Søg i 1200 opslag:

21/05/2020

40% på hvid og rosé

Det lokker forjættende, når Bilka annoncerer med 40% på ALLE hvidvine og rosé. Men når det kun gælder vine, der fås i varehus og ikke collect og kun vine, der ikke i forvejen er nedsat. Så er der ikke mange vine tilbage, du kan spare på. De bedste er herunder. 

    Men bor du nær et varehus (og det gør jeg!), så er der også en enkelt rødvin, der eer værd at købe -"Brolo di Campo Fiorin". 

Bedste vin: Masi "Brolo di CampoFiorin", Riesling Schoenenbourg Grand Cru Alsace
Bedste køb: Frescobaldi Remolè Rosato, Ihringer Fohrenberg (begge Burgunder). 

Du kan købe vinene i Bilka varehus ved at scanne stregkoden til højre, 
eller
 du kan også købe på Bilka.dk som medlem med kampagnekode HvidRose40
Rabatten gælder kun vine, der også fås i varehus og ikke vine allerede nedsat . 

Frescobaldi "Remolè" rosato ... 39,-

efter rabat, *****, (5/5) Bilka, indtil søndag 24. maj, norm: 65. En ret god rosé, tør, ren, diskret frugt, god syre -pæn og nydelig- ikke klasse som Provencerne fra Meny, men god pris. 
      Markis Frescobaldi er en af fyrsterne i Toscana (som enhver, øhm!, ved, er de alle betitlede -husk bare det: Markis Antonori, grev Serristori (Machiavelli), baron Ricasoli -og selvfølgelig Frescobaldi. Og har man ingen titel er man en af de nyrige, som alle vil have en villa med vin og oliven i Toscana.

Ihringer Fohrenberg Trocken, frit valg... 59,40

før rabat 99, *****, (5/5) Bilka, indtil søndag 24. maj. 
Grauer Burgunder (pinot gris) eller Weissburgunder (pinot blanc). 
Siden jeg første gang besøgte det betagende Kaiserstuhl, har jeg elsket disse vine. 
Begge er rigtig gode. Weissburgunder er lidt lettere, måske lidt finere, men Grauburgunder har en snert mere alkohol. Begge er glimrende madvine med tørhed, friskhed og sprødhed -pænt lang fra en fedladen chardonnay, som du måske er blevet træt af, og rigtig gode køb til 59. 
Ihringen er en af de førende by i Kaiserstuhl, en gammel vulkan, dvs. jord med sort lava og skrænter i terrasser. Byen blev stort set jævnet med jorden under krigen og mangler måske charmen fra landsbyer som Gueberschwihr og Ribeauvillé i Alsace, men er et besøg værd. Ligger nær Freiburg over for Colmar. 
      Føtex tilbyder p.t. Weissburgunder til stort set samme pris, 59,95. 

Michel Schneider, frit valg ... 35,40

før rabat: 59, ****, (4/5) Bilka, indtil søndag 24. maj. Jeg tør næsten ikke anbefale denne vin -efter min fiasko med billig riesling (kæmper stadig med at finde sauce til den sidste rest!). 
Men 35,40 kr er lav pris, og denne har jeg rent faktisk smagt! Ikke så god som Ihringen, men let og frisk. Michel Schneider er et af navnene i ZGM-gruppen i Zell ved Mosel. 
       Vinene laves af vindyrkerne selv i kooperativet St. Paul i den nydelige by Bad Bergzabern. Vinene har fået et par medaljer i de senere år og skulle være ok. Har mest tillid til Weissburgunder (pinot blanc), men prøv en af hver! 

Foto: Bad Bergzabern ligger langs "Weinstrasse" i det sydlige Pfalz, iøvrigt ganske tæt på grænsen til Frankrig -og Alsace- hvor vejen fortsætter i Route du Vin. Byen er meget idyllisk og har mange turister (mest tyske). Mange kommer nok som kurgæster i denne historiske kurby. Foto af værtshuset Gashof zum Engel (1579). 
       Samme firma (Zimmermann-Graeff-Müller) leverer også Peter & Peter samt Donatushof (deres Saar Riesling er ret god). 

Riesling "Schoenenbourg", Alsace grand cru... 89,40

før rabat: 149, E. Traber, Alsace***** (5/5), Bilka, indtil søndag 24. maj
Giganten GCF har smukke graverede flasker til Grand Cru og andre vine, men Traber er del af kooperativet i smukke Ribeauvillé, som for mig leverer en bedre vin -ikke i top- men stadig med kvalitet. Schoenenbourg er den imponerende skråning over byen Riquewihr, som med fuld ret er lidt af en turistmagnet. Riesling er ganske flot, tør, frisk, aromatisk, med pæn længde. Egentlig flot nu, men nok bedre om et år eller to. 
      Fås også som Pinot Gris Brand. Brand er et af de store vinbjerge, men bedst til Riesling. Og så er Schoenenbourg et flottere navn! 

Masi "Brolo" Campofiorin, Verona...  75,- 

***** (5/5), Bilka, indtil torsdag 28.maj. , normalt 149. Masi kalder "CampoFiorin" den oprindelige Ripasso. Dette er "Oro" udgaven. Herlig vin, ikke stor, ikke sød eller tung. For mig langt sjovere end amarone -god fylde, men nuanceret, med åben, rig duft og god lang smag. Slet ikke ilde til en aften ved grillen med så mange venner, som det e muligt i disse corona-tider.