Søg i 1200 opslag:

17/08/2021

Rema1000 -nr 1 discountkæde for vin!

"De nominerede til Vinkender's bedste discountkæde er:
Lidl, Fakta, Netto, Aldi -og Rema1000". 
      And the Winner is: Rema1000". 
Men vi er ikke i Hollywood, men har et lille forum med et par tusinde hardcore vinelskere! 

Men Rema1000 er en værdig vinder. Vi har set vinøse lyspunkter fra Lidl og Fakta som også fra Aldi. Men stort set intet nyt fra Netto. Trist. 

      Rema har en række gode faste vine som Magnus, Nuestro og Barbera fra Dezzani samt Cristia Rhone og Paul Mas merlot osv fra Frankrig. Deres crémant og Champagne er gode -og gode køb. 

      Og så finder du jævnligt spændende vine, som virkelig skiller dem ud fra konkurrenterne -som Kesseler's superbe Rheingau, Miraval fra Brat Pitt og Angelina Jolie...  Rema er en værdig vinder!  

Bedste KØB: Mentor 2019 Douro, Nuestro Ribera del Duero "D8", Magnus Costières de NimesKopke 2015 LBV Port.
Bedste VIN: Kesseler Riesling Sandgrub + Michelmark

Mentor 2019, Douro... 49,- 

Bedste KØB + **** (4/5), Rema1000 (partivare)
Mørk, kraftig, masser af sød frugt, blød syre, pæn lang eftersmag, ikke min smag, men den har noget -fik 5* af Jyll-Posten + "tæt på topkarakter". Og dengang var særprisen 69 -før Rema1000 kom ind over. Du kan faktisk stadig finde samme vin til 94 kr på nettet. 
      Portugal har faktisk potentiale til at levere bedre vin end Spanien og Italien, men der er langt mellem de gode vine. Og de bedste er hårrejsende dyre, så en vin som Mentor er meget velkommen! Vinen laves af de normale Portvinsdruer, som gror i Douro Superior nær Vale de Côa, hvorfra du faktisk kan se grænsen til Spanien, hvor Douro bliver til Duero (Rueda, Ribera del Duero osv). Vinen er lagret 6-9 måneder i gamle træfade, som har været brugt til Portvin. 
      Fornemmes lidt i den søde frugt måske, så vinen er ikke for alle. 
     Mentor laves af familien Zeller's 
Barao de Vilar. Familien stammer fra Holland, men har siden 1715 
boet i Oporto. Familien ejede i århundreder Quinta do Noval, som for 20-25 år siden blev købt af  forsikringsselskabet AXA, som også ejer bl.a. Pichon-Baron, 2.Cru, og Suduiraut, 1.Cru Sauternes. For 10-15 år siden besluttede van Zeller at lave bordvin -en noget sværere kunst end blot at lave Portvin. Jeg har smagt en del, som dog ikke imponerende. Mentor er den bedste, jeg har smagt fra vinmager Àlvaro van Zeller
      Vinene laves af druer købt fra naboer til husets nye vingård. Vale de Côa er et øde, men smukt og vildt område, hvor også Amka's vingård Pégo, ligger.  
      De fleste kender dog regionen for Vale de Côa, som omfatter mere end 80 udgravninger, hvor forhistoriske mennesker har tegnet scener fra deres verdensliv, med rette UNESCO Verdensarv, . 

Nuestro, Ribera del Duero "D 8"... 65,- 

Bedste KØB + ***** (5/5), Rema1000 (fast lavpris) 
God vingård i Fuentecésped ved Duero floden med vine, der er bedre end de mere industrielle vine, som Pagos del Rey (giganten Solis) leverer, f.eks. "409" i Brugsen over Condado de Oriza (Irma) til Altos de Tamaron (Føtex/Bilka). Vinen har lagret 8 måneder i små egefade -en ganske flot vin, ikke sværvægter, men intens og med flot bærduft (brom og hindbær). Excellent køb. 
      Akkurat som Rioja er Ribera vinene kommet ned i pris -og det er denne et godt eksempel på. Den sidste vin fra vingården, jeg så i Danmark kostede 140 kr.
Foto: Ejer Díaz Bayo har boet her i 10 generationer, men vingården er ganske ny og egentlig ganske flot, synes jeg. Den leverer flere etiketter, hvor Nuestro i teorien er billigst -synes dog D8 er svær at skelne fra D8 med Díaz etiketten! Den er del af gruppen Premium Fincas.

El Coto, Rioja crianza... 59,- 

**** (4/5), Rema1000 (fast lavpris)
En meget indbydende og lækker vin, ikke så intens og højrøstet som Nuestro herover, men den smager godt.    
      Coto ligger i Oyón i Alavesa tæt på Faustino, som jævnligt optræder i denne blog -og deler ejer med Baron de Ley, som sælges af Bilka og Føtex. Alle har det til fælles, at vinene i reglen kommer fra eget domæne og leverer meget vin til pengene.

Foto: Coto blev grundlagt under den store Rioja-revolution i 1970erne og var en tid den største bodega i Rioja. Etiketterne er kendetegnet med en gravering, altid med en kronhjort.

Carolina, Reserva, rød/hvid, 5 typer... 50,- 

**** (4/5), Rema1000 (fast lavpris)Rød pinot noir, cabernet-sauvignon og carmenère, hvid sauvignon og chardonnay. 
En af de bedre fra Santa Carolina, et meget stort, men ganske godt, privat vinhus. Reserva betyder præcis det, huset ønsker -og her er det vin af bedre druer fra gode områder, som er lagret i eg, typisk 6 måneder. Flere af de røde kommer fra Colchagua -et af de bedste "varme" områder, hvor carmenère (en specialitet) modner fint. Pinot Noir kommer fra det kølige Leyda. Har ikke smagt dem alle, men jeg er imponeret -især til prisen!

      Santa Carolina er et af Chiles historiske firmaer (grundlagt 1875) og op kaldt efter grundlægger Luis Pereira's hustru Carolina. Huset er stort -ikke langt bagefter Concha y Toro- med årligt salg på 25 millioner flasker.Huset ligger nær Santiago by og er et meget flot besøg, selvom det blev hårdt ramt af jordskælv i 2010. 

Studio "by Miraval", rosé eller hvid... 89,-

2020 Méditerrannée, ***** (5/5), Rema1000 (partivare, kan være udsolgt i din Rema)
Miraval er et malerisk tegneserieslot i Provence, som blev købt for 10 år siden af ægteparret Angelina Jolie og Brad Pitt sammen med familien Perrin, kendt for Beaucastel + en masse andre Rhone-vine. 
      Du kender måske allerede dette ægtepar fra filmen "
Mr & Mrs Smith", hvor de bekriger hinanden med alle tænkelige våben! Deres eget ægteskab gik også planmæssigt i stykker under fuld mediebevågenhed. Men vingården fortsætter med Perrin som ankermand, selvom den lyserøde Miraval har tilnavnet "Brangelina"!
      Miraval leverer slet ikke vin nok, så derfor laves "Studio", opkaldt efter et musikstudie på slottet. Her købes druerne fra hele Provence til en IGP, dvs. landvin. Der er en masse parfume i indpakning og design + ordene: "Hold the spirit of the French Riviera in your own hands", som tyder på stort salg til USA. 
      Når det er sagt, er vinene rigtig gode. Kender kun rosé, som er ganske tæt på selve Miraval med både frugt (hindbær/jordbær) og elegance samt en frugtsødme, som ses i stadig mere rosé, dog holdt i balance af en nydelig syre.   

August Kesseler Sandgrub eller Michelmark... 89,-

2020 riesling trocken "Erste Lage", Bedste VIN + ***** (5/5),  Rema1000 (partivare, kan være udsolgt i din Rema, måske fordi jeg har købt dem alle!)
"Erste Lagen" kommer fra nogle af de bedre vinbjerge, som defineret af VDP (Deutsche Prädikatsweingüter, en forening af førende vingårde). Har kun smagt Sandgrub fra højt liggende vinstokke i Kiedrich, en rig, koncentreret tør hvid med meget lang smag. Det er barnemord, men vinen smager er overlegen i duft og smag -og er endog bedre den følgende aften sammen med nogle asparges. Michelmark fra lavere liggende ret flad mark ligner nok, men er måske lidt blødere. 

       Kesseler leverer superb rød pinot noir (spätburgunder), men mindst lige så fine riesling-vine. For 100 år siden ejede vingården blot 2,5 hektar, men siden begyndte vingården at vokse, og unde August dækker vingården i dag 33 hektar fra Lorch i vest til Hattenheim og Erbach i øst. 
      Vingården har fået et stort ry (4* af 5 i Gault-Millau) for både rød pinot (1/3) og hvidvin (2/3). Vingården har siden 1995 været medlem af VDP, en gruppe af Tysklands bedste vingårde, hvis flasker prydes af en vinøs ørn på kapslen. 

Magnus, Costières de Nimes.... 50,-

 
Bedste KØB + ***** (5/5), Rema1000 (fast lavpris). 
En god Rhône med åben bærduft med solid frugt og en anelse krydderi, middel til stor fylde, afrundet, med friskhed i syren bagved -god madvin.
      Vinen kommer fra kooperativet Cave Pilote Gallician. Magnus (herligt navn!) ser flot ud. Og så koster den forresten 12€ på vingården! Vinene herfra ligner en god Rhone til forveksling, jord, druer og klima er stort set identisk. Egnen er også ganske flot -vi er på bakkerne over Rhone deltaet, "Camargue" (foto), berømt for de vilde heste, ris, tyrefægtning og den hylende vind! 

Kopke 2015 LBV Port... 99,-

Bedste KØB + ***** (5/5), Rema1000. Typen er Vintage, dvs. mørk, kraftig og sød, men lagret typisk 4-5 år før tapning, så den ikke sætter meget bundfald. Denne eer ikke vintage i kvalitet, men stadig glimrende, med rig frugt og middel til stor fylde, og god sødme i eftersmagen. En god vin til frugtdessert eller til et glas i utide på en kølig sensommerdag.

      Kopke stammer tilbage til 1638 og anses af mange for det ældste Portvinsfirma af alle -men bortset fra de mange år er Kopke et moderne firma, som ejes af den spanske bank, Sogevinus, som også ejer Burmester, Feuerheerd, Calem etc. Jeg tror, vinene er ret ens uanset navn på firma, men nogle sætter Kopke lidt højere.