Søg i 1200 opslag:

16/09/2024

Topkøb i Ripasso og rød Alsace til 35!

Når du kan få en god Ripasso tappet på vingården til blot 39, kan du ikke klage. Og Lidl har faktisk et par andre gode køb i denne uge. 

Og så faldt jeg i min lokale Bilka over en rødvin fra Alsace. De røde vine herfra er blevet bedre -og Traber Pinot Noir fra Ribeauvillé er rigtig god. Til blot 34,95. 

    Ugen byder også på gode bobler fra Italien -Prosecco (49 i 365Discount) og Netto (Cremant Alexis Lichine til 59) samt en god Limoncino og Grappa Amarone barrique (begge i Lidl). 

    Der er ingen tilbud fra Rema1000 i uge 38, som dog byder på flere gode køb: 

Bedste KØB: Valpolicella ”Ripasso” - Traber Pinot Noir Alsace - Montgras "Organic" sauvignon - Cremant Alexis Lichine - Prosecco BiancaNera - Era Grüner Veltliner
Godt KØB: Montgras "Barrel" cabernet - TwentyOne rød/hvid - Chianti Borgo al Pascolo - 

Silence Negroamaro Zinfandel - Frontera Chile rød/hvid/rosé - Grant's Whisky "Triple Wood" - Limoncino Sorrento - Grappa Amarone

uge 38/2024


Valpolicella ”Ripasso”.. 39,-
Bedste KØB + **** (4/5), Lidl, fra søndag-lørdag 15-21/9 (normalt 79)
Dyb farve, masser af sød frugt i duft og smag, middel fylde, blød, fine noter af kirsebær og lakrids, men vinen er ingen tung frugtbombe, men tør og rimeligt præcis. En alsidig vin t il krydret mad. 
    Lidl lægger navn til vinen, som er tappet af ”Valli di Verona” på en adresse i Verona, som viser sig at være det respekterede kooperativ i Negrar. Vinen er måske ikke den bedste herfra, men bedre end mange!    
    Lidl har italiensk uge, så du kan også få andre italienske specialiteter, foruden frysemad også god Limoncino og Grappa (se nederst). 

Traber Pinot Noir  rød Alsace ... 34,95

Bedste KØB + *** (3/5), Bilka (partivare, ikke i alle varehuse) 

2023. Jeg faldt over denne ret sjældne rødvin i begge mine lokale Bilkaer. En rød Alsace fra det gode kooperativ i Ribeauvillé. Nydelig middeldyb Bourgogne-farve, indbydende frugt med hindbær, brombær og krydderi, middel fylde med fin tannin skjult under frugten.  
    Vinen vil normalt koste omkring 80 kr globalt, så 34 er en ekstremt lav pris. P.S: Der stod en pæn stabel af vinen. 

Montgras Organic sauvignon blanc ... 45,- 

Bedste KØB + **** (4/5), Netto, indtil fredag 20/9

Montgras vil også være økologisk og har bl.a. denne vin (fås også som pinot). Ikke set på hylderne endnu, men mener den kommer fra det kølige Aconcagua. 
    Heller ikke smagt, men tvivler på, at den kan matche den flotte Amaral (fås på tilbud til 50-60). 2022 begejstrede dog kræsne franske Bacchus (90p/100). Kold maceration før gæring, meget aromatisk, frisk og helt tør. Til 45 nok et topkøb! 

    Til samme pris Belle Angèle (45, 3*?) fra Sydfrankrig. Ikke smagt, men charmerende etiket! Også fra Sydfrankrig Chardonnay "Oaked" fra Martenot (GCF) til 59 (2-3*). Vil foretrække den egefri udgave, som du ofte kan få til 40-50 kr. 

Montgras "Barrel" cabernet sauvignon ... 45,- 

Godt KØB + **** (3/5), Netto, indtil fredag 20/9

Har ikke set denne vin, som ikke ses på Montgras' web. Skal være lagret 10 måneder i små egefade, voldsomt. Fra Central Valley (som omfatter 80% af Chiles vinmarker). Vent en lidt krydret, kraftig rød, måske mildnet af lagringen.  


Cremant Alexis Lichine ... 59,- 

Brut hvid/rosé Bordeaux, Frankrig

Bedste KØB + *** (3/5), Netto, indtil fredag 20/9

En nydelig duft, enkel, men ren og sprød, som går igen i smagen. Fint brus fra Champagne-metoden og aroma fra Bordeaux-druer, typisk rød cabernet og hvid semillon. Den tørre rosé skal være rigtig god, men ikke smagt. 
    Alexis Lichine (1913-1989) var en vinøs dynamo og pioner for vin tappet på vingården, hvad der ikke gjorde ham populær i en tid, hvor Chambertin og Léoville blev tappet meget langt fra grosted (og ikke altid smagte som originalen). 
    Han var også en af de første til i USA at sælge cabernet og chardonnay i stedet for navne som Chablis, Champagne og Burgundy -som alle kom fra samme grosted, California! Han er for længst væk, og hans firma er et (af mange) navne ejet af GCF. 

Twenty-One rød/hvid... 39,-

Godt KØB + *** (3/5), Netto, indtil fredag 20/9

Næppe helt så god som Mucho Más fra samme Felix Solis. Men formentlig ganske ok hvid og rød (men fås til 32,50 v6 i Bilka, så meget for Netto-pris). 

    Rød og hvid hver på 2 druer, den røde på garnacha og merlot, den hvide på moscato og verdejo. Ved ikke om de er helt tørre, men desværre ikke smagt. 

    21 alias blackjack er et kortspil, hvor det med 2 kort gælder om at slå casino'et ved at få tæt på 21. Derfor vin af 2 druer. 

Chianti Borgo al Pascolo... 59,-

Godt KØB + *** (3/5), Netto, indtil fredag 20/9

2022. Kunne fås til 50 i Føtex i august, men stadig godt køb. En blød Chianti, frugtig, simpel og ligefrem. Men meget behagelig og vellavet med kold gæring og ikke skyggen af eg. Drik den nu, mens den har sin frugt. 

    Men trods 99p (!) fra en ukritisk ItalianWineGuy slet ikke klasse som den langt finere San Felice (59 på tilbud), som både er fra det fine Classico og får 90+p af seriøse kritikere (bl.a. Parker). 
    Vinen laves i regionen af Riolite fra Padua, ejet af vinkonsulent Franco Bernabei. I dag er det dog mest sønnen Matteo, der laver moderne supermarkedsvin på indkøbte druer eller vine. 


Prosecco "Bianca Nera"... 49,-

Bedste KØB + *** (3/5), Coop365Discountindtil onsdag 18/9

Denne prosecco har et ganske flot udstyr og får ros af kyndige smagere. Den har hidtil været solgt til 59 -på tilbud! En god prosecco med fint brus, ren frisk aroma af æbler og akacie, enkel smag med god syre til sidst, balanceret af lille sødme 

    Et mærke fra Botter. et meget stort familiehus, som har leveret til Irma siden 1970erne og siden til resten af Coop.

Era Grüner Veltliner... 35,-
Bedste KØB + *** (3/5), Coop365Discountindtil onsdag 18/9
Bestemt ikke fin vin, men meget lav pris østrigsk vin, tappet i Tyskland af Peter Mertes i Bernkastel, måske Tysklands største vinhus. 
     Mangler veltliner'ens peber'agtige sprøde rige aroma, men ganske ok tør hvid med ren smag og vis friskhed. Men selv en jævn østriger er ikke ringe.

Enjoy the Silence, Negroamaro Zinfandel... 49,-

Godt KØB + *** (3/5), Coop365Discountindtil onsdag 18/9

Vil tro vinen ligner Why Not? & Co en hel del -dvs. blød kraft (15%), krydret frugtduft, rimeligt tør. For et par år siden var det i Marches, at man enjoy'ede stilhed i vinmarken. Nu er stilheden i Puglia! Hvorfor nu det? Men en vin, der vil behage, ikke udfordre.  


Frontera Chile rød/hvid... 39,- 

Godt KØB + *** (3/5), Coop365Discountindtil onsdag 18/9
Lillebror til Casillero del Diablo og i samme stil, blot uden eg. Rød cabernet er bedst, positiv frugt, fylde med lidt frugt til at dæmpe syren. Merlot ikke smagt, men tvivler på den. Chardonnay ganske god, ren aroma, tør smag. Sjovere end Gallo (39)! 

Limoncino Sorrento ... 69,- 

Godt KØB + **** (4/5), Lidl, fra søndag-lørdag 15-21/9 

30% 50cl. De mørke aftener er på vej, men Lidl lindrer lidt med sine italienske dage. Jeg har en svaghed for den italienske citron likør, som groft sagt laves af citronskræller og saft, som blandes med sukker og alkohol, som ofte (men desværre ikke altid) laves ved Sorrento nær Napoli og har IGP-kontrol. 
    Traditionen siger, at den laves af en særlig oval, lille citron. Prisen er ofte 150 for en god udgave som denne, så godt køb. Fik guldmedalje på ISWC i 2023.  

Grappa Amarone "barrique"... 99,- 

Godt KØB + **** (4/5), Lidl, fra søndag-lørdag 15-21/9 

40% 50cl. Nogle elsker grappa, Italiens svar på Frankrig marc, en brændevin destilleret ikke på vin (som Cognac), men på de mere bitre drueskaller. For andre det mest afskyelige inden for alkohol! 
    Grappa er en brændevin med mere af alt -lidt rå i duft og smag, men lang i smagen -rigtig slemt, hvis du ikke kan lide smagen!  
      En af de bedre kendte laves på kvaset efter amarone vinen, og den koster ofte over 200 kr for, uden at den som denne er lagret nogle måneder i små egefade -barriques. Lavet af destilleri i Trento ved Garda søen og fik i 2023 guldmedalje på ISWC.  

Grant's Whisky "Triple Wood"... 99,-

Godt KØB + *** (3/5), Coop365Discountindtil onsdag 18/9

En blid, frugtig whisky med spritten godt camoufleret af let sødme. ”Triple Wood” betyder lagring i 3 slags eg -ny eg, fade brugt til Bourbon og ældre fade, dvs. kun amerikansk eg. Men nok kun lagret 3-4 år samlet i eg. Du kunne få den til 79 for 2-3 år siden, men generelt har alkohol også fået et prishop. 

    Til samme pris Bacardi hvid rom (99, 3*) og Aalborg Rød snaps (99, 3*).