydfrankrig... 49,-

Godt KØB + *** (3/5)Coop365, indtil onsdag 20.september

Er tæt på topkøb. Druen grenache er en favorit, og jeg elsker Sydfrankrig. Smagt én gang sidste sommer. Vinen er stærk (15%), sympatisk, krydret frugt, enkel, men sympatisk Rhone-type, mangler lidt dybde. Men god til 49. 

Organic, Valor eller Malbec... 35,-

Bedste KØB + *** (3/5), Rema1000, indtil lørdag 23.september (tappet i Danmark)

Valor Monastréll leveres af Hammeken Cellars, som en partner i Globus ejer i Alicante. En solid, kraftig, rund vin med pæn duft. Godt køb. Til samme pris den økologiske San Carlos Malbec fra Argentina, som jeg slet ikke kender, tappet af Globus. Men kan se, at BT har givet den 5* + Testvinder (april23). Så flot til prisen, at den er blevet bedste køb! 

Change rød/hvid/rosé... 60,-

*** (3/5), Netto, indtil fredag 22.september 

En ydmyg dagligvin på økologiske druer fra Gérard Bertrand, som mange vil kende fra den fancy -altså udseende- rosé Côte des Roses. Basisvin fra Sydfrankrig uden dikkedarer, rød måske bedst, hvid og rosé er pleasere uden stor karakter. Men kun smagt én gang (med anden etiket).  

Chianti Governo "Duca di Sasseta"... 60,-

Godt KØB + *** (3/5), Lidl, fra søndag 17.september

Ej smagt, men lover godt -og får hele 88p fra Lidl's hus-vinkender. Her stoler jeg på ham. En fyldig, men afrundet vin med masser af frugt i duft og smag, som skjuler druens frugtsyre. Rigtig god madvin. "Governo" er den historiske måde at lave Chianti, ikke helt ulig Ripasso: tørret druemost tilsættes en ny let vin, vinen får en eftergæring, som giver en vin, der er stærkere og blødere. Tappet i Chianti. 

Cardilla, Nero d'Avola Sicilia... 59,-

*** (3/5), Lidl, fra søndag 17.september

Vinen kommer fra det vigtige hus Pellegrino i Marsala, som også laver en masse rødvin på denne drue. Ikke smagt det aktuelle mærke, men husker Taremi (før soglt i Føtex). Ligner nok hinden i en blid stil, men med vis karakter af druen. 

Limoncino Sorrento, 50cl... 65,- 

30%, godt KØB + ***** (5/5), Lidl, fra søndag 17.september

De mørke aftener er på vej, men Lidl hjælper lidt med de italienske dage. Jeg har en svaghed for den italienske citron likør, som groft sagt laves af citronskræller og saft, som blandes med sukker og alkohol, som ofte (men desværre ikke altid) laves ved Sorrento nær Napoli. Traditionen siger, at den laves af en særlig oval, lille citron. Prisen er ofte 150 for en god udgave som denne, så godt køb (NB: Lidl har andre sjove alkoholer, bl.a .Wermut fra Schwarzwald foruden diverse gin'er).  

      En god Limoncello har god alkohol (30%) -og balancen mellem sur citron, sødme fra sukker og styrke fra alkohol giver en vidunderlig drik -meget rig aroma, næsten forførende og en stærk sur/sød smag. Serveret kold (helst uden isterning, men gerne med en citronskive i glasset!).  

Limoncino Sorrento, 50cl... 65,- 

30%, godt KØB + ***** (5/5), Lidl, fra søndag 17.september

Denne likør med sød smag af Pernod/Anis er italienerne pjattede med. Den er billig at lave, og jeg har aldrig oplevet stor forskel på én til 200 og så denne. Så følg Lildl's slogan: "Tænk på i morgen -spar i dag!" -og købe en god vin i morgen!