Søg i 1200 opslag:

27/11/2021

Black Friday er en sort dag for vinjægere!

Black Friday er en sort omgang for os vintilbudsjægere! Det er de samme tilbud, vi kunne få i sidste uge -og formentlig også i ugen op til jul! Så du behøver ikke haste i Meny! 

Men jeg holder meget af deres Piper Champagne! Men vent bare med at handler -og husk den sjove vin fra egnen omkring Rom, Antico Ceppo Winemaker's Blend på Bordeaux-druer som petit-verdot!

Bedste KØBAntico Ceppo rød
Godt KØB: Bel-Air Muscadet "sur lie". 
Bedste VINChampagne Piper-Heidsieck BrutBastide Dauzac 2016, Margaux

Antico Ceppo, frit valg... kr/fl v 3:  46,67

Lazio, 3 fl: 139,95, bedste KØB + ***** (4/5)Meny, indtil torsdag 2.december
Rød petit-verdot, syrah eller Winemaker's Blend (petit-verdot, syrah, cabernet) 
Petit-verdot er en slags "super-cabernet" fra Médoc, hvor den kan give supervin -men kun i solrige år- og derfor i dag ses mere i Spanien, Italien og andre lune lande. En stort, kraftfuld vin med aroma og fasthed, nok en del syre. 
      Syrah er naturligvis druen fra Hermitage (og shiraz i Australien), men her gror de i Lazio, dvs. omkring Rom. En blødere stil, men nok med nydelig fylde. Vinmagerens blend er blandet af disse to + cabernet. 
      Midt i området (eller rettere i Frascati) bor leverandøren Femar, og derfor tør jeg anbefale vinene, som ikke er smagt. Men jeg har smagt andre vine fra huset -Epicuro og F Fiano og Z Zinfandel- som du kan købe i diverse Brugser. 

Meny tilbyder også flere vine fra Tofterup, ex-vinmager for Hammeken. De er desværre ikke smagt og kan se, at brødrene Tofterup som Hammeken rejser rundt i hele Spanien og laver vin i lokale kældre, dvs ikke vin fra egne marker. 

Bel-Air Muscadet "sur lie"... 59,95

Loire, godt KØB + ***** (5/5), Meny, indtil torsdag 2.december

Nej, Muscadet har ikke noget at gøre med muscat, der i reglen giver søde vine -Muscadet er en knastør, let, neutral, men umådeligt sprød hvidvin fra nogle af de sidste vinmarker omkring Nantes, før floden Loire løber ud i Atlanterhavet. 

      Jeg holder meget af vinen, som har alt det, som de ofte tunge chardonnay'er fra den "Ny Verden" mangler (bortset fra, de ofte generes af let sødme)! Bel-Air er en god vingård, som ejes af 3. generation af familien Audrain. Domænet dækker 27 hektar (mest Muscadet), som drives tæt på økologisk. Vinen lagrer efter gæringen med bundfaldet -"lie"- som giver vinen mere frugt end ellers. 

Champagne Piper-Heidsieck Brut... 199,95

Bedste VIN + ***** (5/5), Meny, indtil søndag 28. november. En flot Champagne med overdådig aroma, god længde og fint brus -lidt mere vægt end letvægtere som Joseph Perrier eller Jacquart. Kritikerne er som altid lidt uenige, men jeg hælder til Spectator, der (2019) gav vinen 92p/100, mens Parker (2020) gav vinen 89p, akkurat som Joseph Perrier i Irma, som du også kan få til omkring 200 med rabat. 

      Der er skam stor forskel på Champagne, der gror i rigtigt koldt klima. Der er hvert år en masse umodne druer, som bruges til Champagne, og 2.pres giver også en Champagne af lav kvalitet. Til gengæld er der en masse rigtig god Champagne. Og Piper er en af de gode! Der er 3 huse med navnet Heidsieck, som alle stammer fra det oprindelige Heidsieck & Co i 1785. De blev delt i 3, hvor Charles historisk har været anset for bedst. Men i dag er Piper tæt på, selvom huset ikke ejer marker selv, men køber ind fra druedyrkere på kontrakt. Huset var ejet af familien indtil 1989, hvor de blev købt af giganten Rémy-Cointreau. 

      Dette tilbud er et slags Black Friday-som gælder indtil søndag. Du kan også få Cellier des Dauphins (rød/hvid), 6 fl. 250, dvs. 41,67/fl. Men det er ikke Rhone-vinen, men landvinen IGP. Og så eer prisen for høj (3-4*/5). 

Bastide Dauzac 2016, Margaux... 199,95

Bedste VIN + ***** (5/5), Meny, indtil torsdag 2.december

Måske ikke ligefrem et topkøb, men en meget flot klassisk Medoc, selvom der er hele 48% af den stærke, bløde merlot til at supplere den aristokratiske cabernet. Vinen er fyldig, men elegant, med en dybde og længde i smagen, som lover godt. Egentlig behagelig nu, men nok bedre om 3-6 år. Slottet ejes af en bank, men adminsitreres af André Lurton, en af regionens mest respekterede vinmagere. 91p/WineEnthusiast.