Søg i 1200 opslag:

20/06/2021

God garnacha fra Aragón + ok ripasso

Bilka har rigtig gode vine, men de vil åbenbart hellere have dig til at købe en ny fladskærm til EM (og Olympiaden) end et par flasker god vin. For bortset fra en behagelig Rhône-kopi og lidt Oz og Argentina er det (også) tyndt i denne uge. 

Jeg holder faktisk meget af vinene fra Aragón, som er fødested for garnacha druen og kan ligne Rhone.  Men jeg bliver ked af at se en anden spansk vin til Bilka+ pris, som jeg kunne i sidste måned -uden app'en- til en meget lavere pris (suk). 

Bedste KØB: Banrock Station Reserve rød/hvid, Trapiche "oak cask"
Bedste VIN:  -

Borsao, Campo de Borja, rød/hvid/rosé, kr/fl v6: 49,83 

6 fl: 299, ***** (5/5), hvid dog 3*Bilka, indtil torsdag 24.juni. Hentet for Bilka af Laudrup, leveret af meget stort, velfungerende kooperativ i Campo de Borja, som ligger tæt på Rioja (men med varmere klima). 
      Vi er i Aragón mellem Barcelona og Rioja. Der er lidt Tolkien over navnet, og nationaldruen er garnacha uanset navn på området. Vinene er altid gode køb i vin, hvor yngre vinmagere har fjernet det rustikke og laver vine i stil med en blid Rhône. Druen er samme garnacha uanset navnet på området, og måske ville vinene få flere kunder (og bedre pris?) ved at sælge under et fælles navn som det magiske Aragón?  
     Den røde garnacha er rund, middelfyldig med behagelig frugt, som vil tiltale mange. Den lyserøde har tilmed mere frugt end sidste gang jeg smagte den. Den hvide på macabeo er frisk og ren -og ikke meget andet. 
P.S: Jeg foretrækker langt Borsao for Vidal Fleury Rhone 2013 (59, 3*), som var Julevinen hos Salling's kæder i 2020. Jeg finder den past their prime, som de siger i Brexit-land, men den skal nok finde en del fans.

Banrock Station Reserve rød/hvid, kr/fl v 6: 36,50

6 fl. 229, Bedste KØB + ***** (5/5), Bilka, indtil torsdag 24. juni
Jeg bliver næppe vild med disse vintyper vine, men kvaliteten er god. 
Rød cabernet + shiraz er mørk, kraftig, frugtig, krydret, blød tanniner -kedelig i længden. Hvid er lidt sjovere -på druen chardonnay (trist) + verdelho (Madeira-drue) giver en intens aroma, som takket være lidt syre sikrer friskhed. Kommer fra konsumfirma i den varme Murray River dal. Denne er bedre end de normale. 

Trapiche "oak cask", frit valg.... 40,-

Bedste KØB, rød/hvid/brus, ***/*****, Bilka, indtil torsdag 24.juni
Ligner meget Alamos, blot et bedre køb, dvs. indbydende kommercielle vine uden større dikkedarer. Der er ikke meget eg i "Oak Cask" -typisk lagres 30% af høsten i eg (eller måske endda kun egestave?), resten ser kun stål, og det er helt ok med mig.  
Malbec  (5*), en mørk, fyldig vin med herlig sød bærduft. Meget letdrikkelig og godt køb. Ganske lille præg af eg. '18 fik 90p/Descorchados, '19 89p/Falstaff. Cabernet (5*) er lidt mere krydret i stil, for mig knap så gennemført som malbec, men stadig utrolig flot til prisen. 

Pinot Noir (3*) smager ikke af pinot (dvs ikke af Bourgogne). Men ser du bort fra forbilledet, får du en ligefrem blød, fyldig vin med let krydret duft. 
Chardonnay (4*) -hvid argentiner er ikke favorit, men denne er ganske ok uden at begejstre. Tør, ren, fyldig, men egen mangler friskhed. Sparkling er mousserende og ret beset uden interesse for andet end den lave pris! 


Manara Valpolicella Ripasso "Morete"... 69,- 

Classico***** (5/5), Bilka, indtil torsdag 24.juni
Jeg anbefalede denne vin sidste år (til 75 kr), så denne gang får den 5*. Typisk 88-89p i guider og for mig bedre end Piacentini ripasso (selvom Piacentini's almindelige Valpolicella -2 fl. 99, er god, 4-5*). Glimrende vingård, en tand over Righetti. Ikke smagt i nyeste årgang, men vil foretrække den for en jævn Arche Amarone! Blød og afrundet med masser af sød frugt. Rustik etiket, men god vin til grillen! 

Porta 6, rød/hvid/rosé, kr/fl v 6: 49,83

6 fl: 299, **** (4/5), Bilka, indtil torsdag 24.juni

Berlingske gav den røde 5*, men til lavere pris. Jeg savner lidt dybde og længde i vinen -men den smager rigtig godt, tilpas fylde, rund, bløde tanniner, med indbydende aroma af bær og blomme. Den hvide (på blend med bl.a. moscatel) er også god, ren og frisk med indbydende frugt. Rosé ikke smagt. 

     Vinen kommer fra Vidigal, et af de historiske huse i Portugal, som engang leverede traditionelle vine, dvs. tørre, triste, livløse vine. For godt 20 år siden blev det overtaget af dansk-portugiseren Antonio Mendes Lopes (foto), som gennem 30 år importerede vine i Danmark, bl.a. i Viniportugal i Brøndby, hvor han stadig er bestyrelsesformand. Dette firma er stadig stærk på vine fra Portugal, men har bredt sig til mange andre lande, ikke mindst Frankrig og Spanien (Portugals ærkefjende!). Men firmaet har gode vine, som de mest sælger til danske kæder. 
      Porta 6 laves i Lisboa området, dvs. nord for hovedstaden, hvor Vidigal ligger. Druerne er castelao (tempranillo i Spanien) og bl.a. touriga nacional. 

      Til samme pris Tanunda TriAthlon, mix af 3 druer (6 fl. 299, 5*). 

N.B: Bilka har som andre kæder nogle tilbud, der skal gøre kunder loyale -Bilka+, som kræver en app. De aktuelle tilbud er IKKE at anbefale. Ikke at Kingpin rød/hvid ikke er god. Men prisen kan undre: 50 kr. Prisen var 39 kr så sent som i maj -for ALLE kunder. Og så er der en dansktappet sauvignon til Marlborough, som er på det jævne. Ikke godt nok, Bilka!