Søg i 1200 opslag:

10/07/2022

Den vinøse Tour rute

Hermed de sidste dage i den vinøse guide til Tour de France 2022, som bragte dig gennem vinområderne Vaud og Valais i Schweiz, over Rhone til Massif Central, gennem Gaillac til Carcassonne. 

Videre langs Aude floden til Limoux. En tur rundt i de hellige byer Lourdes og Rocamadour (måske tur i grotte?), gennem Gascogne og Cahors, før turen slutter i Paris... 

Tirsdag 19.juli -Carcassonne til Foix -i starten langs Aude floden gennem Côtes de la Malepère og især måske Limoux, kendt for sit brus, hvoraf del er crémant. Området ligger smukt ved foden af de stejle Pyrenæer, som rytterne nu skal ind i... Foix er vigtig by i Pyrenæerne, kendt for slottet, der troner over den lille by. 

Onsdag 20.juli -St. Gaudens til Peyragudes -gennem Pyrenæerne. Den bliver hård! 

Torsdag 21.juli -Lourdes til Hautacam -starter i den hellige by, hvor en del ryttere nok beder for endnu et mirakel. Det sidste stykke op til Hautacam er på 14 km med en stigning i snit på 7,8%. Puha. 

Fredag 22.juli -Castelnau til Cahors -ved foden af Pyrenæerne gennem Auch, dvs. det klassiske Gascogne, med vine som Madiran, St.Mont og Colombelle, over Garonne floden til Cahors, kendt for bl.a.  Chambert. Dvs. en dag med masser af vin fra det sørgeligt underkendte Sud Ouest! 

      Kongefamiliens Caïx ligger underskønt over Lot floden og er rigeligt et besøg værd. Har du mulighed at se udsigten fra terrassen, får du en oplevelse! Den røde er blevet rigtig god, men jeg holder også meget af rosé og hvid. 

      Cahors var engang kendt for sin sorte vin på malbec druen. Den fik dog sin styrke ved kogning, så det var koncentreret vin, der blev brugt til at give styrke til Bordeaux'erne! I dag er vinen bedre end længe, men ganske Bordeaux'agtig i stil. 

Lørdag 23.juli -Lacapelle til Rocamadour -er en ret kort sprintertur, der ender ved Rocamadour, en underskøn pilgrimsby (med endnu en sort madonna) i et område, beerømt for sine utallige grotter, mange endnu uudforskede. Vi er øst for Bergerac i det gamle Quercy, som leverer vine, der også kan ligne Cahors. 

Søndag 24.juli -Paris -en ren paradetur, hvor den nye vinder af Tour'en bliver doped med Champagne...