Søg i 1200 opslag:

15/06/2021

Netto -festival uden fest!

Netto holder vinfestival, og det er sikkert gået hen over hovedet på dig såvel som mig. Og du behøver heller ikke skynde dig. Desværre!
Igen skuffer Sallings discount-kæde! Faktisk er LYV et af de bedste køb -og alligevel er udstyr og navn næsten bedre end vinen. Og det er ikke engang LYV.  


bedste KØBLYV rosé, Montgras "Quatro" rød/hvid, Dr. Pauly rød/hvid
bedste VIN: -

LYV rosé, Sydfrankrig... 60,-

2 fl: 120bedste KØB + **** (4/5), Netto, indtil fredag 18.juni. LYV er et nyt navn for GEM, som du stadig kan købe i Bordershop til højere pris. En nydelig rosé med åben frugt og blød smag med lidt frugtsødme og ikke for meget syre. Tappet på en smuk flaske, som for et par år siden vandt en designpris. Og så har huset Jeanjean bygget en rosé specielt til denne flaske (faktisk flere vine, for en bedre udgave hedder Adimant, og alle fås både som hvid, rød og rosé).  

Crémant Calvet, Bordeaux, Brut eller rosé... 60,- 

***** (5/5), Netto, indtil fredag 18.juni
Etiketten er flot, men meget andet er der ikke at sige om denne crémant, selvom den er et godt køb til 60! Vinen har en nydelig duft uden større karakter, som går igen i smagen. Vinen laves på Champagne-metoden, men er lavet på Bordeaux-druer, typisk rød cabernet og hvid semillon. Køb kun brut, som i øvrigt ikke er så tør, at det gør noget. Den tørre rosé er desværre ikke smagt, men fik 5* i BT. Vinen blev solgt i Føtex til 45 op til nytår, så sig ikke, at Netto altid er billigst! 
      Calvet Chablis (89, 3*, Netto) er fra samme hus, men sjovt nok tappet i Beaujolais 400 km mod syd. Hmmm. Men som altid med pengestærke Calvet en flot etiket! 

Montgras "Quatro", rød eller hvid... 50,-

Bedste KØB + ***** (5/5)Netto, indtil fredag 18.juni
Både rød og hvid er hver lavet på 4 druer og er en smule bedre end Trapiche's Oak Cask. MontGras er stort hus ejet af Cristián Hartwig og Eduardo Gras, med Eduardo's broder Hernán som vinmager. Huset ejer flere vingårde, ialt 900 hektar i gode regioner. 
Rødvin på Cabernet Sauvignon, Syrah, Carménère og Malbec, dvs. Bordeaux-druer + Rhône's syrah fra det fine Colchagua. Skal være lagret i små egefade et lille år. Jeg er (altid) skeptisk. Men vinen smager godt, mørk, kraftig, måske snert af grønt i næsen, men helt ok med mad. 
Hvidvin på Viognier,  Sémillon, Sauvignon og Chardonnay fra det kølige Leyda. Tør, frisk, meget fin aroma -en herlig vin alene eller med mad. 


Dr. Pauly, frit valg... 35,- 

Riesling Dr Pauly (tør), Riesling "Noble House" (sødlig), Pink Riesling rosé (sødlig)
Tyskland, Bedste KØB + ***** (5/5), Netto, indtil fredag 18.juni
Det måtte komme! Den ambitiøse Dr Pauly har haft stor succes med sin hvide riesling -ikke fra hjemegnen Mosel, men fra det mere ydmyge Rheinhessen- så kom en slet ikke ringe rød Pinot Noir sidste år. Og i år kombinerer vi så den sødlige riesling med 5-10% rød pinot og kalder den pink Riesling! 
Trocken er en god tør vin -intens, ren riesling aroma, sprød, frisk og let, men med nydelig eftersmag -en favorit nu til denne meget tiltalende pris.  Den sødlige Noble er lige knap så god, mens den røde pinot er herlig ´, Rosé ikke smagt.

Silk & Spice, red blend, Portugal... 49,-

***** (5/5), Netto, indtil fredag 18.juni
Jeg har ikke smagt denne vin, men flere kritikere er glade for den -således har nye årgange fået 90p/WineEnthusiast. Den mere konservative Parker giver 86p (årgang 2016) -en del ros, men restsødmen (15 g/l -en del) trækker ned, da det spolerer duften lidt -men ok gør vinen meget drikbar for mange! Og det får mig til at nøjes med 4* (selvom jeg SÅ gerne for første gang vil give en portugiser 5*. Altid svært). 

Wow, Washington, syrah eller riesling.. 50,-

Columbia Valley, Bedste KØB + **** (4/5), Rema1000 (aft. Globus)

Om Wow i Rema1000 skriver Stig fra Virum: 
      "Let drikkelig og meget behagelig, en smule sødme og helt harmløs. Kommerciel og god til begyndere, og bedst uden mad, da der ikke er så meget syre til at give mad modspil. Ikke en stor vin, men jeg forstår den som en uforpligtende vin til en hyggestund. Elegant og vellavet, så vidt jeg kan bedømme. Når jeg tænker på, at du ikke er den store fan af amarone-agtige vine (det forstår jeg godt), så tror jeg ikke, at denne vin rammer plet til din smag, selv om den er ret let i stilen."