Søg i 1200 opslag:

05/01/2024

En stærk Rhone med alder i Meny

Meny har kun sat prisen op på ét af ugens tilbud, mens Meny og Lidl er haft travlt siden nytår Desværre er kun få tilbud i Meny rigtig gode. 

Vurderer VINKENDER. Som føler sig meget kompetent og i øvrigt hverken får penge eller andet fra kæderne, som kan påvirke dømmekraften.

    Meny importerer ikke så meget selv som rivalerne Coop og Salling. Bl.a. købes vin fra bl.a. Philipson (Lamothe og Chianti), som også skal tjene lidt. Det betyder priser, som ikke altid er så lave, som man (læs: jeg) kunne ønske. 

    Croix-Jocas 6.0. burde være i top, da ejeren er dygtig. Men for mig bør vinen være yngre end 2016. Men giv den en chance. Nitthaus' østrigske sauvignon kunne være i top, men igen vil en yngre (2022-23) nok have mere frugt end 2021. 

Bedste KØB: -
Godt KØBCroix Jocas "6.0" Ventoux - Lamothe-Cissac - Chianti "Borgo Passo" - Nitthaus sauvignon "Exquisit"

uge02/2024

Godt KØB + *** (3/5), shop.Meny, indtil torsdag 11/1

2016. En solid, magtfuld, afrundet vin med krydderi og længde, med sine 15% milevidt fra forme tiders tynde, triste Ventoux vine. 2016 er dog aldrende, så jeg er lidt forsigtig med 3*. Rhone vine er ofte bedst inden for 5-6 år -især med høj alkohol- så lad mig vide,m hvis du har smagt den de seneste par år. 
      Marc Pichon er en gammel ven af Danmark, som han har besøgt årligt for at sælge vin, både egen vin og andres. Han er gift med danske Anne, og sammen har de udvidet deres vingård fra 13 til 65 hektar. Vingården ligger ved Mormoiron og har fantastisk udsigt til Ventoux bjerget. Vinen sælges under flere etiketter, bl.a. La Croix Jocas. Klassisk grenache-blend med god styrke.  

Marquis de Villebourbon... 79,95

2018 St Emilion Grand Cru

*** (3/5), shop.Meny, indtil torsdag 11/1

Lav pris for Grand Cru og jeg var måske lidt hård mod denne vin, selvom den slet ikke kanb matche l'Ange de Ripeau før nytår! Navnet er et mærke, ikke et bestemt slot. Har ikke smagt vinen, men Houlberg er ikke entusiastisk. Vinen er tappet på ejendommen, men af hus i Blaye, dvs. du ved ikke, hvor vinen kommer fra. 
    "
87p. Duftmæssigt er vinen ikke særlig åben...alt på én gang og ikke specielt sammenhængende. Smagen er også lidt tynd og næsten pjasket … her er frugten dog tydeligere end i duften og mest hindbær, kirsebær og tranebær med en syrlig kant" -Houlbergs Vinblog. Vinen er måske sent tappet (måske i 2020-22?), så tror, den måske kan udvikle sig positivt ved 1-3 år på flaske. 

Lamothe-Cissac, Haut-Médoc... 89,95

Godt KØB + **** (4/5), shop.Meny, indtil torsdag 11/1

Gå efter 2019, hvis den stadig ses. 2020 er også godt år, men mere fast og tør, gr den tunge lerjord, vinen gror i. En ganske klassisk Haut-Médoc med nydelig frugt over syren, sund fylde, men bag frugten markante tanniner, som kræver tid. Typisk for slotte i baglandet til St.Estèphe. 90p fra WineEnthusiast (dec.22), 89p/Andreas Larsson.  

Godt KØB + *** (3/5), shop.Meny, indtil torsdag 11/1

2022. Egentlig en normal Chianti i den bløde ende, ganske frugtig og ligefrem, af naturen simpel. Men meget behagelig og vellavet med kold gæring og ikke skyggen af eg. Drik den nu, mens den har sin frugt. 
    Du skal ikke tage dig af ratings på 98-99p fra to kritikere, som er kendt for gavmildhed. En ven købte den fra Philipson til 50 kr, som vel ikke er topkøb (når du kunne få San Felice Classico til 50 i Føtex!). 60 kr er dog stadig ok. 
    Vinen laves i regionen af Riolite, ejet af vinkonsulent Franco Bernabei. I dag er det dog mest sønnen Matteo, der laver vinene på indkøbte druer eller vine. 

Maybach Riesling tør/halvsød... 45,-

*** (3/5), Meny, indtil torsdag 11/1

Rheinhessen. Kommer ikke ofte nok i Meny, så denne er heller ikke smagt. Vinen er et mærke fra giganten Peter Mertes ved Mosel, men vinen er fra (det billigere) Rheinhessen. Gå efter den tørre, som nok har god frugt og lidt syre, takket være riesling druen. Den søde er nok også være helt ok. Prisen er steget med 5 kr siden juni, så jeg ville nok hellere gå efter Noble House i Føtex/Bilka, som stadig fås omkring 40 kr. 

Nitthaus sauvignon "Exquisit", v.3 fl: 66,67

3 fl. 200. 2021 Burgenland, Østrig 
Godt KØB + **** (4/5), shop.meny.dk, indtil torsdag 11/1

    Den hvide sauvignon er helt tør, aromatisk og frisk, middel fylde og pænt lang. Har mistet lidt primær frugt, men er ren og god med ret blød smag. 

    Nitthaus ligger i Gols på søens nordside ikke langt fra Wien. Vingården ledes af Hans og Anita Nitthaus og er mest kendt for rødvin. Meny har solgt husets "sélection" i mange år, som ikke er fra egne marker, men lavet af druer købt hos andre i området. 

    Neusiedleer søen er 36 km lang fra nord til syd (hvor en del er i Ungarn). Du kan næsten gå tværs over søen, da den i snit er 1 meter dyb (det dybeste sted er 1,8 meter!). Søen er UNESCO verdensarv og vrimler med fugle. I de mange hyggelige byer omkring søen vrimler det med storkereder, mange beboede om sommeren. Burgenland omkring den lavvandede Neusiedl sø syd for Wien er den varmeste del af Østrig, hvor selv cabernet kan modne perfekt. en halv times kørsel syd for Wien.