Søg i 1200 opslag:

03/11/2020

Faustino, men slet ikke fra Rioja...

Når selv en nørd som mig kommer i tvivl, må jeg spærre øjnene op. Jeg er ikke i tvivl om, at Nemlig's "Faustino Reserva" IKKE er fra Rioja-firmaet Faustino (dem med I og V), men fra en anden Faustino -og den er IKKE fra Rioja trods Nemlig's ord, men fra et ganske andet område... 

Nej, jeg har set en Pauillac, jeg ikke har mødt før. Årgangen er ikke i top, så hvordan er vinen? Jeg ved det ikke. Men til gengæld er jeg ikke i tvivl om, at LIDLs Wandering Bird er mere end blot en trækfugl -og lidt sjovere end ugens tilbud fra Netto og Rema1000. 

Bedste KØBWandering Bird, sauvignon blanc, Montgras "Quatro" (rød/hvid)
Bedste VINRéserve d'Angludet 2016

Wandering Bird, sauvignon blanc...  49,83

Bedste KØB + ***** (5/5) , Lidl (fast lavpris 65, 5*), tilbud fredag-søndag 5-7.november
SÅ meget bedre end de tysk- og dansktappede vine, der breder sig blandt kæderne! Vinene laves af Mud House, som er ret nyt hus og er smagt og fundet god (i Superbrugsen). Trækfuglen er formentlig samme vin eller tæt på. Vinbladet: "Lys strågul. Intens duft af hyldeblomst og tomatstilk. Fyldig smag af stikkelsbær og grapefrugt med aromatisk intensitet i balance med knivskarp syre. NZ Sauvignon Blanc for fuld udblæsning"

Faustino Reserva 2013, Spanien, v.4: 59,95

**** (4/5), Nemlig.com (partivare, normalpris 99,75, horribel). 
Nemlig.com sælger vinen i teksten som Faustino Rioja (her er Faustino med sin I, V og VII serie et velkendt hus), men flasken siger Utiel-Requena -et område ved València kendt for billig, men ok vin. Etiketten siger Faustino Rivero Ulecia -et stort (23 mill. fl/år) firma kendt for ok vin til lav pris. Det er forresten ofte blevet solgt pga navneligheden med Faustino. Så Nemlig's fejl er plausibel. Huset har i øvrigt skiftet navn til Marqués de Atrio, men ejes fortsat af familien Faustino Rivero.
       Faustino Rivero laver både Rioja og Utiel-Requena (og andre vine), men jeg stoler på flasken, dvs. Utiel-Requena! En ganske ok vin domineret af kraft og farve fra druen bobal -og i mindre omgang af elegance fra tempranillo (den eneste drue nævnt af Nemlig). En ok vin, som dog i Spanien koster under det halve af Rioja-vinen, så "normalprisen" på 99,75 er alt for høj (i Spanien er prisen 3,5€, dvs. ca. 26 kr.. Så den må nøjes med 4* til tilbudsprisen. 

Hauts de Constance 2013, Pauillac, v.6: 129,95

**** (4/5), Nemlig.com (partivare) -jeg er lidt loren ved denne vin, som formentlig er mærke fra vinkødmand, så derfor får den trods meget lav pris for Pauillac kun 4*. 2013 er lille år, men slet ikke ringe i Pauillac. Men har du smagt den, så lad mig det vide. Vinen bliver formentlig importeret af Uhrskov eller Den sidste Flaske, som begge sælger den til ca. 150. 

Réserve d'Angludet 2016, Margaux, v.6: 199,-

Bedste VIN, **** (4/5), Nemlig.com (partivare). Et af de bedre tilbud fra Nemlig. Årgang er flot, slottet Angludet er også i top (var i 4.Cru i årene op til 1855, så klassifikationen blev lavet), men dette er slottets næstbedste vin. Ej smagt i denne årgang, men 2014 var flot, og 2016 er bedre (men nok først moden om 2-4 år). 

Montgras "Quatro", rød eller hvid... 55,-

Bedste KØB, ***** (5/5)Netto, indtil fredag 6. november
De 2 vine er hver især lavet på 4 druer og skal være en smule bedre end Reserva, der også ses. MontGras er stort hus ejet af Cristián Hartwig og Eduardo Gras, med Eduardo's broder Hernán som vinmager. Huset ejer flere vingårde, ialt 900 hektar i gode regioner. 
Rødvin på Cabernet Sauvignon, Syrah, Carménère og Malbec, dvs. Bordeaux-druer + Rhône's syrah fra det fine Colchagua. Skal være lagret i små egefade et lille år. Jeg er (altid) skeptisk. Men vinen smager godt, mørk, kraftig, måske snert af grønt i næsen, men helt ok med mad. 
Hvidvin på Viognier,  Sémillon, Sauvignon og Chardonnay fra det kølige Leyda. Tør, frisk, meget fin aroma -en herlig vin alene eller med mad.

Barefoot, rød, hvid, rosé, frit valg 45,-

Merlot, pinot grigio, sød moscato og rosé**** (4/5), Netto, indtil fredag 6. november
Når dette tilbud overhovedet er med, er det ikke pga kvaliteten, men en sød historie!

Merlot er ok med rund fylde og pæn bærduft uden større karakter, måske med en snert bærsødme. som tiltaler uøvede vinelskere. 
      Den hvide grigio er ret neutral, men med ren smag, mens den sødlige moscato er behagelig -pga lidt brus. Den lyserøde kan jeg ikke få ned. Jeg er nok for kræsen!
      "Barfodsvinen" startede i en garage i 1960erne, hvor 2 venner lavede vinen med... ja, fødderne (uden sko!). God vin til lav pris fra starten + en ikonisk etiket. Succes'en var sikret -især da giganten Gallo købte mærket i 2005. I dag skal der lidt mere end 4 fødder til -det årlige salg ligger omkring 200 millioner flasker! Vinene sælges kun af Netto, men importeres af Hans Just sammen med Gallo's andre vine.

      Netto tilbyder også Lindeman's Bin-serie fra Australien. OK basis vine til 40 (5* til shiraz og chardonnay).