Søg i 1200 opslag:

09/03/2020

Bordeaux -originalen og de nye rivaler

På godt og ondt er vinene fra Bordeaux inspiration for mere vin end noget andet område i denne verden. Det gælder de 3 vine fra Spanien herunder -og såmænd også den flotte Mascota fra Argentina. 

Ret beset vil enhver foretrække både Mascota og Capa for de 2 Bordeaux'er -for slet ikke at nævne Gran Coronas. Men giv originalen fra Bordeaux en chance -dens køligere stil har noget forfinet over sig, som de andre mangler. Vinene kommer fra Superbrugsen og Kvickly samt Rema1000. 


Capa "Single Vineyard", 6 fl. i trækasse... 279,-

2018 Single Vineyard, tempranillo, ***** (5/5), Kvickly, Superbrugsen indtil torsdag 12. marts, norm: 599,70
Det store dansk-ejede Hammeken Cellars ved Alicante leverer denne vin, hvor druerne er druer fra tempranillo vinstokke fra en mark mellem Alicante og Madrid. 
Den danske vinmager David Tofterup har lavet vinen, som er kraftig, fast men afrundet med let krydret duft uden større præg af 6 måneder i små egefade. Den smager ikke af Bordeaux, men imponerer godt nok -især til prisen! Meget flot trækasse gør vinen til et godt køb. 

La Mascota, rød, hvid, rosé, Argentina... 49,-

For Coop-medlemmer, ***** (5/5) Superbrugsen, Kvickly indtil torsdag 12. marts, normalt 99,95, 

Rød cabernet-sauvignon eller malbechvid chardonnayrosé

OPI er kreeret af Rodolfo Sadler og den har jeg smagt rundt om og fundet den kommerciel i den bedste forstand. Mascota er en tak bedre. Den laves i mindre mængder på basis af finca La Mascota (foto). 


2016 cabernet blev valgt som bedste cabernet i Frankrig! Mens nye årgange af malbec og rosé har fået over 90p af James Suckling. 

     2017 cabernet er meget flot -især til 50 kr!- men den er vel ikke bedste cabernet, du kan få! Måske har maskotten fulgt andre ved at slække lidt på kvaliteten efter et par år -måske for at tjene lidt, selvom prisen er så lav?  

      Den hvide vil tiltale chard-fans, bedre end jeg husker den -men foretrækker stadig de to rødvine: lækker malbec med frugt og friskhed, 

for cabernet er denne rigtig flot. De røde har dyb farve, silkebløde tanniner med fin frugt, lidt mere krydret i cab'en. Rosé p.t. lidt skuffende. 

Torres Gran Coronas cabernet-sauvignon... 79,-

Cabernet Sauvignon Reserva, Penedès  ***** (5/5), Superbrugsen, Kvickly indtil torsdag 12. marts,  normalt 129,95.

Navnet er Gran Coronas, druen er cabernet og etiketten er sort, men det er ikke vindervinen fra 1970. Men modsat de andre i klassen har den faktisk denominacion "Penedès", så den kommer fra egnen omkring Mas la Plana! Og den er faktisk ikke så langt bagefter -mørk, fyldig og blød med masser af frugt og krydderi- perfekt til en krydret bøf. Vinen har fået et år i små egefade og et år eller to på flaske. Til denne pris et rigtigt godt køb. 

Marcadis, Lalande de Pomerol...  109,-

2016**** (4/5), SuperbrugsenKvickly indtil torsdag 12. marts,  normalt  178,65
2016 er stor årgang, så 4 år er ingen alder for sådan en vin. Mørk, kraftig, masser af karakter, positiv frugt, men ved at lukke sig. Giv den 2-3 år. Slottet er andenvin  fra et af de bedste slotte i området og er faktisk lige så god som en god del Pomerol -og den får du ikke under 200.70% merlot, 30% cabernet.  

Ch. la Fleur-Peilhan, Grand Cru St.Émilion..... 109,-

2016**** (4/5), SuperbrugsenKvickly indtil torsdag 12. marts
Fleur er 4 år gammel, men glem alt om solmoden styrke, men nyd til gengæld en mineralsk elegance, god fylde og længde -men vent egentlig 2-3. år Ikke helt klasse som Marcadis, men stadig rigtig god og så er den blødere i stil. 
Foto: Saint Émilion er en malerisk lille købstad, som er det naturlige midtpunkt i et af de smukkeste områder i Bordeaux. De bedste vine -som Cheval-Blanc, Ausone og Angélus- koster et par tusinde kr (og langt opad). Du kan ikke vente det samme fra denne vin -især ikke nu- men til gengæld har du et bedre køb! 

Coto de Imaz, Rioja Reserva... 69,-

***** (5/5) 2014, Rema1000 (partivare). Igen en meget lækker Reserva, middel fylde, afrundet og fløjlsagtig, smuk næse med moden frugt, lidt eg og krydderi, men stadig frisk. El Coto er søster til Baron de Ley (Salling-gruppen) og kendes let på kronhjortegeviret på etiketten. 100% tempranillo, 18 måneder i eg. Formentlig nok en smule bedre om et år, men flot nu. 

Quinta Sardonia "Sardón"... 99,-

**** (4/5) 2016, Rema1000 (partivare). Meget dyb; rig aroma af bær (kirsebær mv) og lidt blomst, middel til stor fylde, pænt lang -afrundet og ligefrem. Nydes gerne kælderkold. Denne vingård ligger på grænsen til Ribera del Duero og må "nøjes" med betegnelsen IGP (landvin) fra Castillo & Léon. En rigtig god vin, men til 99 må den nøjes med 4 store stjerner. 90.000 fl. tappet i februar 2018. 

Santa Carolina Chardonnay "Reserva Familia"... 50,-

**** (4/5), Chile, Rema1000 (partivare). En noget mere ambitiøs vin end de Carolina-vine, der mest ses. Stor og kraftig, lang, rig bouquet. Ikke min smag, jeg synes den mangler friskhed, selvom den kommer fra det kølige Itata. Men mange vil elske denne vin. Carolina er en af de større familieejede vingårde, som har leveret glimrende Chile vine til Rema i årrække.