Søg i 1200 opslag:

12/06/2021

Barolo med trofæ fås nu hos lillebror

I sidste uge var Barolo "Colarej" bedste køb i Bilka. Og nu er samme tilbud rykket til lillebror, som jeg forudsagde i denne klumme tirsdag. Nu skal du ikke tro, at jeg ere en sand profet, men det er ikke just første gang, at ejer Salling lader sine tilbud gå på skrift mellem kæderne...  

Italien er stærk  i denne klumme med en god pris på Brunello, men ellers er det især Australien og Sydafrika, deer retfærdiggør et besøg i Føtex eller Bilka. 

Bedste KØB: Trapiche "Medalla" (rød/hvid), Brunello "Poggio Forte", Kumala Reserve Shiraz + chenin, Banrock Station Reserve rød/hvid
Bedste VIN: Gemma Barolo "Colarej" 

Gemma Barolo "Colarej"... 99,- 

Bedste VIN + ***** (5/5), Føtex, indtil torsdag 17.juni, normalt 199
Jeg er ingen Barolo tifosi, men ser kvalitet i denne vin, især til 100 kr! Colarej er særlig mark, som ligger i Serralunga, en af de gode kommuner i Barolo. 
      
Der er uenighed: Pålidelige Rydberg i Ekstrabladet givet vinen 5*/6, WineEnthusiast nøjes med 89p, mens Falstaff gav '15 og '13 hhv 89 og 92p/Falstaff. Sandheden er nok i midten -men 2016 er bedre end 2017, 15 og '13!  
      IWSC står for "International Wines & Spirits Competition", som holdes i London hvert år. Trofæet søges mest af distributører til kæderne, men nyder et godt ry takket være kompetente dommere. 
      Jeg har endnu kun smagt den lettere 2014, som havde typisk murstensfarve og interessant duft med læder og frugt, men også en vis stramhed. Til alt held har den en moderne Barolo's bløde tanniner. Vil dog formentlig give 2016 5-10 år i kælderen.  

Masi "Campo Fiorin", Verona rød/hvid.. 59,-

***** (5/5), Føtex, indtil torsdag 17.juni
Rød er stadig bedst fra dette store, gode hus. En god pris på en velkendt vin, der er behagesyg på den gode måde! Den røde Campo er en uforskammet kommerciel vin uden de store dikkedarer, ikke det store sus, men med afrundet fylde og positiv frugt. Den hvide er også god, men du kan finde langt bedre rosé til prisen. 

      Både Bilka og Føtex tilbyder My Way, Zinfandel, chardonnay eller rosé zinfandel (50 i Føtex, 49,83 v. 6 i Bilka, 3*/5, indtil 30.juni). Ej smagt og gider ikke bruge penge på den. Er 99% sikker på smagen af disse dansk-tappede vine, som er teknisk korrekte, men helt uden den ligefremme californiske charme. 

Trapiche "Medalla", malbec eller chardonnay... 59,-

Bedste KØB + ***** (5/5), Bilka, indtil torsdag 17.juni. Trapiche er enormt med årligt 36 millioner fl... Både "Pure" og Oak Cask er (på tilbud) svære at slå -og Medalla er endnu en tak op og laves i ret små mængder (under 200.000 fl. vin/år).
Malbec har lidt eg, men er især flot i sin frugt, kraftig og pænt lang, og dejlig allerede. 2017 fik 89p/Parker. Den hvide chardonnay 2019 fik 92p/Parker med ordene: "A sharp and austere profile...the oaking feels very subtle and the aromas and flavors integrated, respecting the varietal character and coming through as serious, elegant and fresh. It's tasty and has good balance."

Wolf Blass "Silver Label", rød eller hvid... 59,-


Bedste KØB +  
***** (5/5) Bilka, indtil torsdag 3.juni

rød shiraz-cabernet-malbec, hvid chardonnay
Denne røde har god fylde, er blød, men ikke ligegyldig, den hvide har friskhed og ren, rig aroma. Vinene kommer fra køligere områder nær Adelaide: Den røde er fra McLaren Vale og Langhorne Creek, mens den hvide chardonnay  er fra de højt liggende skråninger i fra Eden Valley og Adelaide Hills. Wolf Blass er mest konsumvin, men med disse vine er vi -mindst- 4 trin over bundniveau'et, og du ka nvente flot vin til prisen.  

Brunello "Poggio Forte"... 99,-

Bedste KØB + ***** (5/5), Montalcino, Bilka, indtil torsdag 17.juni
Poggio Forte er 2.vinen fra Quercecchio, en af de større vingårde i Montalcino. En typisk, men ikke bemærkelsesværdig brunello. Jeg vil tro, at Poggio Forte er identisk med Qercecchio i stor årgang som 2014. Vinen er fremragende køb til denne pris.

Til samme pris også Gemma Barolo (5*, Bilka). Set i 2017, men du kan måske stadig finde lidt 2016 eller 2015. Rigtig god, men ingen match for Colarej 2016 sidste uge -og Føtex i denne uge. 

Kumala Reserve, Shiraz eller chenin blanc... 39,-

Swartland SydafrikaBedste KØB + ***** (5/5), Bilka, indtil torsdag 17.juni (tappet i England). Den røde er afrundet, med positiv frugt, fyldig og pænt lang, den hvide tør, frisk, fin aroma og ganske sprød -som du vil vente af vin fra Swartland (del af Coastal, som er lidt bedre end det store Western Cape). Vinene er tappet i England af moderselskabet Accolade (Leasingham, Hardy, Banrock herunder osv), men stadig er 39 næsten for lav en pris.

Banrock Station Reserve rød/hvid, kr/fl v 6: 38,13

6 fl. 229, Bedste KØB, ***** (5/5), Føtex, indtil torsdag 17. juni
Jeg bliver næppe vild med disse vintyper vine, men kvaliteten er god. 
Rød cabernet + shiraz er mørk, kraftig, frugtig, krydret, blød tanniner -kedelig i længden. Hvid er lidt sjovere -på druen chardonnay (trist) + verdelho (Madeira-drue) giver en intens aroma, som takket være lidt syre sikrer friskhed. 
      Banrock Station (foto) er en af Australiens største vinmarker -dækker 1800 hektar i en blok, hvoraf 600 er plantet med vin. Sådan en mark kan kun eksistere langs Murray-floden, som løber gennem tørt, ørkenlignende land tæt på Kingston -en anden stor vingård i Australien. 
      Markerne kunstvandes for at sikre et stabilt udbytte. Der har været en del kritik af denne kunstvanding, især da vandet er ret saltholdigt pga. fordampning. Men til gengæld giver Banrock Station (en del af Accolade gruppen akkurat som Kumala herover) penge til økologiske projekter i mange lande. Begge vine er tappet i England.