Søg i 1200 opslag:

05/03/2020

Gode køb fra Italien -og lidt australsk

Undskyld fra din blogmand!  Men jeg følte mig også selv lidt snydt, da jeg var i Bilka med den særlige WineClub-25%-rabat på al vin og spiritus. For hver gang jeg fandt en god vin -var der allerede mere end 25% rabat på den. 

Faktisk har Bilka stort set tilbud på alle sine vine -og i reglen mere end 25% rabat! 

Der er kun rabat på normalprisen, så der var ikke mange vine at spare på. 
      Vi danskere er et tilbudsfolk, og det har Bilka indrettet sig på -jeg kunne næsten ikke finde en flaske uden tilbud! Groft sagt er tilbudsprisen den nye normalpris! 
      Jeg endte op med at købe lidt 2014 Brunello Camigliano på 1/2 fl. (99 -25%, dvs. 74) og lidt spiritus. Men jeg brugte laaang tid på at finde et tilbud. 
      Blandt ugens (normale) tilbud er det Bedste Køb Barbera "I Tre Vescovi"Frescobaldi "Remolè" og Pater. Den bedste vin er nok Wolf Blass "Gold Label" Riesling eller rød Crozes-Hermitage -denne sidste, måske fordi prisen er godt 30 kr lavere end hos WineFamly! 

Barbera "I Tre Vescovi", Superiore... 39,-

***** (5/5), Bilka, norm: 89, indtil torsdag 12.marts. En gammel kending, som er forbløffende god til 39 kr (4 kr mere end i efteråret, men det er ok). 
      Jeg har før anbefalet  den almindelige barbera fra det gode kooperativ, men denne er i teorien bedre, "særligt modne druer" og "mindst et år i egefade" er, hvordan kælderen i Vinchio udvælger deres "Superiore". Meget dyb farve; indbydende duft med modne bær, afrundet og lang. Jeg vil  servere den til (og i) boeuf bourguignon, og det klarer  den flot. Serveres ved ca. 16 gr.

Frescobaldi "Remolè" eller "Pater", Toscana...  45,-

***** (5/5), Bilka, normalt: 85,-. , indtil torsdag 12.marts. Remolè er udmærket toscanaer af sangiovese og cabernet fra det meget store Frescobaldi domæne, et af de største og ældste familieejede i Chianti. Nydeligt bærpræg, lidt syre og friskhed + rund eftersmag gør vinen til en nydelse sammenlignet med de mange primitivo/zinfandel vine i samme klasse. Pater er ren sangiovese med lidt mere friskhed. Den formodes at være lagret 3 måneder i eg. 
***** (5/5), Bilka, norm: 99, indtil torsdag 12.marts.
Den røde er lillebror til Villa Antinori og lavet i om muligt endnu større mængder (4-5 millioner fl/år!). 
Bestemt ikke ringe -god frugt, middel fylde, afrundet, kødfuld, med let peber og frugt i eftersmagen. Server kælderkold. Blend af sangiovese, merlot og syrah. 
Den hvide er lillebror til Castella della Sala, Antinoris ejendom i Orvieto. Druen er som Orvieto, den fine greco plus den mere jævne trebbiano. Frisk, tør og sprød, let, men med vis længde -rigtig godt køb. 
      Du leder forgæves efter navnet Antinori på etiketten, men de ner god nok. Cristina er et af Antonoris mærker. Mængderne er dog steget betragteligt gennem årene -for 20 år siden var Cristina såvel som Villa Antinori Chianti Classico (Villa var endog Riserva) -i dag er begge "blot" Toscana. Cristina er opkaldt efter vingården, hvor vinen laves. 
Foto: Antinori ejer dette renæssance palazzo i hjertet af Firenze. Huset ledes af Piero Antinori sammen med datteren Allegra. I Paladset er der også lille vinotek, hvor vinene kan smages. Familien bor i de 2 øverste etager. 

Dr Pauly-Bergweiler, Riesling trocken.. 39,-

2018, Bilka, ***** (5 af 5), norm. 70. Fås også som Noble House (halvsød).  

Jeg roser ofte denne lette, sprøde og tørre vin på druen riesling. Den kommer fra fint hus i Bernkastel (ejeren er langt ude i familie med JJ Prüm), men trods den grønne flaske er vinen fra Rheinhessen, hvor druerne er til helt anden pris end i Bernkastel eller Mosel. Men til 40 kr er vinen svær at slå. Den let sødlige udgave er også flot, med lidt syre til at balancere sødmen, men måske uden den store friskhed. 

Crozes Hermitage "Triboulette".... 79,-

***** (5/5), 2017/18 Cave de TainBilka (kun varehus), normalt  119,-
Rigtig god, dyb farve, indbydende frugt med sort og rød frugt, middel fylde med fine tanniner. Nok bedre om 1-2 år, men god allerede -men giv vinen lidt tid i glasset. 

      Cave de Tain er den største leverandør af syrah i det nordlige Rhône. Vinene er måske ikke helt på top med Jaboulet eller Guigal, men stadig glimrende -og så er denne en del billigere end Rôtie la Mouline!!! Kooperativet er et par gange valgt som det bedste i Frankrig. 
      Huset leverer typisk 4 udgaver af rød Crozes, hvoraf denne er nr 2 fra neden (Temmelig sikkert samme vin, der (sælges af Winefamly (158,95!!!! Men tilbud til dig, kære medlem: 106,95). At købe på web er sjældent god idé! 

Jamelles, flere typer ...  49,-

***** (5/5), Bilka, norm: 89, indtil torsdag 12.marts.

Vinene sælges også af Theis -men til 95 kr, som er en ret vild pris -mens 50 kr gør vinene til gode køb -om end det er 5 små stjerner sammenlignet med barbera'en eller Santa Cristina! Det er sjældent at kunne sige det, men alle de 6 varianter er gode og gode køb til 50Pinot'en er nok en smule fersk -men den har positiv pinot-duft og rund fylde, syrah smager som god Rhône med sin let pebrede frugt. chardonnay er også glimrende, mens den lyse rosé har positiv frugt i både duft og smag med lige en anelse syre, der gør vinen sjov og drikbare for alle, nybegyndere som mere erfarne gæster. 
Skal jeg kritisere vinene, så er stilen ret kommerciel, dvs. ingen excesser her! Men det er god vin, som er en lise oven på et par glas tunge, sødladne Puglia vine, som jeg ikke vil trætte læseren med! 
     Foto: Vinene laves af ægteparret Laurent og Catherine Delaunay, som ejer Badet-Clément, som har hovedsæde i bakkerne bag Nuits St.Georges i Bourgogne, men kun sælger vin fra Sydfrankrig. Sært! Laurent's far var en af tidens store vinmagere, der bl.a. lavede Damoy's velkendte Chambertin! 

rød Barossa shiraz, hvid tør Eden Riesling, ***** (5/5), Bilka, norm: 149, indtil torsdag 12.marts. Et australsk ikon, som i dag ejes af Treasury (Penfolds, Lindeman, Rosemount, Selaks, Mondavi osv). Men huset har stadig en umiskendelig stil i form af uforskammet kommercielle vine, som i reglen smager godt Etikettens farve bestemmer kvaliteten, hvor en gul etiket er dagligvin, rød etiket lidt bedre. Med den gyldne etiket nærmer vi os toppen -og begge vine kommer da også fra særligt gode områder -shiraz er fra Barossa (med lille del fra nabo, det kølige Eden), mens riesling er 100% er fra kølige Eden. Og er der en drue, Wolf Blass er god til, er det riesling -Wolf kom fra Tyskland! Begge er gode køb til 99. 


Altos de Tamaron Reserva, Ribera del Duero... 69,-

**** (4/5), Bilka, norm: 119, indtil torsdag 12.marts. En meget lav pris for Duero, et af Spaniens fine områder, men Felix Solis (der leverer Altos de Tamaron) er bestemt ikke i top, selvom vinen faktisk er rigtig god (den fik 89p i 2012). Har smagt den et par gange i de senere år -en meget behagelig vin, afrundet, nydelig, krydret næse, pæn længde -men ikke en vin, du har lyst til at drikke mange gange. 
Huset er et af Spaniens 2 store huse, og vinkælderen modtager 7,5 millioner kg druer -hver dag! I lyset af de mængder er vinen faktisk flot!  

       Tamaron laves af Pagos del Rey, som ejes af det andet store konsumhus i Spanien, Felix Solis, der leverer andre vine til Salling-gruppen (og under navnet Condado de Oriza til Irma og Coop). Vinen kan ligne vinene fra Californien herunder -men er helt anderledes gode køb...