Søg i 1200 opslag:

15/09/2021

Husk at smide app'en ud bagefter!

I dag har alle de store kæder fået en "app", som du skal lægge ind på telefonen mod at få et par ekstra tilbud. Ofte en god idé de første par gange, men husk at smid app'en ud igen -for der har ikke været en krone at spare på de seneste app-tilbud fra Føtex og Bilka, der var pioner for app-tilbud!  

Men jeg kan anbefale Nugan's topvin fra McLaren og såmænd også den lette hvide chardonnay fra Lugny. Ellers er det småt med topkøb, indtil du når Netto's Montgras. 

Bedste KØBNugan Shiraz "McLaren Parish"Macon Villages "Lugny"Cotes du Rhone "Cellier des Princes"MontGras, Reserva rød/hvid

Nugan Shiraz "McLaren Parish"... 79.95

med MENYKORT-app, 2018 Australia, Bedste KØB + ***** (5/5), Meny, indtil torsdag 16.september

Nugan er et af de store, uafhængige vinhuse baseret nær Griffith i det hede Riverina. Men huset laver også vine i de bedre, køligere områder som McLaren Vale, for mange leverer Australiens bedste område til shiraz. Denne skal komme fra særlig mark. Vinen laves på moderne vis og har intens frugt, stor fylde, fed, lang -meget kommerciel og ganske imponerende. Jeg vil drikke den ret ung, mens den har charmen.  

      2018 skal have fået 97p af Decanter, som er en mere kommerciel udgave af det ellers seriøse magasin Decanter. Læg ikke for meget i det, for jeg kan se, at '16 og 17 har fået hhv 86 og 88p, mens '19 har fået 90p! Men vinen er nu meget god. Prisen er 10 kr lavere end sidste tilbud uden app. 

Macon Villages "Lugny"...  59,95

med MENYKORT-app, bedste KØB + ***** (5/5), Meny, indtil torsdag 16. september

Klassisk chardonnay fra Bourgogne, dvs. tør, sprød og frisk, diskret aroma, let til middel fylde -perfekt til en salat eller muslinger, blot lagen ikke er for stærk. 
    Bourgogne er bedst kendt for sine Montrachet'er og Meursault, men langt det meste laves helt i syd -Mâcon- eller langt mod nord i Chablis. Cave de Lugny er måske den største leverandør af hvid Mâcon med 1250 hektar plantet og et årligt salg omkring 6 millioner fl. Men vinene er enkle og simple på den gode måde. Meny sælger også deres crémant, som også er god.

      Med Menykort app'en kan du også få Castelforte Ripasso fra Meny's faste leverandør, et kooperativ (59,95, 4*).  

Cotes du Rhone "Cellier des Princes"... 59,95

Grande Reserve, Bedste KØB + ***** (5/5)Meny, indtil torsdag 16.september. For mig en rigtig god Rhône fra det eneste kooperativ i Chateauneuf du Pape, hvor vinen er lavet. Huset leverer trods placeringen  ikke meget "pavevin", men til gengæld en masse ofte glimrende Rhône -og denne er en af de bedre, præget af 80% grenache + lidt syrah og mourvedre. Ganske mørk for grenache, rig frugt, god længde, men stadig let drikkelig. 

Dr L Riesling, Mosel...  59,95

2020 Medium Dry ***** (5/5), Meny, indtil torsdag 16.september
Dr L kommer modsat Dr Pauly (også god og endnu bedre køb) fra Mosel og  laves i Loosen's hypermoderne kælder. Spectator giver 2016 88p/100 med ordene: "A nicely balanced, off-dry Riesling, with vanilla spice framing the core of white peach and cardamom. The acidity is firm and keeps this intact. Drink now. 105,000 cases imported". 2020 er en excellent årgang og mindst lige så god! Med sin lille sødme og friske syre er den god til asparges (og nu kan du få tyske og danske). 

Allram grüner veltliner eller riesling...65,-

**** (4/5), Meny, indtil torsdag 16.september

Den grønne veltliner er for mig bedst, en herlig vin med rig aroma, sprød tørhed og god fylde. Riesling er nok lidt strammere, men mon ikke den kommer -og med tiden bliver lige så god, måske endda bedre?                Allram er en privat vingård i den hyggelige by Strass, der ligger i Kamptal, det store område lidt nord for Kremstal. Her ved floden Kamp er vi pænt langt fra Donau, så klimaet er lidt køligere, så den sent modnende riesling har det svært, men det er ægte veltlinerland!        Foto: Vingården blev overtaget af Michaela Allram-Haas i 1992, og sønnerne Erich og Lorenz (foto) står for vinen i dag, mens datteren Magdalena er den kreative kraft. 

MontGras, Reserva, rød/hvid... 35,- 

Chile, bedste KØB + **** (4/5), Netto, indtil fredag 17.september
      Reserva er excellent til prisen, en klasse over de italienske le Arche og Lindemans og Wolf Blass' billige vine. Cabernet og pinot noir er at foretrække, for chardonnay er ikke så spændende, synes jeg. 

      10-15 år siden var alle vinene lagret nogen tid i eg, men Montgras er måske presset på prisen, for kun 10% af pinot vinen er lagret i eg, mens 80% af carmenere og cabernet har lagret 5 måneder i "kontakt med eg" -dvs. med egechips eller egestave stukket ned i tanken! 

      Netto tilbyder også Lindeman's BIN vine (rød/hvid og en kedelig rosé (45, 4*), Australia.