Søg i 1200 opslag:

04/05/2021

Næsten uhyggelig pris på god Rioja

Når jeg synes, en vin er godt køb til 150, hvad så hvis du køber 2 fl. -300- og så får 4 flasker af en anden temmelig god vin oveni ganske gratis? 

Prisen på Faustino 4 + 2 kassen er næsten uhyggelig! Du kunne få den sidste år i Føtex og Bilka, og nu er den tilbage -p.t. kun i Bilka (men mon ikke den kommer til Føtex om 1-2 uger?).

Ellers har Bilka ikke mange tilbud at byde på -så vi har lige tilføjet Netto's nye Kingpin (som også ses i storebrødrene Bilka og Føtex) samt et godt køb på Prosecco fra Lidl. 

Glenlivet 12
Bedste VIN: -

Faustino 4+2 Rioja box, 6 fl... 299,-

2 fl. Faustino I Gran Reserva4 fl. Faustino V Reserva.  

Bedste KØB + ***** (5/5), Bilka, indtil torsdag 6. maj 

Du får 2 flasker 2009 Gran Reserva (dagens pris for én flaske er 179 hos lillebror Føtex). Så de sidste 4 flasker i kassen -Reserva 2015- er en foræring!  

Faustino I gran reserva lagrer 2-3 år i små egefade og efter yderligere et par år på flaske. Men med 11-12 år bag sig er vinen sikkeert oveni lagret 4-6 år på store tanke, og derfor virker vinen ung for en 12 år gammel vin. Men stadig flot: Den har fået 93p/100 fra både Guía Peñin og i WineEnthusiast, som skriver bl.a.: "Klassisk Rioja aroma af vanilje, krydderi, tobak og tørret frugt... energi fra vellagret syre, frugt omfatter kirsebær, blomme, mokka... Chokolade og tobak og varme i slutningen. Drikkes frem til 2030". Med på top 100 for året 2020. 

2015 Reserva. Indbydende duft med masser af frugt og lidt dybde og krydderi, fyldig og pænt lang, stadig med syre til sidst. God madvin nu, bedre om 2-3 år. 89p/Guía Peñin. 
      Personligt finder jeg såvel etiketter som de kunstigt støvede flasker gyselige som også de Velazquez'agtige mand portrætter. Men vinene er lette at genkende, og du får kvalitet for alle pengene. 

Dr. Pauly Riesling eller pinot noir, kr/fl v 6: 33,17

6 fl: 199, 2019/20 Rheinhessen, TysklandBedste KØB + ***** (5/5), Bilka, indtil torsdag 6. maj
Jeg husker en tør riesling -intens, ren aroma, sprød, frisk og let  med nydelig eftersmag -holder kvaliteten, er prisen latterlig. Den sødlige Noble House kan være samme vin, herlig aroma og sprød frisk syre, men med 30+ g/l restsødme for sød for mig
      Den røde pinot noir fra Rheinhessen er ikke det store sus -men til 33 nærmest en foræring -nydelig farve, pæn duft med let Bourgogne-præg, ret blød, lidt fersk i smagen., men nogenlunde tør . Men for mig bedre end lavpris-pinot'er fra f.eks. Argentina og Australien.

     Både Bilka og Føtex tilbyder andre boxe med 6 flasker: men p.t. er det sødmefulde italienere, der vil få ægte amarone til at skamme sig. Men kommer der en dag en Righetti kasse (til 299 inkl. 2 amaroner) eller en Salentein kasse, så køb dem. 

      Bilka tilbyder til samme pris Stellenhof Sydafrika (6 fl. 199, 3-4* pga lav pris), sikkert ok, men dansk tappet, noget mut i duft og tung i smag, 8-9 g/l restsødme. Smagt 2 gange, og jeg gider ikke mere! 

the Glenlivet Single Malt 12 år Whisky... 199,-

***** (5/5) Bilka, indtil torsdag 6. maj  Ikke for hærdede fans af æter-Whisky, men alletiders til dem, der holder af en blid, aromatisk, elegant all-rounder. 93p/Tastings, 88p/WhiskyAdvocate. Og så er Glenlivet det måske mest berømte destilleri -og i hvert fald det første (1824) legaliserede destilleri. 

Kingpin, rød/hvid, Spanien... 49,-

Bedste KØB + ***** (5/5) Netto, indtil fredag 7. maj (50 i BilkatoGo) -er denne vin identisk med Mucho Más, som lå i Netto sidste år? Eller med "Guv'nor", som du finder i Brugsen (solgt p.t. til 79, men jævnligt på tilbud til 40-50) -alle tre laves af samme Felix Solis fra druer hentet i flere områder og derfor solgt uden årgang "blot" som spansk vin. Alle vine laves på samme druer, tempranillo og syrah (+ måske lidt cabernet), formentlig mest hentet i Mancha, Spaniens suverænt største område, kendt for dagligvin. Her laver Solis vin i industriel skala med utal af navne som Peñasol (papvin), Albali osv. 
      Men uanset hvad præsenterer Kingpin sig flot og smager rigtig godt med indbydende duft med lidt dybde, afrundet, kraftig smag med pæn længde. Den hvide ikke smagt og ingen info på nettet, men mon ikke den eer identisk emd Guv'nor hvid, dvs. sauvignon, chardonnay og verdejo? God vin, men ikke i klasse med den røde. Det oplyses, at vinen har fået 4* på Vivino. Men Bilka glemmer at nævne, at de 4* er givet af blot 4 brugere. Det tæller ærligt talt ikke! 

Prosecco "extra dry" spumante... 39,-

***** (5/5) Lidl, indtil lørdag 8. maj, norm: 59.  En ok udgave uden for meget sødme (Extra Dry er aldrig tør, men som Extra Dry Martini sødlig!!!), ren syre, nydelig duft, men uden nogen dikkedarer. Bedst til Spritz med Aperol eller Campari o.l., men kan også drikkes alene. Lav pris! Leverandøren "A.Vi.P Spa" (?) bor i Milano og leverer mange vine til Lidl (og andre store kæder), bl.a. også en barolo, som også er helt ok.