Søg i 1200 opslag:

30/06/2021

Amarone, Bolgheri og andre gode køb

Salling's kæder skuffer ofte, men en Bolgheri fra tophus til 109 er meget interessant, mens Righetti's Amarone måske ikke er det store sus, men til gengæld er prisen meget lav. 

Så derfor lidt ros til Bilka! Ikke alle kører i Bilka, men mon ikke lillesøster Føtex får tilbuddet dukker om en uge eller to? 

Bedste KØB: Amarone Luigi RighettiHecula MonastréllWolf Blass "Red Label" Premium SparklingTrapiche rød/hvid 
Bedste VIN: San Felice "Bell'Aja", Bolgheri

Ripasso Classico, Luigi Righetti, kr/fl v 3: 59,33

***** (5/5), Bilka indtil torsdag 1. juli

Amarone Classico, Luigi Righetti... 89,-

Bedste KØB + ***** (5/5), Bilka indtil torsdag 1. juli, 2017/18, ej smagt.  Ja, jeg ved, at mange vil sætte disse vine højere, men jeg er ikke Amarone-fan. Har nydt ripasso'en flere gange for sin runde fylde og positive frugt. Husets vine blev solgt af Sigurd Müller og var ganske populær på restauranter i 00erne. 
    Jeg har kun smagt amaronen et par gange siden og fundet den uinspirerende, frugtig og kraftig snarere end bred, rig, men let sødlig frugt uden en god Amarones frugt og koncentration. Men prisen er ekstremt lav for amarone fra hus i regionen. 
      Righetti ligger midt i Classico området og ejes af 3. generation af familien Righetti. Her ligger også vingården, men druer købes ind til det meste af produktionen, som er koncentreret om ripasso og amarone. 
      Bilka sælger også Chablis Calvet (89, 3-4*). Hovedhuset ligger i Bordeaux, mens ejeren bor i Alsace. Jeg savner totalt tillid til denne vin.

San Felice "Bell'Aja", Bolgheri... 109,-

Bedste VIN + ***** (5/5), Bilkaindtil torsdag 1. juli. Bolgheri har længe haft et ry som en art 1.Cru i Toscana, takket være bl.a. Sassicaia, som sælges for ekstremt høje priser. Men nu har den fået konkurrence -og gode køb dukker op! Bilka og Føtex sælger allerede den gode Turaia (som ofte fås under 100 kr!) og nu kommer den fine San Felice med sin vin. Vingården er dog lille (6 hektar) og vinstokkene unge (5-10 år), så du skal ikke vente det store, selvom de første årgange har fået pæn ros i guiderne (typisk omkring 90p/100). Men til 109 er det en flot vin, som Sassicaia og anden Bolgheri på druerne merlot og cabernet. 

Castaño "Hecula", Monastréll... kr/fl v 6: 33,17

6 fl. 199, Bedste KØB + ***** (5/5), Bilkaindtil torsdag 1. juli. Navnet Hécula -Herkules!- antyder stærk vin! Et godt køb til en kold aften. Mørk, fyldig, men afrundet med fint krydret duft. For fanatikere måske for civiliseret og kommercielParker gav 89p/100 til 2017, hvad jeg finder i overkanten. Der er en masse medaljer på etiketten, men de er ikke helt nye! Men... bedre vin til prisen finder du næppe, og 33 kr er uhørt. 
Til samme pris Castaño Organic rød/hvid, rød er ok, men ikke et match for Hécula. Hvid er uinteressant. 
      Til gengæld er Bilka's Trapiche rød/hvid (35, 5* + Bedste køb) rigtig interessant- Både malbec og hvid viognier er flotte til prisen. 

Wolf Blass "Red Label" Premium Sparkling, kr/fl v 6: 33,17

6 fl: 199 med Bilka+ app, Chardonnay Pinot Noir Extra Dry, Australien, Bedste KØB + **** (4/5)Bilka, indtil torsdag 1.juli, normalt 79
5* pga. prisen! Lavet på Champagne druerne chardonnay og pinot, med 2. gæring på tank, ikke på flaske som cava eller Champagne. Sødmen er angivet til "Extra Dry" (ekstra tør), men det betyder i inflationstider ret sød -18-20 g/liter. Kun smagt én gang, nydelig duft, men mangler længde og friskhed. 

Wolf Blass Red Label, rød eller hvid, kr/fl v 6: 33,17

6 fl: 199 med Bilka+ app, Rød Shiraz-Cabernet, hvid Chardonnay- SemillonAustralien, **** (4/5)Bilka, indtil Føtex, indtil torsdag 1.juli

Wolf Blass ville lave vine, der "gjorde stærke mænd svage og svage kvinder stærke". Jeg er ikke sikker på, at hverken den b(e)rusende eller de 2 andre "Red Label" vine lever op til det næsten  MeToo-korrekte ønske. Vinene er uskadelige, den røde har krydret fylde -men pæn frugt- den hvide er tør, frisk og uskadelig -men mange vil sætte stor pris på begge.