Søg i 1200 opslag:

03/09/2021

Flot Chianti fejrer Irmas 135 års fødselsdag

Irma's fødselsdag slutter i morgen, men de har stadig Ser Lapo på hylderne en ganske fremragende Chianti til en særdeles rimelig pris. De andre tilbud er også gode, de bedste ses herunder.  

Bedste KØB: Mazzei "Ser Lapo"Tours de Beaumont 2018
Bedste VIN:  Mazzei "Ser Lapo"Latour Martillac 2016 Cru Classé, Joseph Perrier Vintage 2008  

Mazzei "Ser Lapo", Chianti Classico ... 89,-


2018 Riserva, Bedste VIN + bedste KØB ***** (5/5), Irma, indtil lørdag 4.september. "Ser Lapo" er en af de rigtig fine Classico Riservas, fra det smukke Castello Fonterutoli, ejet i næsten 600 år af familien Mazzei.           

      2018 er foreløbig kun smagt af Ekstrabladet: "Ugens Vin. ”Enestående kvalitet og enorm stilsikkerhed. Han man tabt sit hjerte til rødvinene fra Toscana står man i evig med vine som denne, en fremragende repræsentant for de adstadige sangiovese-vine. Her er en fløjlsblød, dyb men juicy version, der altid og årgang efter årgang står fuldkommen drikkeklar uden at gå på kompromis med klasse, stil og umiskendelig toscansk smag. Prisen er uhørt for den slags vin, også på en hverdag.” Ikke smagt af mig -endnu! '16 fik 94p/Spectator, mens '17 fik 92p/Parker, 93p/Vinous mv. 

      Ser Lapo var en lokal notar, som optræder i rigtig mange skrifter fra renæssancen -og iøvrigt også navnet på faderen til de to brødre, som leder vingården i dag. Vingården har 3 røde stjerner i Gambero Rosso efter mindst 30 3 glas-vine. 

Tours de Beaumont 2018, Haut-Médoc, kr/fl v 6: 83,17

Bedste KØB + ***** (5/5), Irma, indtil lørdag 4.september. En flot Bordeaux i en brugervenlig stil fra det store Beaumont (120 hektar vin) lidt syd for Beychevelle i St.Julien, som det i øvrigt deler ejer med (fælles ejer er giganterne Castel og Suntory). Vinen laves af omtrent lige dele cabernet og merlot med en kortere lagring i små egefade. Umiddelbart vil jeg foretrække Trois Moulins 2016 i (6 fl. 499, Kvickly) eller endog Diane de Belgrave, men 2.vinen til Beaumont er også en rigtig god vin. 

Latour Martillac 2016, Pessac-Léognan Cru Classé...  279,- 

Bedste VIN + ***** (5/5), Irma, indtil lørdag 4.september. 93p/Parker -en af mine favoritter, og som etikette-samler elsker jeg den 100 år gamle etiket, der stadig virker moderne. Parker skriver: "Warm plums, kirsch and redcurrant jelly on the nose with touches of bay leaves, iron ore and black soil. Medium-bodied with a well-sustained mid-palate of muscular fruit, it has a firm backbone of fine-grained tannins and wonderful freshness, finishing very long."

Joseph Perrier Vintage 2008 Champagne... 279,-

Bedste VIN + ***** (5/5),  Irma, indtil  lørdag 4.september.  Denne er efter 12-13 år er i sit livs form, selvom jeg kender én og anden, der mener, den vil blive bedre med yderligere 5-10 år på flaske. Jeg hører dog til dem, der kan lide vinen, mens den som denne stadig er livlig og frisk.  Excellent køb. Bl.a. 6* i SmagpåVin.