Søg i 1200 opslag:

11/03/2023

Danmarks to store vinblade supplerer hinanden godt!

Når det gælder vin, er vi umådeligt heldige i Danmark at have så mange gode vinblade. De fleste tænker nok på Vinbladet.dk og Vinavisen.dk, men der er mange andre -og så naturligvis de 2 på papir, Vin&Co og DinVinguide, som begge fortjener en varm anbefaling. 

Med min avancerede alder foretrækker jeg naturligvis min vin på tryk, og her er de 2 trykte vinblade begge utroligt flotte i lækkert design. Men meget forskellige: 

      Vin&Co er nærmest en vinøs udgave af Samvirke, sprængfyldt med viden skrevet af begavede skribenter. Det henvender sig til dig, der er interesseret i vin, men ikke ekspert. Bladet er let at læse, flot -og du får nyttig viden, selvom det er flankeret af Coop's vine.  

      Det kan hentes gratis i Coop's butikker (inkl. Irma indil august), og er på omkring 60 sider i meget lækekrt design, som næsten er flottere end storebror Samvirke! 

      DinVinguide er for dig, der er interesseret i vin -men også lidt mere end almindeligt interesseret i vin. Her finder du al den viden, du ellers kun finder i bøger (tilmed ført uptodate!) + en omfattende smageguide efter tema, som i hvert nummer -100 sider- omfatter stort set al vin fra de områder, som også får en interessant og begavet artikel hver især. 

      Det koster alt sammen, men prisen 89 kr for hvert af 5 numre/år, er tæt på en foræring, for der er rigtig meget viden i 100 siders lækker indpakning!  

Vin&Co -om økologi mv

      Vin&Co har i marts 2023 økologi som tema (ca. 20 sider inkl. quiz og smagning af nogle af Coop's øko vine). 

      Du får en masse viden om økologisk vin, bl.a. om EU's mål om, at 25% af vinmarkerne skal drives økologisk. Det tager sin tid -men allerede nu står Spanien (nr 1), Frankrig (2) og Italien (nr 3) for 75% af al økologisk vin i Verden! 

      Vin&Co er altid en letdrikkeligt og en nydelse at læse. Du kan læse nogle herlige citater om vin (der var nye for mig!), og så kan du læse om både Skotland og smørrebrød -samt om Peter Lund Madsen og hans vin. 


      Hvert nummer byder også på Vinskolen, som altid er læseværdigt -i dette nummer om hvidvin. At det er helt ok at servere rødvin før de ofte syreholdige hvidvine, som du bør betale lige så meget for som rødvin (ja, faktisk er god hvidvin ofte dyrere end rødvin!). 


DinVinguide -svært at overgå! 

Det er svært at overdrive kvaliteterne i DinVinguide, som 5 gange årligt kan købves ikiosker (eller abonnement 399). Jeg kan ikke komme i tanker om noget vinblad i Verden, der kan matche eller blot overgå dette blad (selvom jeg jævnligt kan være uenig i små detaljer!). 

      Forsiden på det aktuelle nummer handler om Brunello, og der er da også noter på pæn over 100 brunello vine. Men altså også uddybende artikleer om området og de forskellige vinhuse. 

     Men så er der også fremragende artikler om bl.a. Rueda, Sherry, tysk Pinot Noir, Wachau og andre områder i Østrig, Shery... Og meget andet. 

     Rigtig mange timers læsning i smukt designet indpakning med flotte fotos (se herunder). Det kan næppe gøres bedre. 

     Bag bladet står Thomas Rydberg, som er kendtfor sine omfattende vinsmagninger for Ekstra Bladet foruden arrangør af smagningen i Politikens Hus. Han står også bag bl.a. Sydafrikansk Vin og en stor årlig vinguide. 

     Han er naturligvis ikke alene om arbejdet, men får hjælp af bl.a. René Langdahl og Bonnie Reinwald.